More

  RECENTE POSTS

  Jay Rayner fileert 3-sterren restaurant

  Lijvige stukken over ingewikkelde restaurants met dito vreetknagen zijn niet helemaal het ding op de Retecool redactie.

  Wij knagen liever zelf dan dat we het door iemand anders laten doen die daar dan een eikelig stukje over gaat schrijven. Denk aan een man die naar Volkskrant ruikt die in een oude gymnastiekzaal dingen van “een verrassende fusie tussen Brinta, lever en schorseneren” zit te vinden. Dat werk. Moet je niet al te veel mee in aanraking komen als je van eten houdt. Eten moet je doen. Maar af en toe valt er in recensie-land zowaar iets te lachen. Neem nu Jay Rayner die restaurant Le Cinq in Parijs (3 sterren, niet de minste zou je denken) bij de enkels afzaagt omdat het knagen daar niet te hachelen is.

  The dining room, deep in the hotel, is a broad space of high ceilings and coving, with thick carpets to muffle the screams. It is decorated in various shades of taupe, biscuit and fuck you.

  This one pops in our mouth to release stale air with a tinge of ginger. My companion winces. “It’s like eating a condom that’s been left lying about in a dusty greengrocer’s,” she says.

  It is mostly black, like nightmares, and sticky, like the floor at a teenager’s party.

  Als je in Parijs bent en je hebt zin om Heel Veel Geld stuk te gooien aan enorm slecht vreten dan is Le Cinq de plek om te zijn. Het is schokkend en de foto’s die Rayner nam tijdens zijn strafexpeditie (hij omschreef het zelf als iemand die foto’s aan het nemen was van een plaats delict) liegen er niet om. De complete recensie staat hier met extra hardoplachen garantie.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  10/04/2017 - 15:32 15:32

  Christian Le Squer staat bij Le Cinq in de keuken en heeft het restaurant weer naar 3 Michelin-sterren getild.

  Ik heb een paar jaar geleden gegeten bij Ledoyen toen Le Squer daar de supervisie had. Uitstekende gerechten, die supermooi geserveerd werden.
  De keuze van de sommelier was een geweldige aanvulling bij ieder gerecht.

  Christian Le Squer staat bekend als top-kok; deze recensie is het einde van zijn carrière.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  10/04/2017 - 15:34 15:34

  Opmerking over de reservering en de menukaart met prijzen:
  Het is niet ongebruikelijk om je creditcardgegevens bij het reserveren door te geven. Dan krijgt niemand een kaart met prijzen en breng je je gasten niet in verlegenheid.
  Als je je gasten voldoende kent, dan mag je zelfs het gehele arrangement vooraf vaststellen.

  Chubbychaser
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  10/04/2017 - 21:46 21:46

  De vrouw had de reservering gemaakt maar kreeg de kaart zonder prijzen. Dat ruikt naar ouderwetsch sexisme. En een kok is net zo goed als zijn laatste gerecht helaas, zo is de harde wereld. Als jij van je eigen zuurverdiende geld daar zou zijn gaan eten en je kreeg dit soort kwaliteit dan is dat toch echt zonde van de investering in wat memorabel had moeten zijn op een goede manier. Ik heb ook heel wat (eigen) geld stukgeslagen in dure restaurants maar je verwacht daar ook perfectie voor.

  Rennab
  Rennab
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  11/04/2017 - 05:23 05:23

  Gelukkig hadden ze de foto’s nog

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN