More

  RECENTE POSTS

  Jan Peter Balkenende: “Goed nadenken zorgt voor betere keuzes”

  Wellicht dat het u allen opgevallen is, maar sinds we Mark Rotten Rutte als premier hebben, is het leven in Nederland een heel stuk leuker geworden. Eindelijk is dat zoet gekomen dat na het zuur kwam. Want dat had JP Bakellende ons beloofd. Jaar na jaar. Gek toch, dat we dachten dat na Jan Peter het alleen nog maar beter kon worden. Nu vraagt u zich af wat JPtje nou de afgelopen jaren gedaan heeft, behalve vanaf de bank in z’n onesie naar z’n TV wijzen en keihard lachen om Mark Rutte en een godsvermogen opstrijken als hoofd Corporate Responsibility Open Deuren bij Earnst & Young. Maandagavond was er een debatavond van het Haagsch College waar weer even pijnlijk duidelijk werd wat voor een gemis het is dat hij niet meer aan het roer van de BV Nederland staat.

  De huidige lage olieprijs zorgt voor een impuls aan het nadenken over andere energiebronnen en energiezuinige methoden. Dat zegt Jan Peter Balkenende maandagavond tijden een debatavond van Haagsch College. De oud-premier en huidig partner bij accountantsorganisatie EY ziet de urgentie bij het bedrijfsleven om te verduurzamen.

  Verduurzamen. Dat is inderdaad het eerste waar het bedrijfsleven aan denkt als de olieprijs in elkaar flikkert en de productiekosten omlaag gaan, laten we in allahsnaam gaan verDUURzamen. Dat komt een stuk minder vaak voor als de prijs ongans hoog staat, dan is dat verduurzamen geen dingetje.

  De lage olieprijs vormt wel een risico, maar kan ook een stimulans zijn. “Kijk naar het verleden, naar de oliecrisis in de jaren zeventig . Dat gaf wel een impuls aan het nadenken over andere energiebronnen en energiezuinige methoden”, zegt Balkenende.

  Ja, die oliecrisis, wat waren de prijzen toen laag zeg.

  Momenteel maken investeerders in energie volgens hem een keuze tussen fossiele brandstof of iets anders. “Als je voor fossiel kiest, wordt je financieringsmodel met deze lage prijs kwetsbaar, dat is evident. Daarom heb je ook oliemaatschappijen nodig die zeggen: maak dat transitieproces naar verduurzaming mee. De kunst is om los van die olieprijs de goede keuzes te maken.”Overigens denkt Balkenende wel dat de olieprijs weer gaat stijgen.

  Oh, zou de prijs weer omhoog gaan? Nee echt, wat een ziener, echt, dat had echt NIEMAND verwacht dat die nog wel een keer kan gaan stijgen. Hou me tegen, heeft die man ook boeken die ik kan kopen? En ja JP, investeerders in energie maken altijd keuzes tussen fossiele brandstof of wat anders. Gok eens wat er gebeurt met die keuze als fossiel neukend goedkoop is? Dan is zo’n stinkende kolencentrale opeens een supervet idee. En je moet dus, afsluitend, onafhankelijk van de olieprijs, goede keuzes maken. Zoals een ingewijde in de energiesector ons toefluisterde op voorwaarde van strikte anonimiteit: “GODCHRISTUS, WAT IS DIE GAST EEN STOM STUK VRETEN”. *kruipt in de wasmand*

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  20/01/2015 - 11:17 11:17

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  20/01/2015 - 11:44 11:44

  Goed om te zien dat alleen the best and the brightest bij EY terecht komen. Dat garandeert dat onze bedrijven strak gecontroleerd worden en bestuurders integer blijven.

  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Morc (niet gegarandeert Taalfaudvrei.)
  Gast
  20/01/2015 - 12:37 12:37

  *mompelt iets over “met de kennis van nu… “

  RoHS
  RoHS
  20/01/2015 - 19:05 19:05

  Met de Hennis van nu…… (hadden we toen ook de JSFail gekocht)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN