More

  RECENTE POSTS

  Jan-Kees de Jager in beeld als chef-de-mission bij Remia

  Jan-Kees de Jager is in de race als de nieuwe chef-de-mission bij Remia. Minister-president Rutte wil volgens diplomatieke bronnen zijn voormalige minister van Financien naar voren schuiven. Het voornemen stuit op weerstand in diplomatiek en politiek Den Haag.

  Er is nog geen besluit genomen in het kabinet over de Jagers’s kandidatuur. ,,Ik hoop niet dat het zover komt’’, zegt een betrokkene. De wenkbrauwen worden gefronst , niet alleen bij het kabinet, maar ook in de politieke top van de coalitie. ,, Dit is een wel heel bijzonder plan’’, zegt een ingewijde. Een ander: ,,Moet Rutte dit het kabinet en de kandidaat aandoen?’’

  Ja, Jan-Kees is natuurlijk een kenner van de materie, maar dat wil niet zeggen dat hij van enige meerwaarde is als de chef-de-mission. Zo hebben we van de Grieken dat geld nog steeds niet terug gehad en toen we laatst om de rente vroegen werden we hard uitgelachen, aldus anonieme bronnen op het departement.

  Directeuren van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Financiën die de commissie vormen, vinden alledrie dat de Jager niet geschikt is. In kringen rond de sollicitatiecommissie wordt gewezen op twee cruciale criteria. Niet alleen is de Jager niet thuis in de internationale financiële wereld, maar ook wordt gehint op zijn betrouwbaarheid. Die zou na zijn leugens niet meer onberispelijk zijn.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  12/06/2018 - 13:18 13:18

  Goh Flep, vergelijk je nu een positie bij een particuliere onderneming met een positie bij een VN-organisatie? Benoemingen bij de wereldbank zijn nu eenmaal altijd politiek en een diplomatiek steekspel (net als bv. benoemingen voor de EU-commissariaten, of de NAVO-secretarisgeneraal). Bovendien is de wereldbank zelf ook een politiek orgaan (met een uitgesproken neoliberale agenda), dus wie er op de bestuursposten terecht komen is ook best wel belangrijk voor bijvoorbeeld de wereldprivatiseringssnelheid (aluhoedjes, richt hier eens je aandacht op in plaats van op chemtrails of Bilderberg).

  Bismarck
  Antwoord aan  Bismarck
  13/06/2018 - 12:56 12:56

  Wist je trouwens dat Rutte (nou ja, eigenlijk Nederland, maar goed, hij is een beetje bewindvoerder) één van de aandeelhouders is van de wereldbank en dus best wel een vinger in de pap heeft als het op benoeming van bestuursleden aankomt?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/06/2018 - 16:06 16:06

  Zijlstra gaat het vast prima doen in een stad waar goed kunnen liegen niet noodzakelijk is.
  Met slecht liegen kun je er ook heel ver komen.

  Roel Zwaar
  Lid
  13/06/2018 - 11:10 11:10

  Ik snap de commotie niet zo. Dit was toch al lang besproken met Putin in z’n Dacia?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN