More

  RECENTE POSTS

  Jake spreekt: Leedvergelijkers

  Leedvergelijkers. Als er wat ergs gebeurt zijn deze er als de kippen bij om te roepen dat je hypocriet bent omdat je het niet hebt over de aanslag in Jemen of die op de NAACP. Ik begrijp niet waarom leed een wedstrijd zou moeten zijn. Ik begrijp wel dat ik al het leed verschrikkelijk vind. Wat ik echter aan deze aanslag als satiricus voor Retecool vind is dat er kennelijk mensen zijn die zo onzeker zijn over de kracht van hun denkbeeldige vriendje dat zij het nodig achten een stelletje humoristen de mond met lood te snoeren. Ja, het is erg dat Boko Haram er weer 100 heeft omgelegd maar op dit moment vind ik dit even veel erger. Het is namelijk niet alleen een aanslag op een paar mensen geweest maar ook op de vrijheid om te zeggen- en denken wat je wil. En ik snap dat niet elke gelovige er zo over denkt maar ik snap ook dat niet elke gelovige er wat tegen doet. Ik verwacht niet dat je afstand neemt, ik verwacht dat je in actie komt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  B-sting
  09/01/2015 - 11:17 11:17

  Het is namelijk (…) een aanslag op (…) de vrijheid om te zeggen- en denken wat je wil.

  Even voor de duidelijkheid: de mythische “freedom of speech” is nooit in het geding geweest. Er is nooit sprake geweest dat dit een poging was om onze collectieve vrijheid wat je wil zeggen in te perken en zo wel, dan was dat nooit gelukt. Wij, ‘Westerlingen’ in ons eigen land zijn de meerderheid in ons eigen land die bepaald wat er wel en niet gezegd mag worden en zolang dat het geval is, is die vrijheid dus nooit in het gedrang. Tenzij wij zelf collectief besluiten in het kader van ‘veiligheid’ dat soort vrijheden weg te geven aan de overheid.

  Nee, dit is geen aanslag op de vrijheid om iets te zeggen. Iemand heeft die vrijheid gebruikt en iemand anders was het daar zo oneens over dat die er om wilde vechten, alsof het een ordinaire barruzie is. Zoals XKCD zegt: iemand heeft met geweld geprobeerd je de deur te wijzen. Dat dat geweld hoe dan ook niet gerechtvaardigd is en de vechtersbaas compleet dronken is van haatdrank, is een compleet andere discussie. Maar je vrijheid is nog altijd niet ingeperkt.

  Meanwhile bij -edet-.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/01/2015 - 11:25 11:25

  Prima plan Jake, dat in actie komen. Maar de enig zinnige actie is ervoor te zorgen dat de beïnvloedbare jongeren geen haat in hun kop gepraat kunnen krijgen. Dat kan alleen door een stevig tegengeluid te laten horen aan de haatimams. Overstemmen dus.
  Maar wat ik gisteren ook al zei… Gematigde gelovigen kunnen moeilijk afstand nemen omdat de Koran geen discussiestuk mag zijn. Als een haatbaard een letterlijke tekst quote, mag de rest alleen maar knikken. Achteraf zeggen “Ja maar dat zouden wij nooit doen” is zinloos. Daarmee geef je alleen maar toe zelf niet gehoorzaam te zijn aan de absolute waarheid. Het wordt als zwakte gezien.

  Charlie
  Charlie
  Gast
  09/01/2015 - 12:07 12:07

  Zoals Marcouch het gisteren verwoordde: ‘een’ moslim hoeft zich echt niet verantwoordelijk te voelen voor deze daden maar wel medeverantwoordelijk voor de oplossing van het probleem.
  En dan heeft-ie eigenlijk niet veel anders gezegd dan ik twee dagen geleden in een ander topic. Het is alleen wat lastig om hem voor verkapte racist uit te maken>

  Gegroet, vrinden!

  Tha KinGuiN- arrogante Roodstaddombo
  09/01/2015 - 13:10 13:10

  Beetje jammer dat je nu alleen over de Fransen, Jemen en de NAACP hebt, de Palestijnen hebben het ook heel moeilijk!!

  /gemiddelde-FB-bord-voor-de-kop-reactie-op-IEDER-kutbericht

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  09/01/2015 - 13:53 13:53

  @Ploppo: Dat herinnert me aan een date met een date met een Aziatisch meisje, aan het begin van mijn studententijd. Mooi meisje, erg leuk ook. Alleen, tijdens de date bleek op een gegeven moment dat ze sinds het moment dat ik haar had gevraagd om op date gaan, opeens regelmatig, zeg maar 2x per week, naar de Evangelische Kerk had besloten te gaan. Prima, zou je denken. Echter, alles wat zij in die kerk hoorde, was volgens haar per definitie waar. En dat hield in dat ze opeens al mijn vragen beantwoorde met “ja maar zo staat het in de bijbel!”. Opeens had een meisje dat daarvoor nog een eigen mening had, de mening van een sprookjesboek tot feiten verheven. En daardoor was er in zijn geheel niet meer met haar te praten. Laat staan haar over te halen op een iets verlichtere manier naar de materie te kijken. Toen was het snel klaar voor mij.

  Moraal van deze lijflog: Zodra ze geloven dat een van die sprookjesboeken het woord van God is, en dus absoluut, ben je ze kwijt.

  horrorneefje
  Lid
  09/01/2015 - 15:30 15:30

  ‘En daardoor was er in zijn geheel niet meer met haar te neuqseksen. Laat staan haar over te halen op een iets verlichtere manier naar deepthroaten te kijken. Toen was het snel klaar voor mij.’

  /ftfy

  Hendrik ten Zuyden
  Hendrik ten Zuyden
  09/01/2015 - 20:31 20:31

  Exact. En een beetje fatsoenlijk anaal was er al helemaal niet meer bij.

  behanger
  Beheerder
  09/01/2015 - 22:03 22:03

  Sorry B-Sting, ik wilde je plussen. Food for thought.

  behanger
  Beheerder
  09/01/2015 - 22:18 22:18

  Dit bedoel je?

  [img]http://i.imgur.com/sLSfayv.jpg[/img]

  wout
  wout
  09/01/2015 - 23:45 23:45

  He, da’s appelleed met perenleed vergelijken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN