More

  RECENTE POSTS

  Jake Speelt: Total War: Warhammer

  Total War. Voor wie dit spel niet kent: een Real Time Strategy game welke zich kenmerkt door strategische veldslagen, diplomatie en inkomstenmanagement. Een heerlijke game voor aspirant-economen, wereldoverheersers en andere militaire planners.

  Althans, als je van enorme veldslagen houdt dan. In 2000 kwam de eerste van deze gamereeks uit. Shogun: Total War. Dit was zo’n enorm succes dat er meerdere varianten volgden over de afgelopen 16 jaar. Je hebt heden ten dage dan ook een stevige processor met dito grafische kaart nodig om alle veldslagen een beetje fatsoenlijk te kunnen renderen. Ik ben mijn pc nu nog koelte aan het toewuiven.

  Ik beken jullie eerlijk dat ik tot Warhammer nooit een Total War game heb gespeeld. En ik kan je vertellen: dan is het lastig. Voor Total War Warhammer hebben ze de handen ineen geslagen met Games Workshop die de Warhammer wereld heeft bedacht. Warhammer is van oorsprong een fantasy turn-based miniature game die je op een tafel tegen elkaar speelt. Later hebben ze de sprong naar de computer gemaakt, met wisselend succes. Nu is er dan de Total War variant hiervan en ik als fan van Warhammer ben er daarom eens voor gaan zitten.

  En dat viel tegen. In RTS games, zoals Starcraft heb ik er al een hekel aan om opgejaagd te worden. Ik vind het heerlijk om op mijn gemak mijn huisjes en mijn leger te bouwen en dan de vijand met superieure vuurkracht te vernietigen. Dat is denk ik de verstandige oud-militair in mij. Natuurlijk zien de makers van dit soort games dat anders en brengen ze allerlei leuke fratsen aan om mij tot een andere speelstijl te dwingen. Dat kan leuk zijn maar ik hou het al gauw voor gezien als ze mij een missie met tijdsdruk opdringen. In het dagelijks leven heb ik al deadlines en een game speel ik om te ontspannen en niet om nog een keer druk te ervaren. In Total War laten ze mij gelukkig wat dat betreft enigszins met rust hoewel er wel elementen in aangebracht zijn om het spannend te houden.

  Warhammer ziet er schitterend uit en er is erg veel aandacht besteed aan de omgeving. Alleen, als je zoals ik nog nooit Total War hebt gespeeld, kan je je een beetje verloren voelen. Ik koos aanvankelijk de Dwergen als ras maar deze heeft als nadeel dat er geen Tutorial (neem je mee aan het handje en leg het spel uit) openingsveldslag was. Maar Dwergen zijn cool, dus ik koos ze toch. En toen liep ik vast. Ik had geen flauw idee wat ik moest doen en klikte maar wat. Gelukkig wist ik nog van de spelpresentatie waar ik aanwezig was dat de Orcs dit wel hebben dus, enigszins noodgedwongen, ben ik die gaan spelen om de kneepjes onder controle te krijgen. En als je dat eenmaal doorhebt is dit spel heel, heel erg leuk. Het spel kent veel facetten die van invloed zijn op je overwinningskansen (wereldoverheersing is je doel) maar houdt dit lekker overzichtelijk en simpel. De focus ligt op lekker matten met de andere facties in het spel en dat is heerlijk. En voor je het weet zitten er behoorlijk wat tijd in en vraagt je wederhelft of je nu eindelijk weer wat aandacht aan het gezin kan besteden.

  Ik raad eenieder die, zoals ik, nog nooit een Total War game heeft gespeeld wel aan om eerst de Orcs te spelen. Als je het eenmaal onder de knie hebt kun je je lol op. Er zijn nu, inclusief de DLC, 5 rassen die je kunt spelen met elk hun eigen unieke eigenschappen en deze zijn elk garantie voor uren speelplezier. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van RTS en Fantasygames.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Sjofels de Pofels
  24/05/2016 - 09:47 09:47

  Lieve Jake waarom niet even een kort filmpje, verder hulde; meer game reviews!
  P.s. wil je turn based strategy? probeer dan eens xcom2 (of xcom).

  Alpha Kenny Wun
  24/05/2016 - 14:17 14:17

  Aangezien de nieuwe Tekken nog even op zich laat wachten en UT volgens mij helemaal dood is, ga ik maar voor de nieuwe Doom. Iemand die al gespeeld?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Alpha Kenny Wun
  24/05/2016 - 23:16 23:16

  Nog niet. Ik hoop op slecht weer dit weekend, gna gna…

  Bismarck
  25/05/2016 - 14:11 14:11

  Geef mij maar Dune II

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN