More

  RECENTE POSTS

  Dit is waarom Geenpeil de Kamer niet inkwam

  Je hebt zure verliezers en daarnaast heb je nog zuurdere verliezers. Daar waar andere partijen met een samengeknepen streepjesmondje de winnaars feliciteren of gewoon radiostilte houden denkt Bart Nijman van Geenpeil, daar duidelijk anders over.

  In dit tweetje over zijn woonplaats Amsterdam, druipt de teleurstelling en afgunst werkelijk van het scherm af.

  En daar waar zelfs bij de PvdA de partijvoorzitter zijn conclusies trekt, blijft deze voorzitter gewoon zitten. Want ooit gaat het wel lukken. Nu, Nijman, wij zijn hier op de Retenkoels als geen ander bekend met de term Ooit en we hebben nieuws voor je: Het Gaat Zo Niet Lukken. Jouw geliefde Retecool vertelt je waarom!

  Wie sloopkogels zaait, zal scherven oogsten

  Kijk, Bart: Geenpeil was een groot succes. Niet omdat je schreeuwaguurders ergens voor konden zijn, maar ergens tegen. Europa en de angst voor immigranten. Een houding, zorgvuldig door jou en je mede-scribenten gecultiveerd door de jaren heen.  Haatbloggen kunnen jullie prima en, laten we wel wezen, dat leverde lekkere pagekliks op. En Pritt is vast niet de rabiate xenofobe totaalmalloot die je zou denken dat hij is als je z’n whararghbl-stukjes leest. Dat is toch puur voor de kliks, de omzet, en de aandeelhouders, toch? Of het nu over moslims, studentes, semi-beroemdheden in naakt of moslims ging: jouw Geenstijl zat er bovenop om met satanisch genoegen de Roze Horden op slooptocht te sturen. Daar zijn jullie uiterst succesvol mee geworden en heeft jullie zeker geen windeieren gelegd. Echter,  vervolgens wil je die fanbase iets constructiefs laten doen? Nee.

  Geenzetel

  Het excuus op jullie eigen side klinkt ook best fraai, maar is het niet:

  “Met te weinig tijd, te weinig mensen, te weinig geld en alleen maar een briljant idee om de democratie écht te vernieuwen in drie maanden en tien dagen een zetel in de Tweede Kamer bemachtigen, is dus faliekant mislukt.

  Dat ligt niet aan de kiezers, dat ligt niet aan de mainstream media, dat ligt niet aan de ‘moeder’ Geenstijl, dat ligt aan ons. En mij.”

  Dus het was de schuld van te weinig tijd, te weinig mensen en te weinig geld maar met name jullie schuld? Want het idee was briljant?  Wellicht, Bart, echter: daar lag het niet aan. Jij hebt het top gedaan, maar met de verkeerde mensen. Jullie dachten dat het briljant was, de schreeuwaguurders dachten van niet.

  PVV-kweekvijver

  Na het zoveelste wanhopige Geenpeil-topic op het Roze propagandablogje, werd het steeds duidelijker: je bezoekers moesten er, op een enkeling na, niets van hebben. De duizenden moslimtopics hebben er voor gezorgd dat je fanbase vooral uit Geert-liefhebbers bestaat. Die willen niet bouwen, die willen slopen: jouw nobele stemkastje-idee werkt niet bij slopers. Want dat is een oplossing en we weten allemaal dat PVV-ers alleen maar een eindoplossing willen. Jullie hebben je enorm vergist en 90% van jullie schreeuwaguurders blijkt nog steeds enorme idioten. En eigenlijk wist je dat wel.

  Boos, Roos, Bidet

  Wij denken dat je jezelf uiteindelijk hebt wijsgemaakt dat je met Geenpeil écht de democratie terug wilde geven aan de burger. Je bent daarin gaan geloven. Maar Bart, de burger wil dat niet. Mensen kun je globaal onderverdelen in leiders en volgers. Volgers geven graag de verantwoordelijkheid uit handen aan anderen, om daar dan later lekker ongegeneerd hypocriet op te kunnen kankeren. Een beetje zoals dat stemkastje-idee maar dan andersom, zeg maar.

  Geenpeil is ten dele ook een gevolg van de mogelijkheid dat Roos en Baudet er met de Geenpeilers vandoor gingen. Dat heeft ongetwijfeld meegespeeld in de besluitvorming. En uiteindelijk is Cherry dat gewoon gelukt. Want die pianoligger had heel goed door dat jouw schreeuwaguurders niet willen bouwen, maar (moslims) haten en kapot maken. En die wortel heeft hij ze met succes voorgehouden.

  En nu?

  Je hebt deze keer gefaald. Hard. Zelfs de Niet Stemmers wisten meer belangstelling te trekken dan jouw stemkastje. Hell, zelfs de Burger Beweging, (Huh?) waar wij niet eens van wisten dat deze bestonden, heeft meer stemmen. Pageviews op je Roze haatblog zegt niets over de haalbaarheid van een Politieke Partij. Je hebt je slagkracht overschat, nog vol euforie van het gegeven dat je met Geenpeil een land een hak hebt gezet met de middelvinger naar Europa. Dat je lijsttrekker het charisma had van een wilde glasbak, heeft ook niet erg meegeholpen. Want hey, het idee op zich is goed, er is een markt voor directe(re) democratie.

  Een stukje advies naar demense toe

  Een ding begrijpen de twee Jannen wél uitstekend, Bart. No time for losers. Ze houden zich dan ook, terecht, eventjes erg stil. Je zou daar een voorbeeld aan kunnen nemen in plaats van, als een verongelijkt klein kind dat geen snoepje heeft gekregen, natrappen naar de Gevestigde Orde. Hun verhaal was kennelijk wél goed genoeg om in de Kamer te komen.

  Ons advies is voor de volgende keer is dit: bouw Geenpeil om naar een Partij die lekker met Wilders mee stemt en de PvdA afzeikt. Is dat cynisch? Ja Bart. Maar die mensen zijn zonder problemen te mobiliseren, het is basically de politieke variant van PowNed.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hendrik Jan Tuinman
  Hendrik Jan Tuinman
  Lid
  18/03/2017 - 18:49 18:49

  Euh…….. FIRST!

  Fredie
  Fredie
  Gast
  18/03/2017 - 20:09 20:09

  De reden van hun faalen is geen geld gekort. Ze hebben 50.000 van het voorjaarsvacuümbommenoffensief donatie geld ervoor misbruikt. Het zijn gewoon malloten en onbetrouwbaar.

  Weirdoinventor
  Lid
  19/03/2017 - 11:40 11:40

  Geenpeil kwam niet in de kamer omdat het idee van meedoen aan de verkiezingen zonder een idee te willen geven van je ideeën gewoon ruk is. Nederlanders hadden dat massaal door, en daar hadden ze bij Geenstijl even niet op gerekend. Ze doen alsof hun standpunten een soort afspiegeling van de Nederlandse bevolking zou zijn geworden, maar dat is natuurlijk gewoon niet waar. Ze zijn gewoon een ledenpartij, en leden zitten bij een bepaalde partij omdat het zin heeft om daar lid te zijn. Je gaat geen lid worden van de PvdA om elk partijcongres een stemming over een vlaktaks te proberen te forceren. Dat werkt niet. Met dat idee ga je naar de VVD.

  De stemmen die -Edet- nog wel gekregen heeft zijn dan ook niet afgekomen op het gebrek aan tastbare ideeën, die zijn juist afgekomen op het idee dat de partij in de kamer ongeveer zou zeggen wat de roze buren op hun blog zeggen. Maar zolang de leden niet voor de verkiezingen een programma opstellen blijft dat een grote gok. De gok wordt ietsjes beter op het moment dat je de Telegraaf junior goede ideeën vind hebben én je bent bereid zelf lid te worden. Maar om daar een succes van te maken had de partij toch wel ongeveer evenveel leden moeten trekken als alle andere partijen samen. 2% van Nederland is lid van een partij, het is niet iets dat veel mensen doen. En degenen die het wel doen zijn mensen met een vrij ontwikkeld idee van hun politieke ideeën, die zichzelf kunnen matchen aan de basisbeginselen van een partij, geen zwevende kiezers die nog wel een experimentje willen steunen.

  En stel het was ze wel gelukt? Dan waren ze tegen de volgende verkiezingen een doodnormale ledenpartij geweest waarvan mensen weten waar ze voor staan en hoe ze stemmen. Alleen dus met een lijsttrekker die niet in debat wil omdat hij hartgrondig volhoud dat hij zijn leden niet vertegenwoordigd en als enige persoon in Nederland geen flauw idee heeft wat ze willen. Nee, dat scoort.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN