More

  RECENTE POSTS

  Is het Nederlandse rechtssysteem in gevaar?

  Gisteren is een concert van de Allah-las in de Maassilo in Rotterdam gecancelled wegens terreurdreiging. Op hetzelfde moment wordt er een straat verderop een wit bestelautootje aangehouden, omdat de chauffeur zich verdacht gedroeg. Bij de aanhouding bleken er gasflessen achterin de auto te staan.

  En gezien de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Spanje was het een simpel gevalletje van één plus één is twee. De chauffeur van de witte bestelauto moest wel een terrorist zijn en was uiteraard ook de reden voor het afgelasten van het concert in de Maassilo.

  Zatlap

  Later die nacht wordt er echter een 22 jarige man in brabant van zijn bed gelicht wegens de terreurdreiging in de Maassilo. De chauffeur van het witte bestelbusje bleek niets met de terreurdreiging van doen te hebben en was gewoon een dronken pannenkoek die zich blijkbaar slingerend door Rotterdam Zuid verplaatste. Toch ging vrijwel iedereen er vanuit dat de man in kwestie schuldig was, terwijl de feitelijke informatie daar niet direct aanleiding voor gaf. Ja, de gebeurtenissen vonden op hetzelfde moment en bij elkaar in de buurt plaats, maar er is geen moment geweest waarop de politie heeft gesuggereerd dat de man in de witte bestelauto gelinkt werd aan de terreurdreiging.

  Amsterdam

  Gelukkig voor de man in kwestie is hij niet met naam en toenaam op internet gezet. Anders is dat bij de man die afgelopen zomer meerdere mensen aan heeft gereden op het stationsplein in Amsterdam. In eerste instantie ging men uit van een terroristische aanslag, maar na uitgebreid onderzoek (inclusief huiszoekingen bij de man thuis) bleek dat het niets met terreur te maken had. De man had als diabetespatient door de ramadan een ernstig lage bloedsuikerspiegel met een hypo als gevolg. Dit praat zijn gedragingen uiteraard niet goed, hij had namelijk hulp moeten zoeken, maar één van de kenmerken van een hypo is onder andere ernstige stemmingswisselingen.

  Kan niet anders, toch?

  Toch wordt de man op internet al veroordeeld als zijnde een terrorist. Hij wordt zelfs, na lekken van zeer vertrouwelijke informatie uit het politiedossier naar Geenstijl (Klaas Otto, was jij dat?), met naam en toenaam genoemd. Hij heeft een Arabische naam, is met zijn auto op mensen ingereden, dus moet het een terrorist zijn. Veroordeeld zonder tussenkomst van een rechter. De politie wordt hiermee niet alleen ernstig te kakken gezet, het werken wordt ze zelfs op deze manier onmogelijk gemaakt. Daarbij, je bent in Nederland nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen wordt. Zo zit het rechtssysteem hier in elkaar.

  Doe eens niet

  Daarbij, mocht iemand het wel in zijn hoofd halen om de boel hier te komen verstieren, maar hij wordt tijdens het lopende onderzoek al aan de digitale schandpaal genageld, dan zal een rechter in het geval van een veroordeling de straf altijd lager laten uitvalen. Want de verdachte is immers al publiekelijk gestraft. Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat we momenteel in Europa, en eigenlijk in de hele wereld voor nogal wat uitdagingen staan. Maar wat er nu gebeurt neigt naar eigenrichting en dat is strafbaar. De rechtsspraak beperkt zich in Nederland tot de rechterlijke macht. Het geweldsmonopolie ligt ook bij de staat. Laten we dat lekker zo houden.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  24/08/2017 - 13:46 13:46

  Een slingerend busje in de buurt van de maassilo is op zich niet voldoende reden om full retard te gaan.
  Dat in de maassilo een band op gaat treden die on eerbiedig “Allah” in de naam heeft opgenomen… ach, het zal wel.
  Een Spaans kenteken op het busje is op zich ook niet verontrustend.
  Gasflessen aan boord ook niet.

  Maar de vier samen maken het toch net iets te toevallig om te negeren.
  Of dat een afgelasting rechtvaardigde? Geen idee. Misschien zijn er nog andere aanwijzingen waar we nog niks van gehoord hebben (en misschien zelfs nooit zullen horen).
  Het blijft lastig dit soort schijnbaar paranoia maatregelen te beoordelen.

  En wat betreft privacy schending en volkswoede… onbegonnen werk om daar iets aan te doen. In Engeland hadden ze een “pediatrician” gelyncht omdat ze dachten dat dat “pedofiel” betekende. De (in ons land roze) meute verlangt zo naar massa-agressie om zich eens lekker uit te kunnen leven dat ze ieder excuus aan zullen pakken en bij gebrek er aan zelf wel iets verzinnen.

  JANC
  JANC
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  24/08/2017 - 13:57 13:57

  Dat verhaal over het lynchen is een broodje aap. Er werd het woord Paedo geschreven op het huis van een paediatrician (in Wales). De doctor kwam thuis en zag dit woord op haar (!) huis en belde de politie.
  http://news.bbc.co.uk/1/hi/magazine/4719364.stm

  Monade
  Antwoord aan  JANC
  24/08/2017 - 16:48 16:48

  Ik hoop dat het volgende verhaal dan ook ee urban legend is: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2478285/Innocent-man-burned-death-vigilante-neighbours-mistook-paedophile.html

  /Reet: ik wilde kijken of ik je minnaar kon achterhalen, maar per ongeluk minde ik je ook. Scuzi.

  JANC
  JANC
  Gast
  Antwoord aan  Monade
  25/08/2017 - 10:13 10:13

  Dat is het min of meer ook:
  https://www.theguardian.com/world/2017/jul/05/it-was-pure-racism-the-family-of-bijan-ebrahimi-on-their-fight-for-answers

  Het was, om het zo uit te drukken, een welkom excuus.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  24/08/2017 - 14:46 14:46

  En er was een melding van een mogelijke terreurdreiging binnen gekomen.
  En die melding kwam van de Spaanse politie. Dus het zijn meer zes dan vier dingen samen, en de Spaanse connectie maakt het geval wel net bijzonder genoeg om toch maar te onderzoeken. Hoeveel Spaanse busjes vol explosief materiaal rijden er nou gemiddeld op en neer te crossen door een straat dichtbij een vanuit Spanje bedreigd concert? Fijn dat de man niet gelyncht is, dat natuurlijk wel.

  ThE_ED
  Beheerder
  24/08/2017 - 13:57 13:57

  Misschien wordt de politie het werken wel onmogelijk gemaakt (ik vraag me dit af, want het is vooral mosterd ná de maaltijd) maar dat is in dit geval dan wel met dank aan de politie zelf. Het échte nieuws is dan ook; wie heeft dit gelekt en waarom.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Reet
  24/08/2017 - 17:23 17:23

  Kwestie van verbanden leggen en je weet wie gelekt heeft.

  http://www.haraldsprenkeling.nl/newKD/web/Maandverband-e.jpg

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  24/08/2017 - 19:53 19:53

  Dat zuigt trouwens wel.

  #badoemtssss

  Møhammed Said al Sahaf
  24/08/2017 - 14:21 14:21

  “gewoon een dronken pannenkoek” Die een busje vol gasflessen rond tufte. Gewoon.. Ben nog nooit in Rotjeknor geweest en voorlopig hou ik dat maar zo.
  Hier heb je alleen maar ‘gewoon’ bezopen inteelt op enorme landbouwmachines en ik vind het al lastig genoeg die elke keer te ontwijken.

  “maar hij wordt tijdens het lopende onderzoek al aan de digitale schandpaal genageld, dan zal een rechter in het geval van een veroordeling de straf altijd lager laten uitvalen.”

  Dat had je gedacht, die vlieger gaat alleen maar op als je in het justitiële kringetje meedraait of ergens anders een topfiguur bent, dan ben je al genoeg gestraft door alle ophef. Nobodies krijgen gewoon een extra douw wegens veroorzaakte onrust, commotie en of ontwrichting van en in de maatschappij. Zo heet die ophef dan ineens.
  IS HET NEDERLANDSE RECHTSSYSTEEM IN GEVAAR? Al heel lang, als je dit soort klassenjustitie überhaupt een rechtssysteem wil noemen tenminste.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN