More

  RECENTE POSTS

  Is dat een grote satellietfoto van de aarde, of ben je gewoon blij me te zien

  Dat kom je natuurlijk niet vaak tegen, een foto van de aarde zonder ook maar één wolkje aan de lucht. Nu is de aarde niet plat, dus is het sowieso al onmogelijk om het volledige aardoppervlak op één foto te krijgen en al helemaal zonder wolken.

  De foto is dan ook samengesteld uit honderden foto’s die door twee Sentinel 2 satellieten zijn gemaakt tussen Mei 2016 en April 2017. Deze twee satellieten zijn in 2015 door de ESA de ruimte ingeschoten om als aardobservatiesatellieten te fungeren en hangen op ongeveer 800 kilometer hoogte boven de aarde. De beelden, 250 terabytes in het totaal, zijn vervolgens door een Duitse firma aan elkaar geklust, met als resultaat dit loeigrote beeld van 80 biljoen pixels.

  Om tot een afbeelding zonder wolken te komen, zijn van alle locaties meerdere beelden geschoten. De beelden op het noordelijk halfrond zijn tussen Mei en September 2016 geschoten. De beelden op het zuidelijk halfrond zijn ergens tussen November 2016 gemaakt en Maart 2017. En de beelden van de tropische regionen zijn van Mei 2016 tot April 2017 geschoten. Het resultaat is deze giga-foto, waar je best behoorlijk op kunt inzoomen. Ik zeg behoorlijk, omdat je inmiddels met Google Maps/Earth veel verder kunt inzoomen en zelfs als op veel locaties een 3D beeld voorgeschoteld krijgt. Oftewel, de foto in kwestie is uiteraard nog steeds heel gaaf, maar ook ergens heel overbodig.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  03/09/2017 - 14:25 14:25

  Ah, een platte aarde.Tnax, die zocht ik nog voor op m’n desktop.comment image

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN