More

  RECENTE POSTS

  Is dat een addertje onder je gas of is dit nu dat “menselijker” voor Groningen?

  Na het vernietigende rapport van de PEAG ligt de bal nu bij de overheid, hoe ga je om met die aanbevelingen in het rapport en hoe ga je die “ereschuld” inlossen in Groningen. Dinsdag was een kabinetsdelegatie in Groningen voor overleg met de lokale bestuurders.

  Die lokale bestuurders hadden 30 miljard gevraagd, bovenop het verbeteren van de herstel en versterkingsoperaties (IMG en NCG). Nu is bekend geworden wat het kabinet wil doen en dat is 20 miljard, maar dan moet Groningen wel de schade en versterking daar uit betalen. Sandra Beckerman is daar (terecht) link over, want de schade en versterking gaat nog minstens 10 miljard kosten, laat staan als de bouwkosten stijgen, of er nog een aardbeving aankomt.

  En dat er nog een paar bevingen aankomen is niet onaannemelijk, want recent is er weer wat onrust in de bodem, te merken in de aantallen bevingen (hier KNMI data) en als het gasveld Gutenberg-Richter volgt komt er ergens ooit nog een 4+ beving, dan heb je 10 x de schade van Huizinge 2012.

  Is dat zeker dat het gaat gebeuren? Nee, maar zeer zeker waarschijnlijk. Dus is dit nu wat er gaat gebeuren? Het risico wordt doorgeschoven naar Groningen. De 30 miljard die werd gevraagd stond los van schade en herstel/versterking, het is nogal schofterig als het kabinet echt meent dat erbij te kunnen vegen. Met je nieuwe elan.

  3 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  21/04/2023 - 13:34 13:34

  Dat krijg je er van wanneer Nederland blijkbaar een ereschuld heeft aan de Groningers

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  21/04/2023 - 13:45 13:45

  Straks zijn de slavernij nazaten nog eerder gecompenseerd

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  21/04/2023 - 13:50 13:50

  Of de toeslagenouders.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN