More

  RECENTE POSTS

  Is die 14 miljoen euro al overgemaakt aan Sint maarten?

  Afgelopen vrijdag is er bijna 14 miljoen euro opgehaald tijdens de landelijke actiedag “Nederland helpt Sint Maarten”. En dat is heel mooi, want orkaan Irma heeft er best een rommeltje van gemaakt. Daarna is de bevolking van Sint Maarten zelf ook nog even over het eiland gegaan, met als gevolg één grote anarchistische janboel.

  Zoals gezegd is het fantastisch dat men in Nederland vrij enthousiast de knip heeft getrokken voor de problemen op Sint Maarten na orkaan Irma. Het is immers een onafhankelijk, zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden en moet haar eigen boontjes doppen. Daarnaast heeft Nederland niet alleen de knip getrokken, maar ook militairen gestuurd om, zodra het kon, de orde weer te proberen te herstellen en de landingsbaan schoon te maken, zodat er vliegtuigen met hulpgoederen konden landen.

  Op Sint Maarten zelf was de bevolking met heel andere zaken bezig. Want vergis je niet hoor, na zo’n orkaan is het best een dingetje om je huis weer opnieuw in te richten, want op Sint Maarten wordt eigen huis & tuin niet uitgezonden, dus is de bevolking daar op zichzelf aangewezen.  Vandaar dat ze dan ook direct aan de slag gingen om zaken te scoren zoals de nieuwste OLED flatscreen televisie voor aan de muur van het te herbouwen en opnieuw in te richten huis (volgens Joop.nl overigens absoluut niet waar).

  Da’was ik nie.. dat was iemand anders.. dat was een
  neger marinier..

  Maar goed, die plunderingen (die er dus volgens Joop.nl niet zijn) zijn dus niet de schuld van de bevolking. Neen! Onze mariniers, die we als hulp hebben gestuurd naar Sint Maarten zijn schuldig aan de plunderingen. Want ze stonden volgens premier William Marlin van Sint-Maarten maar een beetje uit hun neus te vreten, terwijl heel Front Street in Philipsburg werd geplunderd:

  Er werd geplunderd, de mariniers keken ernaar – en deden niets…Er was níemand die de avondklok controleerde die was ingesteld

  Dat de mariniers bezig waren met het begaanbaar maken van de haven en de luchthaven (zodat door Nederland gestuurde hulpgoederen ingezet konden worden) is William Marlin even vergeten. Dat Marlin wellicht zelf ook wat voorzorgsmaatregelen had kunnen treffen om er voor te zorgen dat de communicatie op het eiland na Irma weer snel op gang kwam, was ‘ie waarschijnlijk ook even vergeten. Hij had het waarschijnlijk te druk met zich te storen aan de algehele beeldvorming als corrupte boevenstaat die de hele wereld en zijn moeder van het bestuur op Sint Maarten heeft.

  14 miljoen

  Maar goed, als het dan allemaal de schuld is van Nederlandse mariniers, zitten ze op Sint Maarten dan wel te wachten op een bankoverschrijving van 14 miljoen euro? Uiteraard naast de hulpgoederen en inzet van materiaal en personeel, dat al een tijdje aan de gang is? En oh ja, naast de hulp vanuit Europa waar Nederland zich ook nog eens hard voor gaat maken. Want laten we wel wezen; 14 miljoen euro, die op Sint Maarten blijkbaar niet welkom is, kunnen we hier ook prima gebruiken.

  Instant Update

  Ach, kijk eens aan, het is ook nog eens niet genoeg. Zullen we even gaan uitrekenen wat de tot nu toe geleverde hulp (inzet leger, marine, hulpgoederen, etc etc) heeft gekost?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  18/09/2017 - 11:38 11:38

  Er wordt helemaal niets overgemaakt aan Stichting Maarten.
  Het bedrag wordt uitgegeven door het Rode Kruis.
  En voor de rest: volgens mij is het een afzonderlijk land binnen os koninkrijk.
  Als ze wat te zeuren hebben moeten ze dat niet hier doen, maar bij hun regering.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/09/2017 - 12:02 12:02

  Het volk krijgt de machthebber die het verdient. Zelf gekozen!
  Dat achteraf menig Maartenees smeekt om vooral geen geld aan de eigen overheid te geven, omdat het dan al verdampt is voordat het de hulpbehoevende burgers bereikt, geeft toch te denken.
  Nederland moet kiezen. Of we verlenen noodhulp en vertrekken weer. Of de overheid draagt het bestuur weer volledig over en Sint Maarten krijgt dezelfde status als bv Saba. Een tussenweg is er niet, of je moet geld in een bodemloze put willen gooien.

  MadDieu, drukt zijn snor
  18/09/2017 - 12:15 12:15

  Inmiddels begrepen dat de lokale overheid een avondklok en roadblocks heeft ingesteld. Deze roadblocks worden bemand door onze jongens.

  Dankzij de avondklok kunnen de winkeliers hun panden niet bereiken of bewaken. En kunnen handlangers van het lokale gezag met legale pasjes de roadblocks passeren en ongehinderd proletarisch winkelen.

  joris
  joris
  Lid
  18/09/2017 - 13:36 13:36

  Na ’53 bouwde NL-bv de deltawerken.. want zee!
  Op St. Maarten deed men niets na Luis ’95.. want hurricane-season?

  Voor zo’n 1500 eurries stamp je een 32ft container helemaal vol met water en blikvoer (e.a.) 3 meter de grond in.. tip: stop er wat zeiltjes bij voor als je dak weer eens pleite is.

  Het is zwaar verwijtbaar dat NL-bv heeft ingestemd met het zelfbestuur van dit stukje koninkrijk .. vergelijkbaar met groep 1&2 van de basisschool hun eigen survival tocht in de Ardennen laten organiseren.

  https://www.trouw.nl/home/sint-maarten-onder-curatele-vanwege-corruptie-in-bestuur~a3b3690e/

  Ketsman
  18/09/2017 - 15:00 15:00

  Ik heb ook veel last van wind. Er is daarom besloten om een actie voor mezelf te starten. Ik heb al veertien cent. En dat kan beter. Denk toch aan uw kinderen en geef gul: LS9wnxsNDewLZP5iXkfwi9DpFu17Qqa9TZ

  Møhammed Said al Sahaf
  18/09/2017 - 15:40 15:40

  Frappant dat het dan toch weer gaat over de have nots die besluiten een flatscreentje te scoren en niet over de winkelier die ineens 500 dollar vraagt voor een pak pampers en wat melk. Of over die parlementariër met eigen bakkerij die ineens de prijs van het brood verdubbelde. Veel groter tuig in mijn ogen.
  En dan nog, de over over overgrote meerderheid van de bevolking maakt zich niet schuldig aan plundering van winkeliers of klanten en een Nederlandse advocaat die begint te zeuren over dat een en ander te weinig is kun je ze al helemaal niet aanrekenen. En even serieus, Die Marlin is een politicus, die lullen uit hun nek. Allemaal. Mensen aanwrijven dat ze uit een poel van beschikbare smeerlappen er uiteindelijk maar één kiezen? Doe maar niet.
  Kortom, Waar gaat dit over? Dat geld gaat niet eens naar St Maarten maar naar het Rode Kruis, gewoon overmaken. Dat geld is daar meer dan welkom en gegeven om daar te gebruiken, niet hier.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  18/09/2017 - 18:18 18:18

  De vraag is waar het geld voor gebruikt wordt.
  Ik neem aan voor noodhulp (water en eerste levensbehoeften)

  De dekzeiltjes die redelijk laat zijn ingevlogen worden door de NL-overheid zelf betaald (denk ik) en vallen hier buiten. Overigens weer een voorbeeld van iets dat eerder geregeld had kunnen worden. Maria ligt al een paar dagen op de loer en met het orkaanseizoen nog lang niet ten einde hadden die zeilen al veel eerder ingevlogen moeten worden. Had daar nog niemand eerder over nagedacht?

  Net zoals een schip gevuld met houten balkjes, spaanplaat en spijkers. Kost een drol en je helpt er duizenden mensen mee hun huis provisorisch wat op orde te brengen.
  Nee, dat is natuurlijk geen gestructureerde wederopbouw en voor iemand wiens huis compleet weggevaagd is helpt het ook weinig, maar als je tot die 50% behoort met een deels beschadigd huis, heb je de boel ermee in ieder geval weer waterdicht en afgesloten voor plunderaars.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN