More

  RECENTE POSTS

  INVECTERMINEBEHANDELING VERBODEN DOOR NEDERLANDSE RECHTER

  Onlangs bij de rechter geweest, vorige week gepubliceerd, nu op uw Retecool. Het gaat om een zaak die gevoerd wordt door Mr. Vanaken, ook bekend als jurist van de stichting Coronoaonderzoek, bekend van het niet afgeschoten krijgen van de PCR-test, dat namens de horecaondernemers zoals Meijer en Yip.

  In de voorliggende zaak draait het om een familie van wie de partner van een der eisers in coma op de IC ligt van een ziekenhuis in het zuiden van het land. Mid maart opgenomen, in slaap gebracht en sindsdien op de IC. En dan wordt het interessant, want de drie eisers (nummer 4 is de patiënt zelf) zijn zoon, dochter en echtgenote van. Nu is juridisch alleen de echtgenote gerechtigd om namens de patiënt medische beslissingen te nemen, maar de echtgenote is niet aanwezig op de zitting en heeft eerder aangegeven de keuzes van de behandelend artsen te volgen. Ook blijkt de advocaat, Vanaken, niet gesproken te hebben met de echtgenote. Dat samen beziend zou een minder juridisch onderlegd persoon, zeker gecombineerd met dat de zoon (eiser 1) de behandeling vooral loopt te pushen, kunnen stellen dat er hier een proefprocesje wordt gevoerd en de echtgenote niet heel erg blij ermee is.

  Als befkoning is dat een stelling waar geen hard bewijs voor is, dus moeten we die laten voor wat het is. Terug naar de casus, in het recht kun je niet zomaar eisen dat iedereen alles moet doen, dus in dit geval is de kapstok de behandelrelatie tussen patiënt en ziekenhuis. De familie zegt dat het ziekenhuis ten onrechte weigert de gevraagde behandeling uit te voeren en eist dat dat alsnog gebeurt, of dat een internist van buiten het ziekenhuis toegelaten wordt om dat te doen. De eigen huisarts wordt aangevoerd ter ondersteuning. Het ziekenhuis betwist de aangehaalde buitenlandse resultaten met de gevraagde behandelmethode en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) gaat wie deze behandelmethode toepast beboeten.

  Dus wat doet de rechter? Die concludeert enkel dat het ziekenhuis de vigerende regels en protocollen goed gevolgd heeft, uitgebreid overleg gevoerd heeft intern en extern om te zien of er tegemoet te komen was aan het verzoek en zelfs heeft aangeboden de patiënt over te plaatsen naar een plek waar ze de behandeling wel willen uitvoeren, maar dat laatst is geen gebruik van gemaakt door de familie (ze stellen wel dat er andere artsen zijn die de behandeling wel willen uitvoeren elders). En een arts verplichten iets te doen dat tegen het eigen inzicht van de medische wetenschap van dat moment ingaat kan de rechter niet doen. Dus inderdaad, die titel bovenaan is clickbait.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/06/2021 - 15:34 15:34

  Hmmm… dat de echtgenote overplaatsing niet aanpakt bewijst dat zij het kennelijk niet zo ziet zitten.
  Dus riekt het naar een proefproces om een al eerder afgeschoten behandelmethode toch weer op de agenda te krijgen.
  “Ivermectine en Hydroxychloroquine”… waarom niet gelijk ook bleekwater proberen, scannen voor geïmplanteerde sjips en onderzoeken of George Soros geen donateur van het ziekenhuis is? Dan hebben we ten minste gelijk alle virus-wappie ellende gehad…

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  10/06/2021 - 23:31 23:31

  Ivermectine helpt naar verluid alleen als het vroegtijdig wordt gegeven. In India recent ook veel toegepast en er wordt geclaimd dat dit het aantal doden door covid ook snel heeft doen dalen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8088823/

  Verder ben ik nog steeds van mening dat Ploppo die zich baseert op zijn krantje (doorgaans volgeschreven door niet bijster intellent volk van de journalistenschool) niet goed op de hoogte is

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Hangmat
  14/06/2021 - 15:39 15:39

  Die niet bijster INTELLIGENTE journalisten hebben geleerd berichten na te trekken en “Ik heb gehoord dat…” niet als goede bron te beschouwen. Soms gaat dat wel eens mis en wordt er uit gemakzucht een ANP berichtje overgepend, maar over het algemeen hebben de betere kranten integriteit hoog in het vaandel.

  Dat je daar minder waarde aan hecht dan aan de eerst de beste aandachtshoer die even de inkomsten uit z’n dansschool ziet wegvallen en vervolgens het internet maar vol spuugt met desinformatie, is jouw goed recht. Maar als er straks bijna uitsluitend nog ongevaccineerden de pijp uit gaan hoop ik dat je beseft wat daar de oorzaak van was.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/06/2021 - 18:29 18:29

  Tsk tsk poloppo, er bestaan maar twee kampen wat jou betreft? Heb je m’n link wel gelezen? Ik heb verder ook niks met Willem Engel (vind het ook een mongool) maar dat binaire denken beperkt je interrectueel. Zie ook de krant waar de vingers in de oren gaan en vervolgens moreel met de vinger wordt gewapperd 🙂

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN