More

  RECENTE POSTS

  Internetproviders VS: wij gaan je gegevens verkopen!

  Wat voorheen alleen Google en Facebook mochten, mogen internetproviders nu ook in de Gestoorde Staten van Amerika. Ze mogen gegevens van gebruikers, zoals appgebruik en browsegeschiedenis aan derden verkopen. Het Huis van Afgevaardigden heeft vannacht de OK, go! gegeven om een regel uit de Obamatijd ongedaan te maken. Iedereen mag nu precies weten wat iemand zoekt, bekijkt, koopt en doet.

  Verleden jaar was bepaald dat gegevens alleen met toestemming van de mensen die het betrof verkocht mochten worden. Trump heeft nu de intrekking van deze regel onder zijn oranje handjes liggen en vermoedelijk gaat hij die ondertekenen.

  Big Brother

  Providers mochten dus al gegevens van klanten verkopen, mits die daar ook daadwerkelijk toestemming voor gaven. Vanaf nu hoeven ze die toestemming niet meer te hebben en mogen ze alles doorverkopen. Toen Facebook aankondigde om je gegevens te gebruiken, kwamen er in Nederland van die sneue Facebookposts langs, die mensen dan massaal deelden. Daarin zeiden ze geen toestemming te geven voor het gebruik en de verkoop voor alle content die ze op FB plaatsen. Alsof een fokking Feestboekpost ook maar enig juridisch nut heeft op die manier. En toch gaf dat duidelijk aan dat mensen het helemaal niet zo tof vinden als er een of andere Big Brother zit mee te kijken en met hun gegevens kan spelen.

  Reclame

  De verkoop van gegevens is natuurlijk in de eerste plaats bedoeld voor reclame. Hoe kunnen ze mensen zo zinvol mogelijke reclames voorschotelen? Je wordt hier in Nederland al knettergek van de reclames die je haast niet kunt ontwijken voor spullen waar je totaal niet op zit te wachten. (Ja, ik kijk naar jou ClearBlue, met je bloedirritante Vlaamse mevrouw die vraagt of ik klaar ben voor een nieuwe lach. Nee. Rot. Op!) Nu kunnen bedrijven dus op basis van gegevens die ze van providers krijgen nog gerichter reclame maken. Als John Smith uit Arizona dus regelmatig op internet zoekt en kijkt naar ‘bare feet bondage pudding porn’, dan kan hij een catalogus van een touwenfabrikant en een Mona-equivalent in zijn brievenbus krijgen. Zoekt John Smith uit Nevada op ‘Kalashnikov’ ‘Washington’ en ‘entrance White House’, dan gebeuren er vast weer heel andere dingen. Maar dat mag je zelf invullen.

  Macht

  De macht van internetproviders reikt natuurlijk veel verder dan die van bedrijven als Facebook en Google, omdat je niet zonder kunt. Je kunt prima internetten zonder Facebook en Google, maar zonder internet zelf houdt het toch wel gauw op. Het is afwachten hoe het Amerikaanse volk op deze verandering gaat reageren. Wij vragen ons af hoe snel er een provider komt die gebruikers garandeert hun gegevens níet te verkopen. Providerrun?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Rupert Hip
  Rupert Hip
  Gast
  29/03/2017 - 10:25 10:25
  Bismarck
  29/03/2017 - 10:57 10:57

  “bloedirritante Vlaamse mevrouw”
  Heb je beelden? Je maakt me nieuwsgierig!

  Susan Heklicht
  Antwoord aan  Terra Incognito
  29/03/2017 - 12:25 12:25

  En hoeveel levert deze names-dropping jou op?

  Bismarck
  Antwoord aan  Terra Incognito
  29/03/2017 - 13:51 13:51

  Als je deze bedoelt: Dat is geen Vlaams, dat is Hollands *diep teleurgesteld*

  Hans
  Hans
  Gast
  Antwoord aan  Terra Incognito
  29/03/2017 - 15:11 15:11

  Radio: “Ik wil van ME auwto af punt en el!” ingesproken door de grootste randdebiel ooit. (Zal wel stemacteur zijn, maar goed). Niet te vinden op de interwebs, maar hier de TV reclame (godbetert).

  Hans
  Hans
  Gast
  Antwoord aan  Terra Incognito
  29/03/2017 - 15:13 15:13

  Moet ik wel linkje toevoegen: https://www.youtube.com/watch?v=VlSj-dSdfaw

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  29/03/2017 - 15:36 15:36

  Ik heb via Amerikaanse vrienden een heel leuk bericht gelezen op facebook, er is een groep die naar aanleiding van deze nieuwe wet graag de internetgeschiedenis van overheidsmedewerkers wil gaan opkopen en beschikbaar maken. Hoe hoger in de boom, hoe meer ze ervoor willen betalen.
  trolltrace komt er aan!

  Monade
  29/03/2017 - 19:02 19:02

  Leestips:

  Ad Groups Back Repeal of Near-Dead FCC Privacy Rules
  “Without prompt action in Congress or at the FCC, the FCC’s regulations would break with well-accepted and functioning industry practices, chilling innovation and hurting the consumers the regulation was supposed to protect,”

  En Google en Facebook zitten al een hele tijd vuistdiep in ‘s werelds grootste reclamebureaus.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN