More

  RECENTE POSTS

  In Oekraïne eten ze nog steeds radioactief voedsel

  Wetenschappers hebben in opdracht van Greenpeace onderzoek gedaan naar de nog aanwezige effecten van de kernramp in Tsjernobyl. 30 jaar na dato eet een deel van de bewoners van Oekraïne nog steeds radioactief besmet voedsel.

  Alles hier is besmet met straling. Natuurlijk. Maar wat kan ik anders? ~Halina Chmulevych, alleenstaande moeder van 2 kinderen

  Ook zijn er, niet verbazend, nog steeds hoge stralingsniveaus gevonden. Vooral in bossen zijn isotopen als cesium-137 en strontium-90 nog volop aanwezig. In het rapport van Greenpeace staat geschreven dat de Oekrainse regering geen geld heeft om de bevolking te beschermen tegen de gevaren van straling. In sommige gevallen, zoals de graanproductie in besmette gebieden, is het gedetecteerde stralingsniveau zelfs omhoog gegaan. Omdat mensen te arm zijn om te checken of ze radioactief besmet voedsel eten, eten ze gewoon wat ze kunnen: ze kunnen het zich simpelweg niet veroorloven om lokaal geproduceerd voedsel te weigeren.

  Doktoren detecteren al jaren een stijging in het aantal kankergevallen in besmette gebieden en het probleem is nog lang niet weg – aldus het rapport van Greenpeace. Radioactieve straling gaat nog decennia een onderdeel van de problemen in Oekraïne zijn.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  12/03/2016 - 16:21 16:21

  Dan doen wij het nogal wat beter. Structurele overschrijding van de fijnstof limiet, kampioen bestrijdingsmiddelen dumpen op onze zelf geteelde gewassen, legerjeeps overschilderen met chroom-6 verf: Of we allemaal fijn de kánker krijgen!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN