More

  RECENTE POSTS

  IMG: “Bodemdaling levert bijna geen schade op” NAM: “Hier is een half miljard euro voor bodemdaling”

  Het idee van gas uit de bodem wegpompen (zoals in het Groninger gasveld) is dat de boel dan een stukje inklinkt. Dat snapt een slaperige bunzing nog.

  Sam Gerrits legt het in z’n boek “Aarde en het gas” helder uit, de hele boel daalt met het gedeelte wat er uitgehaald wordt en langs de randen krijg je de meest scherpe daling, van geen gas weg naar het gebied waar je wel gas weghaalt, maar uberhaupt is het niet bijster jofel voor je gebouw wanneer je er een paar meter ondergrond tussenuit trekt en de boel laat inklinken. Daar zijn gebouwen niet op gebouwd. Maar volgens het Instituut Mijnbouwschade Groningen ligt dat genuanceerder. Diepe bodemdaling zou kunnen leiden tot schade, en na onderzoek (hoi Piet van Staalduinen) in een aantal minigebiedjes komen ze tot de conclusie dat ze het nog niet weten (het waaide, de hond heeft m’n trillingstool opgegeten, etc).

  Dus komen ze tot de schandalige conclusie dat de scheur bovenaan wel door de gaswinning komt en het gedeelte van die scheur die in de fundering doorloopt niet:

  Daar zou je een bepaalde Staatssecretaris behoorlijk mee over de pis kunnen krijgen. Wat schetst onze verbazing? De NAM (u weet, die eerst tegen beter weten in zeiden dat gaswinning en schade nul causaal verband met elkaar hebben) heeft een deal gesloten met overheidsorganen voor een half miljard om de schade door bodemdaling te compenseren. Wacht wat?

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  29/06/2023 - 08:11 08:11

  Man man man, NAM.

  NB: iemand op het internet heeft het fout! Technisch gezien is het geen inklinking namelijk. Inklinken wordt veroorzaakt door het onttrekken van grondwater. Vooral door de industrie maar nog meer door die gierjunks die je telefoonnummer online blaffen

  Edit: typoos

  Laatst bewerkt op 1 jaar geleden door Toxteth O'Grady

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN