More

  RECENTE POSTS

  Ilja Gort is een natte druif

  Wij op de retecools zijn enorm fan van de rechtsstaat. Als je iets niet tof vindt, ga je naar de rechter, verlies je daar, dan <s>ga je op internet beetje boos lopen doen,</s> is dat het antwoord en moet je het daar mee doen.

  Dus als je denkt dat iemand je schaadt doordat die iets te slobberen maakt dat (volgens jou) lijkt op jouw tandenbleek dan ga je legaal stappen.

  Voor de lezers van retecool (die dus nooit DWDD zien) Ilja Gort is een klamme croissant die met een stokbrood onder z’n arm naar Frankrijk is getrokken en vanuit daar via de AH z’n wijn slijt en oefent op z’n snor. In de zomer en winter (als DWDD zomerstop heeft of het te koud is in Nederland) dan schrijft hij ook nog makkelijk-weg-lees-kutboekjes. Hij is een soort kruising tussen Daphne Dekkers, Bonnie St. Claire en Youp van ‘t Hek, maar dan nog minder grappig.

  En die Ilga Gort had dus beef met een stel neven die wodka maken van 350 tulpenbollen. Pardon, organische tulpenbollen resten van organische tulpenbollen. En dat dan vervolgens voor 295 sleuro’s op de markt pletteren. Puik staaltje ondernemerszin. Want, waar zit hem nu de pijn, er staat ook een tulp op hun fles (terwijl er bij Gort helegaar geen Tulp in de fles zit), het heet ook Tulp (waar Gorts gootsteenontstopper La Tulipe heet) en waar Gort vooral over valt is dat Tulp bij de wodkaneven in Italic staat en bij Gort ook. EN DAT MAG DUS HELEMAAL NIET. Ja, wel dus. Aldus een rechter.

  En wat was de reactie van Gort daarop?

  “Volgens mij heeft de rechter een kistje wodka cadeau gekregen en dat leeg gedronken alvorens uitspraak te doen”, zegt Gort, die maandag zelf niet aanwezig was in de rechtbank, in een reactie aan NU.nl. “Ik snap er niks van. Een blinde ziet nog wel dat het dezelfde tulp is. Hij is een beetje scheef, heeft dezelfde kleur en het woord ‘tulip’ staat groot op de fles.”

  Dus we kunnen concluderen dat het opdrinken van wijnen van Ilja Gort echt desastreus is voor je ogen en intelligentie. Nog erger dan een willekeurige Hollandse Hits Maandag je oren aantast. Joehoe, Ilja, anders ga hier eens wat aan doen! Dag druif!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  31/07/2018 - 13:42 13:42

  Wacht effe, Gort procedeert omdat er op beide etiketten een door Jeroen Krabbé geschilderde quasi-semi-expressionische tulp staat, die voor iedereen die geen overdreven handgebaren nodig heeft om hollandse hits kutmuziek te kunnen volgen, overduidelijk verschillend zijn (karmijnrood vs lilagestreept enzo)? En omdat hij verliest komt dat alleen omdat de rechter zo’n typische corrupte D66-rechter is?

  Ik denk dat ik maar eens wat authentieke Twentse whiskey ga scoren (Twentse gerst, Aamsveense turf, Twentekanaalwater, enzovoort.) En als dat op is, stap ik over op Bentheimer Kräuterwacholder (met Bentheimer jeneverbes en gefilterd door gemalen Bentheimer zandsteen oid) om deze DWWDD-inteeltaaghjwhargharbl te vergeten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN