More

  RECENTE POSTS

  “Ik ken mensen die aan het niet nakomen van hun beloftes gestorven zijn”

  Echt waar hoor, kijk maar naar documentaires als The Godfather, of Breaking Bad. Daarin gaan allemaal mensen dood die hun beloftes niet zijn nagekomen.

  Haha, grapje natuurlijk, maar Ard van der Steur kent mensen die aan wiet of hasj zijn gestorven. Denkt hij, wij denken dat deze uitspraak ook maar een grapje is overigens. Wat geen grapje is, is dat Ard van der Steur al enkele jaren belooft de ICT systemen bij de politie te vernieuwen, maar die belofte tot nu toe nog niet is nagekomen. Goed, zoals IEDEREEN INMIDDELS WEET zijn Overheid en ICT niet echt een geweldig huwelijk, maar feit blijft dat de nationale politie met verouderde systemen werkt. ondanks de sterk verhoogde werkdruk vanwege dreigingen en de enorme toestroom van vluchtelingen.

  Volgens de toezichthoudende commissie, die de ICT problemen bij de nationale politie in kaart brengt, is er inmiddels sprake van een “geloofwaardigheidsspanning”. Dat is een ander woord voor “ze geloven er geen hol meer van”. De problemen zijn deels veroorzaakt door een conflict tussen de voormalig eindbaas van de politie Gerard Bouman en de bonden en topambtenaren van justitie, waardoor afspraken niet werden nageleefd.

  De vernieuwing van de computersystemen is daar een voorbeeld van. De huidige systemen staan als verouderd en kwetsbaar te boek, maar worden ondanks toezeggingen niet vernieuwd, maar steeds opgelapt. Dat is tegen de afspraken: de politie heeft juist veel baat bij een nieuw, vlot werkend ict-systeem.

  Destijds onder Ivo ehhh ehmmm Opstelten werd er ook al aan de bel getrokken vanwege falende ICT vernieuwing, maar zoals we inmiddels weten, heeft dat niets opgeleverd. Justitie zegt dat voorlopig het op orde brengen de basis van de nationale politie prioriteit heeft. Iets zegt mij dat er de komende tijd helemaal niets gaat veranderen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jake
  Lid
  06/02/2016 - 14:35 14:35

  The stupid, it hurts

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN