More

  RECENTE POSTS

  Ik heb getwijfeld over Zwitserland…

  Alles wijst er op. Echt, kijk maar eens om je heen: Trump is president van de Verenigde Staten van Amerika. Kim Jung-un speelt met kernkoppen. Rusland doet weer als vanouds moeilijk. Er worden overal terroristische aanslagen gepleegd en Tony van Boxtel: De Derde Wereldoorlog staat op het punt van beginnen.

  En dat zuigt. We hebben in West-Europa al bijna drie kwart eeuw een soort van vrede en voor de verandering zijn er hier al hele generaties die zijn opgegroeid zonder oorlog. En opgroeien zonder oorlog heerst, zo is in een laboratorium onderzocht. Daarom zuigt het gruwelijk hard dat de Derde Wereldoorlog er zeer waarschijnlijk aan zit te komen.

  En nu?

  Wat te doen? Strijden voor je land? Aanmelden bij het leger, om pang pang met een houten geweer om daarmee de vijand de stuipen op het lijf te jagen? De vijand verjagen met een vliegtuig dat nog niet geleverd is? Of met tanks die we verkocht hebben? Tja, niet echt aantrekkelijke opties hè.

  Wat dan te doen?

  Heel simpel: vlucht naar Zwitserland. Zwitserland is het meest neutrale land op aarde. Zwitserland is zo neutraal, dat het bijna pijn doet. Er is al ruim 200 jaar geen oorlog meer geweest en ze barsten van het geld. Daarbij kan je er behoorlijk goed kaasfonduen, heb je overal overweldigende natuur en kan je fantastisch snowboarden. Okay, er is geen strand, maar dat is dan maar jammer en helaas. Geen strand, of een houten geweer in je hand. Ik weet het wel. Nu ja, Zwitserland dus. In onderstaande video wordt in 7 minuten haarfijn uitgelegd waarom je naar Zwitserland wilt in geval van het uitbreken van de Derde Wereldoorlog.

  4 1 stem
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  21/08/2017 - 17:19 17:19

  Wel even de politieke peilingen checken voor je gaat.

  Balsaq
  Balsaq
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  22/08/2017 - 13:10 13:10

  +1, edoch wel een iets breder perspectief: Balsaq woont al 10 jaar in Zwitserland (en is Nederlander), dus heeft e.e.a. in iets meer detail gezien dan in de Nederlandse media.

  Het politieke lawaai wordt vooral door de Zwitserse Volkspartij (Schweizerische Volkspartei: SVP) gemaakt. Zij kopen stemmen door op angsten rond buitenlanders en vreemdelingen in te spelen. Dat is de buitenkant, de smoke & mirrors zeg maar. De binnenkant is wat ze met die stemmen doen, en dat is helegaer anders: De SVP representeert haar clienten, en dat zijn de industrie en, vooral, de boerensektor. Beide hebben er groot belang bij dat ze buitenlandse krachten aan het werk kunnen zetten, dus de smoke & mirrors is echt alleen dat. Daar moet je je niet te druk om maken.

  De andere kant van het verhaal is hoe ik e.e.a. hier persoonlijk ervaar: De Zwitser is inderdaad wat explicieter in zijn mening over buitenlanders dan de Nederlander, maar als je beter kijkt dan zie je dat het verschil niet zo groot is. De Zwitser maakt prima het onderscheid (net als de Nederlander, al zegt die dat niet hardop) tussen buitenlanders uit min of meer dezelfde culturele omgeving (heel Germaans Europa zeg maar), en echte buitenlanders, d.w.z. mensen uit een heel andere cultuur. Als Nederlander heb ik hier in 10 jaar nog _nooit_ iets van negativiteit tegenover mijn nationaliteit ervaren. Als je van de Balkan of uit Afrika komt dan is dat inderdaad anders, maar daar kom ik simpelweg niet vandaan, dus los van wat ik daar van vind heb ik daar geen last van.

  Bismarck
  21/08/2017 - 23:49 23:49

  Er is al ruim 200169 jaar geen oorlog meer geweest
  ftfy

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/08/2017 - 09:59 09:59

  Probleem blijft de fall-out.
  De stroming is gemiddeld zuid-west, dus een paar nukes op Frankrijk en je zingt (jodelt) al snel een toontje lager. Nu is het voordeel dat Frankrijk meestal onmiddellijk capituleert, maar of dat lukt in de pakweg 20 minuten die er tussen de start van een preemptive strike en het landen van de raketten zitten betwijfel ik.

  “Ja maar…Zwitserland heeft schuilkelders voor de hele bevolking.” Ik hoor het u zeggen. Helaas, je behoort niet tot die categorie. Toeristen en immigrerend tuig moeten een half jaartje buiten wachten. Zul je dus eerst met een Zwitsers meisje moeten trouwen. Even googelen op “sexy swiss single girls” levert helaas slechts 7 hits op (waarvan 3 dezelfde, 2 travo’s en een pink), dus dat gaat ook niet lukken.

  Ik zou liever voor Polynesië gaan en hopen dat een nucleaire winter de global warming en zeespiegelstijging wat afremt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN