More

  RECENTE POSTS

  IJsland maakt korte metten met bankiers

  Zo’n 8 jaar geleden was heel Europië (zo heette Europa toen) bezet door soldaten van internationale Banken, de werkelijke machthebbers. Héél Europië ? Nee, een klein eilandje bleef moedig weerstand bieden aan de oplichters en maakte het leven van de bankiers op het eiland bepaald niet gemakkelijk.

  En niet zo’n beetje ook. Want waar in Europa en de rest van de wereld de verantwoordelijken voor de kredietcrisis, waar we na acht jaar eindelijk ene beetje uit beginnen te kruipen, worden berispt en er met een boete van af komen, zet IJsland ze gewoon achter de tralies.

  Inmiddels zijn er al zo’n 26 bankiers op water en brood gezet, met in het totaal 74 jaar gevangenisstraf:

  With these rulings the number of bankers and financiers who have been sentenced to prison for crimes relating to the financial collapse has reached 26, and a combined prison time of 74 years.

  De maximum straf voor witte boorden criminaliteit in IJsland is 6 jaar, maar het gerechtshof kijkt of deze strafmaat niet verlengd kan worden, want in uiterste gevallen mogen ze dit zelf beslissen:

  Courts can sentence people to longer prison terms than six years in cases where the crimes are systematic and repeated, and in cases where people make a living from engaging in financial crimes

  Kijk, zo moet het Europa! Niet dat halfslachtige foei geroep, maar gewoon veroordelen en opsluiten, zoals dat met ander tuig ook gebeurt. Wat een goed land: schitterende natuur, fijn natuurzwembad, duidelijke rechtsspraak en een geweldig nachtleven!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Blasfemist
  Blasfemist
  22/10/2015 - 14:39 14:39

  Met pek en veren de stad uit, bam!
  Inderdaad, flink aanpakken. Economische delicten worden zwaar bestraft, behalve als je bankier bent.

  Bismarck
  Antwoord aan  Chubbychaser
  22/10/2015 - 21:08 21:08

  Ik ben niet helemaal op de hoogte, maar kan dat iets te maken hebben met leningen die ze simpelweg weigeren terug te betalen? Als Griekenland dat kon doen, zou het ook meteen beter gaan met de economie daar.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN