More

  RECENTE POSTS

  Hypocriet Heeft Een Kleur: Roze

  Gisteren kreeg Retecool van Geenstijl de zwarte piet toegespeeld. Aanleiding was een name & shame artikel op Retecool waarin een aantal “gewone Nederlanders” de sterke behoefte hadden om de dood van 400 bootvluchtelingen uitbunding en vooral openbaar te vieren.

  Geenstijl was blijkbaar op de hoogte van de privésituatie van de aangehaalde Nederlanders, want wist haarfijn te vertellen waarom ze zo verbitterd reageerden:

  “…De mensen die sneren naar dode dobbernegers op Nederland mijn Vaderland-achtige Facebookpagina’s zijn mensen die zich geen peperdure kinderopvang meer kunnen veroorloven, maar die wel oma gekort zien worden op d’r aow’tje als ze op de kleinkinderen komt oppassen…”.

  Waar Geenstijl het normaal gesproken heeft over onrendabelenvervoer als het gaat over het openbaar vervoer, of uitkeringstokkies wanneer het gaat over mensen die het niet voor elkaar krijgen om rond te komen, neemt de Roze Khmer het nu opeens op voor kortzichtige PVV-tokkies. Hoe slecht je het hier ook hebt (dan heb je het nog zeker 14 keer beter dan de bootvluchtelingen in kwestie), het doodwensen van 400 MENSEN, want daar gaat het om, MENSEN, is NOOIT goed te praten. Ja, wellicht wanneer je stelselmatig door 400 Afrikaanse bootvluchtelingen wordt verkracht, dan misschien.

  Maar dat is niet het geval. Causale verbandenknoper Nijman (Van Rossum) trok twee zaken bij elkaar die op het oog wat gemeen hebben maar in de basis niets: de discussie of we asielsgelukzoekers hier niet de gouden berg moeten voorhouden en het lachen om de dood van 400 mensen. Opeens zijn wij moraalpredikende moralfags (Moraalridders dus, er is namelijk een heel gewoon woord voor de term moralfags die GS wanhopig tracht te pluggen sinds de stagiair van Windesheim deze inmiddels oude dank meme op 4 Chan’s /b/ is tegengekomen.).

  Zegt Geenstijl. De site die het namen en shamen 12 jaar geleden van Retecool heeft afgekeken en naar een hoger plan heeft getild. Daarin schitteren ze regelmatig zoals bijvoorbeeld momenteel met de VVD, maar vaak ook tranentrekkend sneu, zoals vorige week over het gerucht dat Sunnery James een studentenneukertje er op na zou houden. Zelfs NRC.Next ziet er blijkbaar geen probleem in dat je de dood van 400 bootvluchtelingen viert, maar daar vervolgens commentaar op hebben is dan weer uit den boze (wel lol om Geenstijlvergelijking met de SGP).

  Dat je mag vinden dat die mensen (want dat zijn het, Bart) niet hier in Europa maar in de regio moeten worden opgevangen, kunnen wij in meekomen. Dat je vervolgens het gedrag van een stelletje hatende PVV-tokkies gaat goedpraten die zich verkneukelen om de dood van, daar gaan we weer, 400 MENSEN gaat veertien stappen te ver. Zodra de discussie gaat over een zwart geschminkte kindervriend wordt echt instant de racisme- en discriminatiekaart getrokken, maar je verbazen over het tendentieuze, ongefundeerde, nodeloos kwetsende en vooral extreem discriminerende uitlatingen van PVV-tokkies (ik pak hem er ook maar eens bij) is blijkbaar “weinig verlicht”.

  Wij gaan even een paar keer met ons hoofd op de Retecool-burelen bonken om vervolgens weer de draad op te pakken. Oh ja, de downtime gisteren van onze server had geen hol met de link op Geenstijl te maken. Het toegestroomde verkeer via facebook en twitter was velen malen hoger dan dat vanaf Geenstijl.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  74 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  74 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  17/04/2015 - 11:44 11:44
  Hangmat
  Lid
  17/04/2015 - 11:47 11:47

  tsja.. mijn mening: Retecool trapt in verhouding vaker omlaag naar debielen, domme tokkies en ander volks gespuis, terwijl geen stijl vaker omhoog trapt, ( of je moet de islam en allochtonen per definitie zielig vinden; dan wint geen stijl) ..

  +1 voor mezelf! 🙂

  Jake
  Lid
  Antwoord aan  Reet
  17/04/2015 - 11:57 11:57

  Wil je wat zalf voor die brandwond, Hangmat?

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Reet
  17/04/2015 - 11:58 11:58

  in verhouding reet, in verhouding.. verder is sunnery natuurlijk een internationale BNner en zijn corpsmeisjes voor die gasten van geen stijl onbereikbaar

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Hangmat
  17/04/2015 - 12:00 12:00

  maar goed, veel plezier met de vraag wie er het meest zuiver op de graat is.. mij zal het verder worst wezen * gaat bowlen*

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Hangmat
  17/04/2015 - 12:05 12:05

  OLO!

  Puh!
  Redacteur
  17/04/2015 - 11:54 11:54

  Het is tegenwoordig ook wel erg newhipster om je juist af te zetten tegen de moralfags.

  Ome Mc
  Lid
  17/04/2015 - 12:04 12:04

  Racisme mag je niets over zeggen. Het moet altijd verbloemd worden onder een of andere noemer. Eerst was het een “asielzoekerprobleem”, toen een “integratiedebat” (ging gek genoeg nooit over yanks die na 14 jaar nog geen woord Nederlands spreken), toen werd het “islamkritiek” en nu zijn we weer terug bij “asielzoekers”. En de tokkies die het gewoon laten zien voor wat het is, die moeten we met rust laten want ze zijn niet slim genoeg om mee te gaan in de neopolicorspin du jour dus is het niet hun schuld dat ze racisten zijn ofzo.

  Vreemd genoeg is het ook altijd in de spin van rechts zo dat naar anderskleurigen trappen “een probleem benoemen” is. Maar racisme mag je niet benoemen. Want dat is zo vervelend als ze zich later willen verdedigen met “ja, maar dát was niet de bedoeling” en “nee, wij wisten echt niet dat het zo ver zou komen, hoor.” /godwinwantfuckit

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 12:20 12:20

  Heeft niks met kleur te maken. Wat hier in Nederland gebeurd stelt niets voor van wat er bijvoorbeeld in Zuid Afrika gaande is. Daar worden vluchtelingen behoorlijk gevreemdelingenhaat door mensen met de zelfde kleur.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 12:25 12:25

  Hier, weer zo’n argument dat helemaal nergens op slaat. Het is overduidelijk dat het met kleur te maken heeft. En het zit diep in de samenleving. De tokkies zijn een voorbeeld, maar de politie heeft ook te maken met structureel racisme in de eigen organisatie. Kan je wel iets over een voorbeeld van niet-racistische haat in Zuid-Afrika (oh, ironie) roepen, maar dat is smoke & mirrors.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 12:49 12:49

  Weet u wat daar gaande is? Volgt het nieuws een beetje? Mijn standpunt is niet bepaald dat van Geenstijl. Wat mij betreft gaan we met zijn alle humaan om met alle mensen, maar ik vind het wel belangrijk dat het probleem wordt benoemt zoals die is. Mensen zijn bang voor hun eigen hagje rondom banen, geld en cultuur. Wij zijn ook niet happig op oostblokkers. Laat die nu net blank zijn.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 15:11 15:11

  Man, kon je nog beter bewijs leveren voor mijn bovenstaande betoog? Je komt letterlijk met het “we moeten het probleem benoemen”. Dat doe ik dan ook: het probleem heet racisme. Stop eens met daarvan af proberen te leiden door andere dingen te noemen die ook problemen zijn omdat het wat ongemakkelijk is dat er idioten zijn die mensen doodwensen.

  Als deze quotes over MH17 gingen en door Moslims waren gemaakt, had heel rechts Nederland al dagen in rep en roer geweest, maar omdat het uit jullie eigen kamp komt moeten we het maar negeren en zo snel mogelijk weer beginnen met buitenlanders/negers/allochtonen/moslims/illegalen/asielzoekers/dobbernegers/oostblokkers/kutmarokkanen/ * bashen.

  *doorstrepen welke deze week niet van toepassing is

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 16:07 16:07

  Ik zit niet op Geenstijl en ik benoem het probleem bij de kern. Als mensen een hekel aan iemand hebben benoemen ze wel vaker uiterlijke kenmerken. Doen blanke ook onder elkaar.
  Als iemand een rare kop heeft en iets doet wat iemand niet zint, zal er gesproken worden over die gast met die rare kop. Geenstijl pakt Ton Elias ook op zijn gewicht, maar staan niet bekend om haat tegen dikke mensen.

  Ik heb geen rede om iets toe te voegen over die onsmakelijke teksten over die 400 doden. Jij stelt dat het met huidskleur te maken heeft en daar ben ik niet mee eens. Zoals op die pagina word gefeest om 400 doden zo wordt bijvoorbeeld in Zuid Afrika Somalische vluchtelingen mishandeld en zelfs vermoord. Vreemdelingen haat komt overal voor en is geen huidskleurhaat. Dat is meer een KKK en stormfront ding.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 17:56 17:56

  “Dat doen blanke ook onder elkaar”

  Maar van de 400 verdronken asielzoekers weten dit soort lui niet eens wat de kleur is. En het zijn moslims, allemaal. Bij voorbaat, ondanks dat er ook christenen op die boten zitten. Maar toch zijn het “Dobbernegers”. Het interesseert me helemaal niet of je nou wel of niet bij -edet- zit, maar er is een groot verschil tussen stereotypen met een racistische tint, gewoon een bloedhekel aan een persoon hebben, en daadwerkelijk racisme (wat dus mensen haten op basis van hun afkomst is, dat is de definitie van racisme) en wat we op NmV, op de arbeidsmarkt en bij etnische profilering door de politie kunnen zien heeft niets te maken met een gerichte hekel aan een persoon, en mensen aanhouden, sollicitaties weigeren en massaal mensen van een bepaalde afkomst doodwensen is weinig humoristisch: het is racisme en jij praat het goed.

  Ik kom zelf uit een roomblank dorp en in onze gemeente hingen in de meeste restaurants e.d. bordjes “Wie discrimineert wordt hier geweerd”. Niet bij de lokale snackbar. De man ging altijd uitvoerig los op allerlei groepen minderheden: “Ik discrimineer niet! Ik selecteer.”, was zijn gevleugelde uitspraak. Ja, maar dan wel op huidskleur. En zo zijn er in Nederland miljoenen die iets minder snel op het haatorgel gaan, maar geef je ze de illusie van een vertrouwde omgeving? Dan krijg je dingen als de reactiepanelen op Nederland mijn Vaderland. Denk je nou echt dat dit niet de stemming is die tot de opkomst van de Nazi’s leidde? De Jodenhaat was ook een vorm van rascisme, en die zijn dan meestal nog blank..

  Lekker vol op het haat- en angst orgel en kwetsbare externe factoren de schuld geven van de problemen van de gewone man. Het is dom. Het is kortzichtig. Het is niet waar, want de problemen van de gewone man komen niet voort uit het wel of niet opvangen van asielzoekers – zij het zo dat er wel iets te zeggen valt over de manier waarop dat gebeurt. Ik trek vreemdelingenhaat al slecht en discriminatie ook.. groepen obv uiterlijke kenmerken discrimineren is niets meer of minder dan racisme, en dan ben je dus inderdaad geen haar beter dan stormfront of de KKK als je daaraan meedoet. En als je het vergoeilijkt, ben je geen haar beter dan mensen die de KKK en stormfront verdedigen want het is dezelfde retoriek.

  Het verschil met 80 jaar terug? Iedereen kan het nu lezen en of de schandpaal nou wel of niet gerechtvaardigd is, je kunt niet zeggen dat je niet weet dat het bestaat. Tuurlijk, je kunt proberen te ontkennen dat het een probleem is en met allerlei wereldvreemde argumenten racisme willen goedpraten. Maar dan ben je verantwoordelijk als straks de eerste doden vallen. Du hättest es gewusst.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 18:53 18:53

  “Maar van de 400 verdronken asielzoekers weten dit soort lui niet eens wat de kleur is. En het zijn moslims, allemaal. Bij voorbaat, ondanks dat er ook christenen op die boten zitten. Maar toch zijn het “Dobbernegers”
  Hier moet ik iets gaan uitleggen qua taal gebruik en context… daar heb ik geen zin in. Klein voorbeeldje dan: voetbal suporters roepen vaak: Joden! en ik weet zeker dat ze niet anti semitisch zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet voor zulk taalgebruik maar dat heb ik ook niet met bepaalde ziektes.

  “het is racisme en jij praat het goed”
  Het is voornamelijk vreemdelingenhaat en ik praat het niet goed. Het verschil is dat jij de tweede wereld er bij pakt en ik denk meer aan de eerste wereldoorlog zoals wij met de Belgen om gingen. Maar ook bijvoorbeeld zoals mensen, ook hier, met christenen omgaan en taal bezigen als çhristenhond en dergelijke.

  “Tuurlijk, je kunt proberen te ontkennen dat het een probleem is…” Ik heb nooit ontkent dat het een probleem is.

  “Maar dan ben je verantwoordelijk als straks de eerste doden vallen.”
  Nu zie ik geen verschil tussen jou of van die WildersTokkies die het hebben over een tsunamie van moslims. Ik verwijt jou toch ook niet dat opsporingsverzocht uit zijn voegen barst van de buitenlanders. (wat mij eigenlijk niets zegt over alle buitenlanders in Nederland.
  Ik heb het idee dat je voornamelijk overtuigd bent en dat heeft niks met de waarheid te maken.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 19:38 19:38

  Dat verschil is er wel degelijk, hoor. De “tsunami van moslims” heeft geen partij met een flink aandeel in de peilingen die massaal gesteund wordt door mensen die roepen om de dood van alles en iedereen waar ze bang voor zijn dus die is er gewoon niet. Racisten kan ik je op de gemiddelde straathoek aanwijzen. De beschaafderen beginnen nog met “Ja, ik mag het natuurlijk niet zeggen, maar…” en het tokkievolk flikkert het gewoon op facebook.

  Dat is wederom niet te vergelijken met “Joden, Joden”. Het is ook iets anders als het over christenhonden hebben, want deze haatgroepen doen niet de moeite om het verschil te zien tussen religie en afkomst.

  “Ik verwijt jou toch ook niet dat opsporingsverzocht uit zijn voegen barst van de buitenlanders. (wat mij eigenlijk niets zegt over alle buitenlanders in Nederland.”

  Dat valt mij dan ook niet te verwijten, ik werk niet bij een politiekorps waar discriminatie aan de orde van de dag is. En ik noem niet iedereen met een ander kleurtje buitenlander, btw. Q.E.D.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 20:10 20:10

  Check die kudo’s dan: http://www.dumpert.nl/mediabase/6633985/cc0cc8ad/rotterdamse_moslim_over_extremisme.html
  En ja die moslims waar het over gaat die stemmen niet maar: http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/17/invloed-ultraorthodoxe-moslims-in-moskee-groeit/
  Het is allemaal niet zo zwart/wit als jij stelt of zoals ik hier de linkjes gebruik. En dat, mijn beste nuance hatende mede reaguurder, dat is het gevaar.

  Over context en taal had ik al verwacht dat we het niet eens zouden worden. Je bent overtuigd en dan is de rede is zinloos. Ik kan niet anders dan, omwille de vrijheid van meningsuiting, mezelf door jou te laten wegzetten als een of ander NSB’er die er op wordt aangekeken als er een vluchteling word gedood of mishandeld omdat ik het niet met jou eens ben. En ik weet iemand met een duister verleden (40/45) die er ook zo’n mentaliteit op nahield.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 20:19 20:19

  Hahahahahahahahahaha… noemde je mij nu echt nuance hatend? :’)

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 20:23 20:23

  Ja

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 20:59 20:59

  Gast, je gooit een Godwin op mij omdat ik jouw verdedigen van de huidige haatcultuur bekritiseer en vergelijk met het wegkijken en goedpraten van het antisemitisme dat tesamen met de crisis en de effecten van de schuld nav WWI ervoor heeft gezorgd dat de Nazis in de jaren 30 aan de macht konden komen.

  Ik doe best wel eens wat met Nance, maar niet in gevallen waar gewoon overduidelijk een haatcultuur goedgepraat wordt. Dan pas ik pas weer nuance toe als het erover gaat hoe we het op kunnen lossen.

  En tot die tijd kan je wat mij betreft op een dikke vette goed geïntegreerde negerlul gaan zitten. Met je dumpert-link.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 21:06 21:06

  Volgends mij begon jij met Godwinnen (daar komen mijn Godwinnen vandaan), maar goed… En als ik iets vind van Geenstijl dan ben ik daar geweest en heb ik er een en ander gelezen en kom ik ook op dumpert. Zo nuanceert men. Maar probeer dat maar is aan een overtuigde uit te leggen. Dan moet ie nadenken.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 21:13 21:13

  Als je het verschil niet kan zien tussen een zeitgeist-parallel en een Godwin, ben je nogal dom. En dan slaat die van jou ook nog eens als een kut op een drumstel.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Ome Mc
  17/04/2015 - 21:35 21:35

  Voor mij is iedere vergelijking met ww2 een Godwin en ga je de mist in. Wat 80 jaar geleden was, is nu niet. De geschiedenis herhaalt zich iedere keer weer anders. En angst voor het verleden geeft weer nieuwe onvoorziene ellende. En ik kan het weten, ik heb een paar nare trauma’s te verwerken gehad. Je moet maar is opletten: mensen met een zware trauma is moeilijk om mee te leven. Zeker als ze er niks mee doen.

  Ik was vanaf jouw opmerking inderdaad niet op de hoogte van een zeitgeist-parallel. Als je er vanuit gaat dat het tot de norm behoort die term te kennen ben je m.i wat wereldvreemd.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 21:51 21:51

  Maar even een vraagje. Als jij dit opschrijft: “En tot die tijd kan je wat mij betreft op een dikke vette goed geïntegreerde negerlul gaan zitten.” Ben je dan trots op je creatieve brein en ingenomen met je eigen humor?

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Bert
  17/04/2015 - 21:55 21:55

  Heren, er is nog plek. Take it away!

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/04/2015 - 22:36 22:36

  Het gemis van Kets zit diep, of wat? Ik heb hier wel hardere flames gehad die geen forumtopic opleverden.. maar helaas, ik heb er geen zin in 🙂

  Illuminatus Magnus
  17/04/2015 - 12:24 12:24

  GeenStijl, wat een walgelijke bende click-rate-profiteurs is dat toch.

  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  Antwoord aan  Illuminatus Magnus
  17/04/2015 - 12:42 12:42

  ‘krijg altijd een instant IP ban daar. Bijvoorbeeld als ik onder een roze stuk over noodzakelijke anonimiteit schrijf dat gastredacteurtje Bas Paternotte een enorme drol is vanwege z’n haatstrijd tegen diezelfde anonimiteit. Onderbouwd commentaar en logica is niet de bedoeling . En self-righteousness staat altijd op standje 10 daar op de redactie . Gelukkig is Edit voor mij persoonlijk niet relevant en kom ik er eigenlijk nauwelijks.
  #remtnietvoorrozestickeropdebumper

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  bijbalbij
  17/04/2015 - 19:15 19:15

  Ik ben I.M. en ik kom al vijf jaar, drie maanden en twee dagen niet op Edet.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Illuminatus Magnus
  17/04/2015 - 22:55 22:55

  Hoi I.M.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  17/04/2015 - 13:44 13:44

  Ze zijn daar in elk geval wel heel goed in om precies datgene te schrijven wat de vinex-hillbillies willen horen. Daar kunnen sommige mensen respect voor hebben, maar als het over de ruggen van 400 mensen moet die alles opgeven om vervolgens op gruwelijke wijze te verdrinken lukt mij dat niet zo goed.

  Maar ik ben dan ook een gutmensch die ons land helemaal kapodt wil maken en het verder prima vindt dat de oma van die tokkies gekort wordt op haar uitvreterstoelage.

  loperover
  loperover
  17/04/2015 - 14:02 14:02

  Geenstijl? Dat blogje dat stoer wilt doen en dan wel een peper-en-zoutstel in de deal-dumpert zet? LOL

  Sneue gasten die op hun laatste benen lopen (en een klein beetje succes in het verleden).

  horrorneefje
  Lid
  17/04/2015 - 14:55 14:55

  Dat stuk over Sunnery James en de studente: echt een goed voorbeeld. Die dame zou een voorbeeld moeten nemen aan ‘Majesteit’. Volgens mij knarsen ze bij GS nog steeds met de tanden dat ze toen juridisch bakzeil moesten halen en 10k mochten aftikken, al deden ze nog een poging dit te framen als ‘overwinning’. Een beetje zoals je voortanden uit je bek laten tikken, en dan heel hard gaan slissen: ‘Ik filfe toch al heel lang ftiffanfen, hahaha! Pwnd!’

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2011/08/geen_miljoenmiljard_schadevergoeding.html

  Dat stuk van Nijman: echt, om anderen zó de maat te nemen. Over moralfags en vingerwapperen gesproken. Of, om met een andere, werkelijk nog steeds héél originele en echt (nee echt hoor!), geheel niet uitgemolken GS-kreet te kreten: iedereen en z’n moeder ziet nog hoe fokking hypocriet die lui zijn.

  https://www.google.nl/webhp?&ie=UTF-8#q=%27iedereen+en+zijn+moeder%27+site:geenstijl.nl

  Global, redactiehippie
  Lid
  17/04/2015 - 18:16 18:16

  Na een week hard werken heb ik altijd de behoefte om een hond in zijn oogkas te neuken. Ik film dit en deel dit op een rustig hoekje van het internet. Veilig en begrepen door gelijkgestemden. Wanneer jullie dit gaan lopen uitvergroten dan lijkt dit ineens zo banaal. Maar dat is het eigenlijk niet. Niet onder elkaar. Jullie begrijpen gewoon de context waarbinnen dit zich afspeelt niet. Stelletje moralfags.

  Jake
  Lid
  Antwoord aan  Global, redactiehippie
  17/04/2015 - 18:39 18:39

  Beste analogie van dat Roze Pageviewlokkertje. Ooit.

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Jake
  17/04/2015 - 19:16 19:16

  Alleen … bij Global zou het waar kunnen zijn.

  boog
  17/04/2015 - 20:42 20:42

  Doet m’n account het nog? *check*

  Zo, na 14 jaar RC eindelijk op de voorpagina? Al is het in grafisch plagiaat (rc-style tekstballonnen).
  [IMG]http://i58.tinypic.com/r1kl93.png[/IMG]

  Ik vraag me intussen vooral af waar deze kwestie werkelijk om draait. Raar stuk van Arjen van Veelen in de NRC(+next) waarin hij zijn pijlen vooral op “shockblog” retecool richt (haha, “shockblog”, van Veelen is internetarcheoloog).

  Als er [i]iemand[/i] de moraalridder uithangt tegenwoordig is het wel het vanuit St Louis opererende columnistenechtpaar [url=http://arjenvanveelen.nl]Arjen van Veelen[/url] en [url=http://www.rosannehertzberger.nl]Rosanne Hertzberger[/url] die er zelf graag met gestrekt been ingaan (“Ik denk dat het tijd is voor [url=http://www.rosannehertzberger.nl/2015/04/11/juist-minder-inspraak-28-feb-2015-nrc/]minder[/url] studenteninspraak.”) om het nieuwrechtse geluid te laten horen.

  Vanuit de VS, vooral vooral de media met NL verbonden lekker kankeren. Het lijken Leon de Winter en Jessica Durlacher wel.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 23:21 23:21

  Hear, hear!

  boog
  17/04/2015 - 21:14 21:14

  Doet m’n login het nog? *check; kruipt onder steen vandaan*

  Zo! Na 14 jaar RC op de voorpagina van de NRC’s, al is het voorop in de vorm van grafisch plaginaat
  [IMG]http://i58.tinypic.com/r1kl93.jpg[/IMG]

  Raar stuk van Arjen van Veelen, om nou juist z’n pijlen op RC te richten (haha, “shockblog” retecool, schrijft hij, wat een internetarcheoloog…).

  Ironisch ook. Als er iemand de moraalridder uithangt tegenwoordig is het het columnistenechtpaar [url=http://arjenvanveelen.nl]Arjen van Veelen[/url] en [url=http://www.rosannehertzberger.nl]Rosanne “Ik denk dat het tijd is voor minder studenteninspraak” Hertzberger[/url] die wekelijks vanuit St Louis hun rechtse praatjes naar NL terugzenden. Het lijken Leon de Winter en Jessica Durlacher wel…

  *kruipt terug onder steen*

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  17/04/2015 - 22:15 22:15

  “het doodwensen van 400 MENSEN, want daar gaat het om, MENSEN, is NOOIT goed te praten.”

  Als rechtgeaard misantroop stoor ik me nog al aan het woordje “mensen” dat met hoofdletters wordt geschreven. Begrijp me niet verkeerd, want ook ik vind het verheerlijken van 400 doden walgelijk evenals het hypocriete orenwas-postje van `edet`. De beschimpte non-valeurs in kwestie zijn echter ook “MENSCHEN” (of wordt deze ondersoort dan weer zonder hoofdletters geschreven?).

  Het plaatsen van de mens boven andere soorten vind zijn oorsprong in de hier op de erectolo’s zo verguiste wereldreligies. Beetje jammer dus in mijn ogen, of ben ik nu omhoog aan het trappen?

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  wouzer51
  17/04/2015 - 22:30 22:30

  DENKENDE ZELFBEWUSTE ZOOGDIEREN MET TIJDSBESEF was zo lang om te typen.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/04/2015 - 22:34 22:34

  Waarbij in het geval van de beschimpte non-valeurs in kwestie de woorden ‘DENKENDE’ en overduidelijk ‘ZELFBEWUSTE’ al niet van toepassing zijn.

  boog
  17/04/2015 - 22:44 22:44

  Damn, log ik voor het eerst in jaren weer eens in omdat de retecools zomaar op de voorpagina’s van de nrc’s staan (als geplagineerde rc-style textballonnetjes), verdwijnen m’n reacties in de spammap (vermoed ik)

  Anyway, ik wou zeggen dat het stuk van Arjen van Veelen wel in een patroon past, samen met echtgenote (?) Rosanne Hertzberger. Als opvolgers van Leon de Winter en Jessica Durlacher sturen ze vanuit de VS (St Louis in hun geval) met de week rechtsere stukjes naar NL.

  Verder is het natuurlijk wel ironisch dat schrijver van Veelen het cryptocitaat niet herkent: het namen-en-shamen is – zeker op de retecools – begonnen als eerbetoon aan Multatuli: “Een parelduiker schuwt de modder niet” (maar dat is het internet vergeten – wanneer komt de wakkerpedia weer online?)

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 22:45 22:45

  Als we nou eens beginnen met het uit de spammap halen van je comments, dan volgt de Wakkerpedia hopelijk snel.

  boog
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/04/2015 - 22:52 22:52

  Laat nou maar hangen, stond zo’n beetje hetzelfde in. Met wat linkjes en een screenshot van de nrc’s. En verbazing over Arjen van Veelen’s oubollige gebruik van “shockblog”

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 22:57 22:57

  Te laat. Ik modereer sneller dan mijn schaduw.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 22:53 22:53

  ftfy.
  Je eerdere reaguursels zijn ontspamd en je toekomstige buitengewoon constructieve bijdragen zullen ook niet meer als spam gemarkeerd worden.

  boog
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/04/2015 - 23:01 23:01

  Dank. Enig idee ook waarom m’n eerder vanavond ingestelde avatar het niet doet?

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 23:03 23:03

  Dan is het wrsch geen gravatar.

  boog
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/04/2015 - 23:08 23:08

  Nee, een “Eigen afbeelding gebruiken”…

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 23:12 23:12

  Dat werkt geloof ik alleen in het forum of het RC Sociaalgedeelte (ja, dat bestaat), maar niet hier.

  boog
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  17/04/2015 - 23:25 23:25

  “RC Sociaal” ? Damn, ik wordt oud…

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  boog
  17/04/2015 - 23:32 23:32

  gewoon dat faceboekerige profielgedeelte negeren en alleen op de frontpage blijven, Boog, dan valt het best te doen.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  18/04/2015 - 11:55 11:55

  Volgens mij is het mij gelukt door hem op het sociaal gedeelte als mijn avatar in te stellen, dan ziet de hoofdsite hem als zo’n gravatar dinges.

  Betsy
  Betsy
  17/04/2015 - 23:09 23:09

  Damn reet, chill the fuck out, met -edet- veeg je toch gewoonlijk je reet af of niet?

  uhugu
  18/04/2015 - 01:03 01:03

  uhngnnnngh.. dikke drol uit reet

  behanger
  Beheerder
  18/04/2015 - 13:01 13:01

  Geenstijl is alle morele credits al kwijt sinds ze een 15 jarig meisje als boegbeeld hebben gebruikt. Haar vriendje had sexy foto’s van haar online gezet. Geenstijl verwees er zo ongeveer dagelijks naar, totdat haar moeder hen er op wees dat ze 15 was. Toen was het ineens: “Jullie reaguurders zijn viezeriken dat jullie hier naar keken.” Geenstijl heeft echt geen poot om op te staan als het om moraal gaat.

  G®®†
  G®®†
  18/04/2015 - 13:57 13:57

  Geenstijl is net als 4chan: niet meer zo goed als het is geweest.

  horrorneefje
  Lid
  18/04/2015 - 16:06 16:06

  Ik ben niet dol op het soms nogal klagerige toontj van PB, maar toch, in het verband van al dit voorgaande:

  http://www.frontaalnaakt.nl/archives/verlos-ons-van-de-roze-khmer.html

  horrorneefje
  Lid
  18/04/2015 - 16:28 16:28

  Nou, nog ééntje dan. Voor de evidente Game, Set and Match.

  https://twitter.com/FloripasDeLaban/status/588748755442262016

  boog
  Antwoord aan  horrorneefje
  18/04/2015 - 20:27 20:27

  Je wist dat Floripas de Laban voormalig prominent retecoolreaguurster Horror Vacui alias Kochka Kochka alias Kochkaatie is?

  Update: kijk, dat weet google dan weer [url=https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=%22floripas+de+laban%22+%22horror+vacui%22]niet[/url]

  horrorneefje
  Lid
  18/04/2015 - 16:47 16:47

  Nou , OK, nog EENTJE dan. Voor de nuance!

  ”Kijk #Retecool hier bijv. de bruinroze aars likken van de ergste racist van #Geenstijl: ‘jodenstreken’ @Bartnijman >> ”

  https://twitter.com/drsYell/status/588454313657262080

  Bas Taart zeker geweest? Nomen est Omen en zo?

  Ari Gold
  Ari Gold
  Lid
  19/04/2015 - 10:41 10:41

  Het zou mij niets verbazen als dit trieste bericht wederom reacties van een specifieke groep uitlokt: http://www.nu.nl/buitenland/4033516/boot-met-honderden-vluchtelingen-kapseist-middellandse-zee.html

  Vilmer Ramone
  19/04/2015 - 15:58 15:58
  Meneer van Dale
  Beheerder
  19/04/2015 - 18:12 18:12

  Ennnnnn, [url=https://www.facebook.com/PVVAanhangers/posts/460790500752211]daar gaan we weer![/url]

  Trollbuster
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  19/04/2015 - 21:21 21:21

  Hubert maar eens inschakelen? Ik denk dat hij best wel een bijdrage kan leveren…

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Trollbuster
  19/04/2015 - 21:34 21:34

  Ben jij nou, dan wordt die zelfs bij de Telegraaf dus echt nooit meer serieus genomen.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  20/04/2015 - 22:19 22:19

  Zijn debiele broertje dan?

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Trollbuster
  19/04/2015 - 21:49 21:49

  Ik ben bang dat Hubert daar, wegens te beschaafd en coherent reaguren, heel snel door de mand zal vallen.

  horrorneefje
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  19/04/2015 - 21:39 21:39

  Sylvia Antonissen: “En daar gaan we weer…. ben benieuwd wie ze nu weer heel de week teschande zetten…”

  *tromgeroffel*
  *snijdbare spanning*
  *met ogen dicht briefje uit hoge hoed haalt*

  En de volgende kandidaat is….. SYLVIA ANTONISSEN!

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  horrorneefje
  19/04/2015 - 21:47 21:47

  Echt. Silly begrijpt het nog steeds niet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN