More

  RECENTE POSTS

  Hugo de Jonge geeft vanavond AstraZeneca vrij voor iedereen die hem wil!

  Ja, dat is een beetje dromerig, maar dat is met afstand het enige wat spuit elf kan doen wat niet de economie langer en harder gaat raken zonder noodzaak. Volgens de Gezondheidsraadsels is na wel/niet/wel/niet nu het enkel prikken en later (wanneer de voorraad er is) de 2e prik zetten toch een optie.

  Alleen, het is maar marginaal voordelig, want het scheelt maar tot 5 mensen per dag minder het ziekenhuis in en de ziekenhuizen zitten echt duimendraaiend te wachten.

  In het VK hebben ze dat gedaan, heeft iedereen van 50+ die dat wil een eerste prik gehad en gisteren gisteren de kroegen open. In Nederland is al weken op rij het doel bij lange na niet gehaald, met name door al het gepruts met AstraZeneca, waardoor er anderhalf miljoen prikken op de plank liggen. Waarvan dat risico dus heel erg meevalt:

  Dus, wanneer Hugo de Jonge vanavond niet bekend maakt dat iedereen die dat wil op eigen verantwoordelijkheid een afspraak kan maken voor een AZ prik, desnoods beginnend met alle 50+ en als die na een week niet ingetekend hebben verruimen naar 40+, dan is het gewoon aanwijsbaar zijn schuld dat de hele fucking kiet op slot moet blijven. Maar ja, what else zou new zijn:

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  18 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  18 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  13/04/2021 - 13:03 13:03

  Als je denkt dat de kiet opengaat als iedereen van <s>50+</s> <s>40+</s> <s>14+</s> is gevaccineerd, heb ik nog wel een authentieke Twents knuppelpad voor je te koop. Vrijwel onbelopen.

  Monade
  Antwoord aan  Flepz0r
  13/04/2021 - 13:23 13:23

  Puur een kwestie van beleid, wat totaal los staat van de (medische) werkelijkheid. Wat er werkelijk achter zit, weet ik niet. Ben geen aluhoedje.

  Wat ik wél weet is dat er geen exitstrategie is, zelfs niet met 100% vaccinatie. Dus mogen we, gezien de gemelde bijwerkingen, misschien wel dankbaar zijn voor het geklungel van de Spuit Elf des Vaderlands.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/04/2021 - 13:19 13:19

  AZ vaccins bieden nu voldoende bescherming om de R naar waardes tussen de 0.2 en 0.5 te sturen. Daarmee kan normaliteit eind mei al terugkeren. Nu die zooi niet snel leverbaar is wordt dat een maandje (of anderhalf) later. Tijdens de zomer houdt het virus zich wel koest, maar in het najaar zal het gegarandeerd en comeback maken. AZ beschermt nauwelijks tegen de Afrikaanse variant, dus de bescherming voor komende winter zal van Pfizer moeten komen. Verder kun je met 70% van de wereldbevolking nog ongevaccineerd er vanuit gaan dat er nieuwe varianten de kop opsteken. Zodra die ook Pfizer te slim af zijn, zijn we weer terug bij af. Ik verwacht de volgende golf in Jan-2022.

  De enige oplossing is massaal fabrieken bijbouwen die RNA vaccins kunnen produceren en de aanpassing en test van die aangepaste vaccins versnellen. Daar hebben we dus nog 10 maanden voor.
  Al het andere is geneuzel.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  13/04/2021 - 14:21 14:21

  Als AZ over een half jaartje toch niet meer bruikbaar is omdat we dan volledig op de Afrikaanse variant zijn overgestapt, dan kunnen we inderdaad beter zo snel mogelijk alle bestelde AZ-doses er doorheen jassen. Een enkele tankwagen met AZ is voldoende voor de heel bevolking, dus waar lullen we over?

  Weirdoinventor
  Lid
  13/04/2021 - 15:15 15:15

  Hij zou inderdaad moeten aankondigen dat iedereen die dat wil zelf het zeer beperkte risico van Astrazeneca mag nemen (als we elke dag een kans van 1 op 100.000 hadden om dood te gaan dan werden mensen gemiddeld tegen de 300 jaar oud). Gewoon een soort vrijwilligers register, en er worden alleen nog maar mensen van die lijst opgeroepen voor AstraZeneca, gewoon in dezelfde doelgroepenvolgorde als de andere vaccins. Maar dat gaat hij niet doen. Grotere kans dat de Jonge aankondigt dat ook het Janssen vaccin voorlopig op de plank gaat liggen bederven. Want Hugo houdt niet van vaccins. Of van dingen goed regelen. Hij houdt vooral van een derde van het tot nu toe geleverde aantal vaccins ergens verstoppen en dan trots met een camera erbij voor een leeg schap langs lopen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/04/2021 - 17:26 17:26

  Weet niet of Hugo werkelijk zo bewust over de dingen nadenkt. Hij krijgt input van allerlei figuren; elk met een eigen agenda en vaak tegenstrijdig. Dan moet je feiten van fictie kunnen onderscheiden en dat is iets wat hij als CDA-er per definitie niet kan, anders had hij z’n verzonnen vriendje al jaren geleden de laan uit gestuurd.
  Kortom, voor Hugo is iedere aangedragen suggestie gelijkwaardig en dus kiest hij dan maar de suggesties die hem politiek op dat moment het beste uitkomen. Begint het volk te morren dat het opgesloten zit, dan verruim je de boel. Klaagt de zorg dat het te druk wordt op de IC’s dan gaat de boel weer op slot. Staat het binnenhof vol met bakfietsmoeders die bang zijn autistisch te worden van hun vaccin, dan stop je daar mee. Altijd goed onderbouwd want er is altijd wel iemand die hem het aangeraden heeft. Ondertussen zwalken we met een R van rond de 1 nog even bescheiden stervend door tot het zomer wordt en de natuur een handje helpt.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  13/04/2021 - 18:02 18:02

  En die R gaat ook echt eerst wel weer omhoog, als je vanuit het niets aankondigt dat je over twee weken gaat versoepelen omdat dat nu makkelijk kan en een paar dagen later “haha, grapje!” roept. Dan heeft niemand er meer zin in.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  14/04/2021 - 10:38 10:38

  Wel fijn dat Hugo het Janssen vaccin niet hoeft te blokkeren, dat doet Janssen zelf al. Om een mogelijke kans op een ernstige, potentieel dodelijke, bijwerking van een op een miljoen. Als je elke dag een kans van een op een miljoen had om dood te gaan dan lag de levensverwachting rond de drieduizend jaar. (En dat is al een scheve vergelijking, want “maar” een kwart van de patiënten met zo’n trombose overlijdt.) Na een avondje stappen bitterballen in de frituur gooien is letterlijk al gevaarlijker. Het avondje stappen zelf trouwens ook. En dan tel ik eventuele one night stands nog niet mee. Regel jij voor mij eens even heel snel een prik Hugo. Ik heb namelijk wel weer zin om lekker een avondje meer risico te nemen dan je bij een Janssen prik loopt.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  13/04/2021 - 18:45 18:45

  Ga zo’n prik halen en leef je uit jongens! Zoals ik een half jaar geleden ook al zei: als jullie over 5 jaar allemaal nog in goede gezondheid leven zal ik er eens over denken. In het andere geval kom ik graag even een half uurtje de rolstoel duwen 😉

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Hangmat
  14/04/2021 - 10:32 10:32

  Ah, jij behoort tot de groep die eerder waarde hecht aan van-horen-zeggen geruchten uit de eigen bubble dan aan wetenschappelijke feiten. Net als bij die reli-gekkies is zoiets alleen mogelijk zolang er voldoende mensen zijn die wel voor groepsimmuniteit kiezen. Je laat een ander het risico lopen en hoopt daar mee weg te komen. Lekker laf, maar hey, lafaards leven wel langer.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/04/2021 - 10:50 10:50

  “maar hey, lafaards leven wel langer.”

  Ik denk dat als je dat in dit geval helemaal gaat doorrekenen dat dat vies tegenvalt. Zelfs de minieme kans op ernstige covid in een maatschappij waar de rest van de mensen ingeënt is maal de effecten die dat kan hebben is al ruim gevaarlijker, gemeten in gemiddelde verloren levensuren/dagen/weken dan zelfs AstraZeneca, in ieder geval voor het algemene geval. Het aantal ingeënte mensen ligt ondertussen tenslotte in dezelfde orde van grootte als het aantal mensen dat ziek geworden is, en de dodenaantallen liggen rond de twee ordes van grootte uit elkaar. Misschien dat je voor een 16 jarig meisje dat aan de pil zit (bijkomende risicofactor voor trombose) ofzo anders uit kan komen. Maar veel meer zal er niet te halen zijn. En dan rekenen we het effect op de gezondheid van anderen nog niet mee.

  Dat wil niet zeggen dat het niet voorkomt dat iemand doodgaat van een vaccinatie terwijl hij niet dood zou zijn gegaan van de ziekte zelf, maar dat is het verschil tussen een goede beslissing en een goede gok. Wil je aan het eind van het pokertoernooi in de prijzen vallen dan moet maar gewoon accepteren dat iemand anders daardoor af en toe wat blinds oppakt door te bluffen. Je hele leven goede beslissingen nemen brengt je gemiddeld verder dan maar hopen af en toe goed te gokken. Zelfs loterijwinnaars, mensen die één keer de ultieme goede gok gemaakt hebben, komen er aan het eind van de rit vaak vrij bekaaid af. Je moet niet spelen op de gok.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Weirdoinventor
  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/04/2021 - 11:52 11:52

  Tsja Ploppo, dat jij je graag wilt laten prikken als 60 plusser begrijp ik best hoor, bovendien luister je altijd goed naar je baasjes, dus dat je gevallen bent voor de massahysterie ligt dan in de lijn der verwachting

  Maar zeg nou zelf: wat zou jij doen als de kans om te overlijden aan Astra Zeneca nagenoeg hetzelfde is als kans om aan corona te overlijden? https://www.nu.nl/coronavirus/6126663/astrazeneca-bijwerking-of-sterven-aan-corona-voor-jonge-vrouw-is-risico-haast-gelijk.html

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  14/04/2021 - 12:37 12:37

  Verstand komt met de jaren Hangmat… maar 60 zijn het er echt nog niet.
  Verder heb ik geen baasjes om naar te luisteren, dus die vlieger gaat ook niet op.
  Tot slot klopt de redenering van een even grote kans op overlijden aan corona als aan het vaccin niet.
  Als niemand zich inent treedt er pas groepsimmuniteit bij 70% besmettingen op. (Bij een Ro van 3). Daarvan overlijdt 1%. 0,13% daarvan is onder de 30. Ongeveer 1 op 80.000.
  Bij enkele van de varianten die in opmars zijn is die kans voor jongeren 3 keer hoger. Als we niet vaccineren gaan die varianten de overhand krijgen, want ze zijn besmettelijker.
  Verder is de kans dat je door een variant voor een 2e keer besmet raakt ook groot.
  Verder doe je het als jonge vrouw ook voor je ouders en grootouders.
  En als laatste… ga je niet aan Covid dood, dan is er een flinke kans dat je er langdurig iets naars aan over houdt.
  Vergelijk dat met de kleine risico’s van vaccineren, zoals we die al tientallen jaren gewend zijn en de keuze is snel gemaakt..
  Tenzij je nu zo krom loopt te lullen vanwege een bijwerking van je BMR prik als kind; dan neem ik m’n woorden terug.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/04/2021 - 13:02 13:02

  De jongeren moeten niet zeuren en zich gewoon opofferen voor de oudjes. Jaja, zo kennen we onze boomers weer 🙂

  De gezondheidsraad loopt verder maar wat krom te lullen; zeker beste Ploppo maar gelukkig ben jij als krantenlezer wel deskundig! 😉

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  14/04/2021 - 13:10 13:10

  Hehe, je begint het eindelijk te snappen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  13/04/2021 - 18:50 18:50

  We hebben in Nederland een leraren- en onderwijzerstekort. Zelfs mensen, die opgeleid zijn en het beroep uitoefenen worden liever politicus of minister.
  Als ze niet kunnen voorlezen uit eigen dictaat, dan staan ze te stuntelen omdat ze de ontwikkelingen niet bijhouden. (ze kennen hooguit het rijtje buzz namen.)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN