More

  RECENTE POSTS

  Hou Toch Een Sop en Leave Geenstijl Alone!

  De wereld gaat ten onder aan mensen die altijd en eeuwig maar gekrenkt en beledigd zijn. Zo is gisteren de voormalig gouverneur van Jakarta veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf wegens blasfemie, nadat hij als christen een koranvers had aangehaald in een speech.

  En hier in Nederland kunnen we er ook wat van. Zo zijn moslims heel snel gekrenkt als er iets over meer of minder Noord-Afrikanen wordt gezegd, zijn Zwarte Piethaters en anti-Zwarte Piethaters heel snel gekrenkt als… nou ja, eigenlijk altijd wel. En nu zijn vrouwen gekrenkt omdat men bij Dumpert, de videodumpsite van Geenstijl, filmpjes worden beoordeeld met “reeten”. (Ja, u kent het inderdaad nog van uw favoriete weblog).

  Daar kwam kritiek op van NRC-columnist Rosanne Hertzberger. Die stelde namelijk de vraag of adverteerder zich wel moeten associëren met een dergelijk beoordelingssysteem. Dat is Hertzberger d’r goed recht en ook op de ongenuanceerde manier waarop ze dat heeft gedaan:

  Vrouwen vernederen, big business voor Geenstijl…In DumpertReeten zie je een paar onderuitgezakte baldadige kindmannen naar infantiele filmpjes kijken

  En aangezien Dumpert voor het grootste gedeelte van de inkomsten van Geenstijl zorgt, had Hertzberger ook kunnen verwachten dat daar een pittige reactie op zou komen van Geenstijl. Haar column was immers ook gepeperd, dus waarom mag Geenstijl daar dan niet op zijn Geenstijls los op gaan? Goed, dat gebeurde dan ook. Schreeuwerig en horkerig, zoals het gaat op Geenstijl. Daar kun je wat van vinden, maar je kunt niet zeggen dat je dit niet had verwacht. Geenstijl (en Retecool vroeger ook) is er immers groot mee geworden.

  Ongenuanceerd iets schrijven over Geenstijl is geen enkel probleem, maar als Geenstijl daar dan op zijn Geenstijls (want dat doet Geenstijl) op reageert, is het land te klein. Want niet alleen Hertzberger probeert adverteerders weg te houden bij Geenstijl, half vrouwelijk publicerend Nederland heeft inmiddels een manifest opgesteld tegen Geenstijl. (Ja, de lijst bestaat volledig uit vrouwen, hoe seksistisch!). Zelfs Jet Bussemakers bemoeit zich er tegen aan.

  Dus je geeft op een zeer ongezouten en ingrijpende manier (ingrijpend, want als de inkomsten uit advertenties bij Geenstijl opdrogen, kan de toko wel sluiten en staat er dus een volledige redactie op straat) kritiek op een shockblog (waarvan je weet dat nuance niet in de redactiestatuten genoemd wordt). En vervolgens ben je gechoqueerd dat zowel het blog, als de reaguurders (ook wel roze horde genoemd) in kwestie hard terug trappen. Hertzberger is inmiddels, samen met een aantal andere ondertekenaars van het manifest, voornemens om legale stappen te gaan ondernemen tegen een aantal reaguurders:

  Rosanne Hertzberger, een van de initiatiefnemers van het manifest, overweegt aangifte te doen tegen de volgens Twitter in Spanje woonachtige Wim. Ook andere initiatiefnemers van het manifest overwegen juridische stappen

  En ja, de Wim in kwestie is een totaalmalloot (even scrollen naar 5 mei) die waarschijnlijk ergens in zijn levensloopbaan een stukje zuurstofgebrek naar demense toe heeft ervaren. Maar als ik aangifte moet gaan doen tegen alle pannenkoeken die mij in 17 jaar Retecool met de dood hebben bedreigd, ben ik nog wel even bezig.

  De wereld zou een stuk fijner zijn wanneer mensen wat minder snel beledigd zijn. Scheelt trouwens ook in de werkdruk bij het Openbaar ministerie en de rechtbank.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  28 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  28 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  10/05/2017 - 12:57 12:57
  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  10/05/2017 - 13:05 13:05

  Ik betrap mijzelf regelmatig op sexisme (ik heb helaas met enige regelmaat last van de aandoening “menselijkheid”), maar dat weerhoud mij er niet van om het erg leuk te vinden om te zien hoe GS in een kwaad (kwader?) daglicht wordt gesteld.
  Ik heb een hekel aan GS en voor mensen en dingen waar je een hekel aan hebt, mag je een andere set regels hebben, zo werkt dat!

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  10/05/2017 - 13:49 13:49

  “Ik heb een hekel aan GS en voor mensen en dingen waar je een hekel aan hebt, mag je een andere set regels hebben, zo werkt dat!”

  Oh?
  Dus mijn schoonmoeder mag ik een stronttaart in d’r gezicht douwen?
  Of een varkenskop op haar voordeur spijkeren?
  Of neersteken en een briefje op haar borst prikken met “naar mens”?

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Puh!
  10/05/2017 - 14:02 14:02

  Puh, ja dat mag, zo lang het binnen de grenzen van de wet mag. Ik ken geen wet die het jou verbiedt om die stronttaart in je schoonmoeders gezicht te douwen. Je bent dan wel nogal een smeerlap, maar da’s niet strafbaar. Die varkenskop weet ik niet, dat zou kunnen vallen onder verstoren van de openbare orde, huisvredebreuk, oid. Dat neersteken gaat qua wetgeving sowieso lastig worden.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Reet
  10/05/2017 - 13:59 13:59

  Daar heb je helemaal gelijk in, Reet! Maar hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen!
  En natuurlijk werkt het wel zo, als mens leg je jezelf langs een andere meetlat dan ieder ander persoon. De hypocrise-factor verschilt van mens tot mens, maar we doen het allemaal. Je rijdt zelf een keer door rood en vergoeilijkt je actie, maar 5 minuten later rijdt een ander door rood en de meeste mensen zeggen “die zou een boeten moeten krijgen” hypocriet zijn we allemaal, zonder uitzondering.
  Als laatste, was het niet duidelijk dat mijn reaguursel nogal “tongue in cheek” was?

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  10/05/2017 - 14:38 14:38

  en wat nog extra hypocriet is, is dat het NRC in een redactioneel stuk schrijft het met dominee Hertzberger eens te zijn, terwijl ze zelf de reactiepanelen op hun site gesloten hebben omdat ze geen zin hebben om die te modereren als ze b.v. braziliaanse billenverkiezingen verslaan.

  valve
  valve
  10/05/2017 - 13:17 13:17

  Wat het probleem is, is dat GS het graag op de man (/vrouw) speelt. Lekker persoonlijk maken, en vervolgens achterover gaan zitten en gniffelend toekijken hoe de ene na de andere reaguurder erop los gaat.

  Daar kun je als “slachtoffer” weinig tegen doen, en als je er al iets aan probeert te doen wakkert dat het vuurtje alleen maar nog meer aan. Plus meer pageviews, dus meer advertentieinkomsten.

  Nu is er een keer iemand die terugpest, en wel op een effectieve manier: als je de redactie van GS niet tot de orde kunt roepen, dan misschien de adverteerders wel. Want GS is wat dat betreft ook gewoon oude media: geen adverteerders is geen inkomsten.

  De pester wordt een keer effectief teruggepest. Geen idee waarom we er medelijden mee zouden moeten hebben (ik denk overigens dat GS meer te vrezen heeft van de overname van TMG door MediaHuis dan een paar columnisten, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen).

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  valve
  10/05/2017 - 13:28 13:28

  Dus dat.

  joost
  joost
  Gast
  Antwoord aan  Reet
  12/05/2017 - 09:17 09:17

  Had ze maar geen kort rokje moeten aantrekken. Oh wacht…

  Valentijn, mede namens de gehele Nederlandse bevolking
  Antwoord aan  Reet
  12/05/2017 - 11:38 11:38

  Ze is niet “beledigd”, ze wordt bedreigd. Bovendien betreft haar [overweging tot het doen van (*)] aangifte niet de roze buren, maar een specifieke reaguurder. Dat is ook precies wat er mis gaat: Geenstijl gaat tot het randje en de reaguurders gaan er massaal overheen (onbedoeld woordspelig).

  Enfin, ik vind het vooral verheugend te zien, hoe ontzettend goed Geenstijl huilie-huilie kan doen. Lijkt wel of ze er jarenlang journalistiek onderzoek naar hebben gedaan – en dat voor een site die geen journalistiek medium is! Heel knap.

  (*) D’r zijn, zo ver ik weet, maar een paar soorten overwegingen die betekenisvol zijn, dat zijn overwegen een misdrijf te plegen (zo lang er geen voorbereidingshandelingen zijn, zou de bewijsvoering lastig kunnen wezen) en overwegen jezelf iets aan te doen (waarna dwangopname volgt, meestal zonder media-exposure). “Aangifte overwegen” hoort wat mij betreft thuis in het rijtje “overwegen een andere auto te kopen”, “overwegen je baan op te zeggen en een wereldreis te gaan maken” – prima hoor, maar het is pas nieuwswaardig als je het ook DOET.

  Overigens: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/11/staatblijf-weg-van-boycot-geenstijl-8789605-a1558204 door Christiaan Alberdingk Thijm.

  Møhammed Said al Sahaf
  10/05/2017 - 13:31 13:31

  Het wordt hoog tijd voor een nieuw internet zonder bedrijven, sjw’s en andere vingerwapperende langteenmongolen. Eentje waar we weer gewoon ongegeneerd de overjarige puber kunnen uithangen zonder bang te hoeven zijn dat één of andere smeerlap je baas belt of anderszins brodeloos probeert te maken omdat je er de ‘verkeerde’ mening op na houdt. En die verkeerde mening heb je altijd als zij die ergens in willen zien want geen volkje zo handig met framen en selectief quoten als dat baasbeltuig.
  Dat zal overigens niet lang goed gaan want wat is nou voor een fatsoenlijk mens een leven zonder je beledigd te kunnen voelen? Niks. Dus ook daar gaan ze dan wel weer komen, smalend over anoniempjes hun superieure zelf zijn zonder te beseffen dat zij de horkerige baasbellende reden voor al die anonimiteit zijn.

  Voor GeenStijl geldt exact hetzelfde als wat ik op Twitter altijd over TV brul als het geweeklaag over Pauw of DWDD weer eens een aanvang neemt, ‘Kijk. Dan. NIET!’
  Zo’n Hertzberger die daar dan de comments uit gaat zitten pluizen op strafbare zaken.. Serieus? Oftewel, DAFUQ!? Dat is goddomme niks anders dan het online equivalent van een TBS kliniek binnenwandelen en naderhand klagen over al die rare blikken en opmerkingen die je daar toegeworpen kreeg.

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  10/05/2017 - 13:45 13:45

  wat jij zegt Mo!
  Dominee Hertzberger zegt voor haar eigen stukjes in het NRC, als daar kritiek op komt (E nummer artikel b.v.): “Maar dan lees je het toch niet!”

  Nijneman
  10/05/2017 - 14:02 14:02

  Wat Ds. Gremdaat ooit al zei…
  https://youtu.be/j46RANzFBsU

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Nijneman
  10/05/2017 - 15:41 15:41

  Die wilde ik ook al posten, maar wat te lui om hem op te zoeken.
  Dank daarvoor.

  Sam
  Sam
  Lid
  10/05/2017 - 15:03 15:03

  Volgens mij ligt deze kwestie heel simpel. We zijn in een vrij land en Geenstijl doet (hoewel het soms rotjongens kunnen zijn) niks onwettigs.
  Als je er toch een probleem mee hebt, kun je ze bellen, mailen, een brief schrijven. Of als je publiceert, schrijf een lelijke column erover ofzo. Is niks op tegen natuurlijk, want Geenstijl is ook een publieke partij.
  Als ze iets doen wat onwettig is, kun je er de politie of desnoods de rechter bij halen.
  Zo werkt dat in onze rechtsstaat.
  En met een horde zure wijven expliciet via derde – commerciële – partijen broodroof pogen te plegen op Geenstijl, valt wat mij betreft in de categorie valsspelen op het schoolplein. Om niet te zeggen: sabotage van de rechtsgang.
  Zou je het echt heel scherp willen zeggen, dan zou je het ook intimidatie van de wijvenclub jegens de adverterende bedrijven kunnen noemen. Of stalken.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  10/05/2017 - 16:31 16:31

  Er is echter nog wel een extra dingetje aan de hand. Tuurlijk, je hoeft niet op GS te kijken als je door hun geblaat gechoqueerd raakt. Maar er zijn veel gasten die het wel doen en waar je direct of indirect mee te maken hebt.
  Bv, als ze gaan stemmen en zomaar een enkele schreeuwlelijk aan een enorm aantal zetels helpen of om volkomen verkeerde redenen een Oekraïne verdrag om zeep helpen.

  Maar helaas is verzet op GS zelf zinloos. Voor gezond verstand of een genuanceerde mening zijn ze doof en als je hard in de tegenaanval gaat wordt wordt je compleet overschreeuwd door de domme roze meute.

  Zo stom is het dan niet om adverteerders te vragen de geldkraan dicht te draaien onder het motto: “Weet je eigenlijk wel wat zich daar allemaal afspeelt?” Een vraag waar menig adverteerder kennelijk nee op moet antwoorden.

  De reden van alle tumult is natuurlijk te onbenullig voor woorden. Hetzelfde soort gasten dat nu moord en brand schreeuwt over vrouwonvriendelijk naakt, schreeuwde in de 70-er jaren nog heel hard als datzelfde naakt verboden werd. Iets met tijdsgeest of zo.

  Tot slot is er een verschil tussen het taalgebruik (als gevolg van het stoere erbij willen horen) op GS en de manier waarop de roze horde zich op straat gedraagt. Zolang er geen aanwijzingen zijn dat daar aanrandingen plaatsvinden door roze hordes valt het wel mee. Die sissende, spugende Noord-Afrikaanse gasten zijn wat dat betreft een stuk erger.

  MadDieu, drukt zijn snor
  10/05/2017 - 17:13 17:13

  Voorlopig valt John de Mol niet meer uit bed.

  Uitleg:
  Sinds D.Trump’s “Grab them by the p*ssy” zijn alle vrouwen scherp op seksistisch gedrag en de links/sociaal georiënteerde dames helemaal.

  Het Belgische Mediahuis gaat de persgroep TMG inlijven. De Nederlandse kranten die momenteel al onderdeel uitmaken van Mediahuis zijn al tijden aan het ruziën met GeenStijl (ook onderdeel van TMG). GeenStijl zelf vreest dat de afspraken met TMG door Mediahuis geschonden zullen worden en dat het blog dus actief gecensureerd zal worden.

  Ergens is er iemand die tientallen vrouwen een ‘anti-seksistisch’ manifest laat tekenen nog voor de fittie tussen NRC en GeenStijl begon.

  De verontwaardiging over het seksistisch gedrag van GeenStijl en de oproep tot adverteerders boycot doet de aandelen van Mediahuis en TMG geen goed. (Het percentage van GeenStijl in de inkomsten van TMG is proportioneel groot.)

  John de Mol heeft extra aandelen gekocht van TMG om TMG bij zijn bedrijven te kunnen voegen. Deze aandelen kan hij van de hand doen tegen de al afgesproken overnameprijs.
  Mocht door het koersverliezen van TMG en Mediahuis echter de overname van TMG door Mediahuis stranden, dan kan John voor een zachte prijs TMG alsnog inlijven.

  John de Mol kan in deze situatie niet verliezen, maar raakt zijn concurrenten direct.
  Hij slaapt dan ook met een grote glimlach en een opgewonden mannelijkheid waar anderen een overdosis Viagra voor nodig hebben.

  Sam
  Sam
  Lid
  10/05/2017 - 18:11 18:11

  Achgossie, en het is nog maar een generatie geleden dat diezelfde vrouwen in hun blootje bij een koe in de wei gingen staan voor een politieke poster. En alles mocht en alles kon. En Als je het nu over een reet hebt, is het land te klein.

  Lijmtang
  Antwoord aan  Sam
  10/05/2017 - 22:30 22:30

  Een aantal ondertekenaarsters stond zelf in hun blootje in een tijdschrift die niet alleen voor de diepte-interviews werd gekocht. Feministen zeggen dat ze dat uit eigen keuze kunnen doen. De blotebillendames van Dumpert hebben dat ook uit eigen beweging gedaan, zijn daarvoor netjes betaald en behandeld. Dubbele moraal dus.

  Sam
  Sam
  Gast
  10/05/2017 - 19:36 19:36

  Zucht. Die wijven maken Geenstijl uit voor “kindmannetjes”.
  Maar wacht even, wie zijn er hier nou kinderen?
  Hoe ging het vroeger op het schoolplein op de lagere school?
  De jongens vochten. Maar als de meisjes kwaad waren, spanden ze samen met een groep meisjes-bondgenoten, om op een valse, achter de ellebogen manier de jongens een hak te zetten.
  Dus er is niks veranderd.
  En die honderddertig wijven zijn kennelijk nog te dom om in de spiegel te kijken.

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Sam
  11/05/2017 - 00:30 00:30

  Jij had denk ik vroeger weinig succes bij de meisjes en aan je rancuneuze post te zien, geldt dat nog steeds zo.

  horrorneefje
  Lid
  11/05/2017 - 17:00 17:00

  ”Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.”

  Dus lijkt het mij niet meer dan bil-lijk (ka-dzing!) dat Geenstijl nu ook eens iets overdwars ingebracht krijgt. Waar gehakt wordt, vallen spaanders.

  Hans Olo
  26/05/2017 - 13:46 13:46

  Maar laat de dieren toch met rust!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN