More

  RECENTE POSTS

  Homokontseks? Dan geen zorgverzekering!

  Nou, daar glibberde onverwachts de programmamaker van het SGP verziekingsprogramma van haar zijn stoel af, maar dit blijkt geen Nederlands plannetje. Neen, het is een reactie van een soort griezelunie uit de U Naait Het Steeds van Amerika.

  Daar hebben ze namelijk niet zo’n COMMUNISTISCH STALINISTISCH SOCIALISTISCH georganiseerd zorgsysteem zoals in Uiropa, maar hebben een voorzichtig eerste stapje gezet destijds met de invoering van de Affordable Care Act (ACA, ook wel bekend als Obamacare). Voor velen in de VS is ziektekostenverzekering afhankelijk van een baan, en wie inspringen op de groep die dat niet heeft zijn Health Care Sharing Ministries. Soort broodfonds voor ziektekosten georganiseerd door mensen met denkbeeldige ruimtepapa.

  En die ruimtepapa mag meebeslissen over welke kosten vergoed worden. Want abortus of hosmose? Jammer de bammer, geen vergoeding. “Een bruine staaf vindt jouw zorgverzekeraar echt niet gaaf”. Ontgay maar even, dan mag je de rekening indienen. “Paal in je darmkanaal? Dan is vergoeding van je zorgkosten niet normaal!”. U kent ze wel, die reclameborden uit Epe. “Niet neuken maar scharen? Dan zit je op de blaren”, of de bekende “An abortion or gay keeps the payment away”. Oh en een geslachtsziekte van het vaginaal bunjeejumpen? Top, even graag uitleggen hoe uw huwelijk u die druiper opgeleverd heeft, want buiten het huwelijk prikkeprakken is uit den boze, of althans, naast fikken in het niet bestaande hiernamaals krijg je ook je ziektekosten niet vergoed. Raar he? Nou, daar maakte John Oliver een stukkie over.

  4.3 6 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  28/06/2021 - 19:28 19:28

  Dat John Oliver en overige wet liberals nogal dol zijn op de lhbti gemeenschap / graag op prime time goede sier maken met hun progressieve overtuigingen geeft ze natuurlijk nog geen zeggenschap over de bestedingen van kerkelijke organisaties. Jammer de bammer, ga maar lobbyen bij obama/killary/ biden. Blijkbaar geven die ook geen f **k anders was het al lang geregeld.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/06/2021 - 10:45 10:45

  In de VS geldt maar 1 regel: “What’s in it for me?”
  Nou is dat uiteraard een globaal dingetje, maar in de VS telt “Het gevoel dat ik iets goeds heb gedaan” niet als zinnig antwoord op die vraag. Je moet er rijker of machtiger van worden en anders ben je mislukt of erger nog… een communist.

  De gezondheidszorg is bij uitstek de plek om op dit gebied flink te scoren. Iemand zal immers grif z’n laatste geld spenderen om zichzelf of een naaste gezond te maken. Ook al betekent dat een pilletje kopen waar een 14000% marge op zit. Op die manier zuigt big pharma de middenklasse efficiënt leeg.

  De onderkant van de gemeenschap is voor hen niet interessant. Daar zit toch geen geld.
  Dus die markt is voor de andere opportunisten. Zieltjes winnen (via de AA) en middeleeuwse dogma’s in stand houden (via anti-homo regeltjes).

  En als dan blijkt dat die onderkant van de samenleving het uiteindelijk niet meer pikt, zorg je gewoon dat die groep het stemmen onmogelijk wordt gemaakt.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  29/06/2021 - 11:58 11:58

  of je probeert “de onderkant” massaal na de stembus te krijgen met mooie praatjes (zoals de democraten) om die na de verkiezingen dan de vinger te geven en verder te gaan met echt belangrijke dingen (zakken vullen)

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  29/06/2021 - 12:31 12:31

  Voor zover ik kan zien heeft Biden nog geen belastingverlaging voor de absolute bovenklasse afgekondigd. (Trump’s grootste ‘triomf’)
  En als de Republikeinen niet zo kinderachtig tegen zouden werken (gewoon domweg overal tegen stemmen en alles blokkeren), zou er vast al meer in de steigers staan dan tot nut toe.
  Als je niet inziet dat gezondheidszorg, infrastructuur en milieu bij de Democraten in betere handen is dan bij de rechts-populisten, dan heb je er bar weinig van begrepen.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  29/06/2021 - 12:44 12:44

  jaja, gelukkig bekijk ik de zaken minder één dimensionaal. Jammer overigens dat Trump niet meer in office is want nu kunnen we alleen de russen nog de schuld geven van dat slechte zorgsysteem 🙂

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  hangmat
  29/06/2021 - 13:15 13:15

  Je vergeet de Chinezen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN