More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Rick Folkers – Mooi is mijn Griekenland

  En zo op de valreep rolt er nog een inzending voor de Hollands Hits Maandagzangercategorie in de bunkerbrievenbus. En het is Rick Folkers. Die zingt over hoe mooi zijn Griekenland is.

  Nu is Rick Folkers een soort in de magnetron opgewarmde smulrol in een C&A overhemd die net zoveel met Griekenland te maken heeft als Ed Baars met baanbrekende uitvindingen, maar laten we naar de inhoud kijken.

  Rick Folkers (uit Emmen) is een niet al te slechte motorcrosser die z’n brommercarrière opgegeven heeft om zich op z’n zangcarrière te werpen. Spoiler alert: dat was niet slim.

  Hij bracht vervolgens z’n eerste hit uit “Wat Moet Ik Nou?” en dat was echt ongenadig kut. Dan denk je dus, wonden likken, brommer aantrappen en doorrrr. Maar niet Rick Folkers:

  De Drentse zanger, het aanstormend talent Rick Folkers uit Emmen, die hart heeft voor het Nederlandse lied en de motorsport hiervoor heeft laten varen, ziet de zon weer schijnen, nadat de debuutsingle “Wat moet ik nou”, niet de kans in de Nederlandse muziekvijver heeft gekregen, die de singel verdiende.

  Nu heeft u het bij het rechte eind wanneer u gokt dat zijn single het beste in de singel kan verdwijnen. Maar Rick ging door en bezong in de clip van vandaag -zijn- mooie Griekenland.

  Dat doet hij op een soort kokhals-rap-wijze, waarbij hij om volstrekt onduidelijke redenen hij zinnen achter elkaar door laat lopen en op een soort a-ritmische wijze uitstoot. Z’n gevoel voor ritme is zegmaar een beetje dat van een roedel dronken 80 jarige gangbangdeelnemers met epilepsie.

  De nieuwe singel wat moet ik nou is een vrolijke, frisse, opzwepende, feestelijke feelgood, meezinger met een gezellige, warme, swingende beat overgoten, welke gaat over de onzekerheid van Rick van het ontmoeten van een leuke meid, die de zanger overwint.

  Het lijkt ons echt een topidee wanneer een leuke meid die zanger overwint en dan gekneveld en geboeid in de kelder achterlaat. Gast, ga wat anders doen. Het enige dat deze clip beter maakt is twee bouzouki’s. Één overdwars in z’n hol en één met kracht op z’n smoel aan te brengen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  19/05/2019 - 17:07 17:07

  Ik krijgt zin om een Saloniki-banaan in lichaamsopeningen te poeren.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/05/2019 - 09:23 09:23

  Fijn dat de clip ook beelden van dat mooie Griekenland toont…. Maar dat zat er even budgettechnisch niet in. Ik gok op een kelder van een kroeg in Alkmaar, in de buurt van Huize Avondrood, waar die seniele bejaarde vandaan is getrokken. Die bleef uitsluitend rustig de clip uitzitten na toediening van 3 Oxazepammetjes. Maar helemaal stabiel is opa daarmee niet.

  Teringslecht… en wat die leuke meid betreft. Ik ben bang dat hij nog heel lang singel blijft.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN