More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Pascal Schipper – Soep en de buurvrouw

  Volgens Pascal Schipper moeten “soep” en de “buurvrouw” allebei heet zijn. Kneitergrappig, als je in een coma ligt, of net uit een voorstelling van Claudie de Breij komt. Wat volgens uw voltallige Retecoolredactie vooral heet moet zijn, zijn de “pook waarmee de stembanden van Pascal Schipper weggebrand kunnen worden” en “de oven waar we die volslagen totaalmalloot vervolgens injanken“. Maar dat is dan weer onmogelijk op een metrum te fabrieken.

  De clip begint met Pascal Schipper die de deur van een soort stacaravan opendoet waarna de buurvrouw voor z’n neus staat met een pan soep. In bikini. De buurvrouw.
  Waarna het beeld verplaatst naar de keuken van Ed Baars. Althans, we kunnen ons niet voorstellen dat er mensen zijn met een zaaddodender interieur dan Ed Baars. En dus nu Pascal Schipper. En in die keuken wordt een blik soep (zonder label) in een pan gegoten. Zelfs in de Terra Bites-vleugel van de redactie halen ze hun neusjes op voor dergelijke recepten.

  Dan komt vervolgens Pascal Schipper in beeld. Hij zingt. De meeste diepgang die hij weet te creëren is in de vaargeulen op z’n voorhoofd. Verder, en scrollt u vooral even terug, heeft hij een soort spasme in z’n schouder. Als u het redt tot 1 minuut (zonder te automutileren) dan ziet u dat Pascal nog slechter kan dansen dan Zanger Rinus. Ja. Slechter. Zanger Rinus danst beter. Mijn god, we durven wel te stellen dat Romana beter danst. Scrollt u gerust de video nog even terug.

  U bent er weer? Gaan we verder. Voor Pascal Schipper is “ja-pa-pa-da-pa-pa-pa” een zin. Althans, z’n blik verraadt dat hij denkt dat hij meer brengt dan onwillekeurige luchttrillingen. Daarna noemt hij weer enkele voedingswaren die danwel warm danwel koud behoren te zijn. Zo denkt Plaskwal Pascal dat voorverpakte cake uit de supermarkt warm hoort te zijn om vervolgens verder te gaan over warme tosti’s uit de pan. Waarbij iedere broodmongool kan zien dat die niet uit een pan komen maar uit een tosti-ijzer of panini-ijzer. Nou ja, dan herhaalt vervolgens Pascal bij gebrek aan boodschap nog twee maal het refrein terwijl in slow-motion de buurvrouw in roze bikini naar het zwembad loopt.

  “Het onbetwiste hoogtepunt uit de clip”

  Vervolgens escaleert het volledig uit de klauwen, iemand smijt Pascal in het zwembad, waarna hij koddige standup’s filmt met de buurvrouw waarvan zelfs Jack Spijkerman zou denken “Kom op, dat is wat flauw“. De buurvrouw komt nog eens boven water springen om vervolgens (kletsnat) in de camera te kijken met een verleidelijke blik. Jammer dat ze hiervoor een mormel uit de klei van Emmer-Compascuum hebben getrokken, want zelfs de geiten in de tuin ernaast lopen angstig de sloot aan de andere kant van de wei in.

  Het enige dat deze clip echt mist is iemand die Pascal Schipper een minuutje of 14 met z’n hoofd onder water houdt tot die kutmuziek definitief ophoudt.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  17/07/2017 - 12:18 12:18

  ” Jammer dat ze hiervoor een mormel uit de klei van Emmer-Compascuum hebben getrokken, want zelfs de geiten in de tuin ernaast lopen angstig de sloot aan de andere kant van de wei in.”

  Niet alleen Dijkie zo d’r doen hoor.

  Monade
  17/07/2017 - 19:15 19:15

  Volgens Pascal Schipper moeten “soep” en de “buurvrouw” allebei heet zijn.

  Maar beiden worden nooit zó heet gegeten als ze worden gepresenteerd. Tsjing Boem!

  Jammer dat ze hiervoor een mormel uit de klei van Emmer-Compascuum hebben getrokken

  Drenths mormel? Liever dan de alternatieven.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN