More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Calvin Tuinstra – Dit Leven Is Van Ons

  Goedemorgen, een nieuwe week, en nu al onhoudbaar klote. Graag gedaan. Ook namens Calvin Tuinstra. Die wil namelijk jullie, lieve kijkbuislezertjes, vergasten op een mooi stukje positivisme zo aan het begin van de nieuwe werkweek.

  Calvin Tuinstra heeft zich daarvoor laten filmen in een vervallen gebouw, al rondlopend in een maatpak. Helaas niet in zijn maat, maar dat mag de pret niet drukken. Het ziet er een beetje uit alsof hij een zakelijke uitstraling probeert te etaleren in de schoolmusical van groep 8, met de blazer van z’n vader. En die vader moet dan minimaal ziekelijk obese zijn.

  Calvin heeft voor dit nummer, dat overigens “Dit Leven Is Van Ons” heet, gekozen voor de stijlvorm “rap”. Althans, dat is toch onze conclusie want hij lijkt alleen maar losse woorden aan het opzeggen, soort van text-to-speech niveau. Mocht u overigens denken, hadden we deze volvette kwarkbol niet laatst ook? Nee, goed gezien, maar dat was Ramon Prins.

  Maar Calvin Tuinstra dus. Die zelf ook wel inziet dat z’n nieuwe CD echt volkomen kut is, maar de moed er nog probeert in te houden op z’n Feestboek. Zo begint (na ongeveer 57 seconden) het refrein en dan verwacht je dat daar toch een stevig potje gezongen gaat worden. Maar net als de moeder van Calvin 14 seconden na zijn geboorte, wordt ook u, de luisteraar, hier danig teleurgesteld. Zowel het refrein, als Calvin zelf hoogstwaarschijnlijk, zijn een typisch gevalletje “voorvocht”.

  Hier is op geen enkele manier een krachtige explosie van energie aan vooraf gegaan. Dit is simpelweg langzaam druppelend weglekkende plakkerigheid. Calvin Tuinstra is een soort muzikale druiper.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  rubbw, professionele onruststokert
  24/04/2017 - 11:16 11:16

  Vergasten, ik las eerst vergassen …

  DeRadio
  DeRadio
  Gast
  03/07/2017 - 15:24 15:24

  Kijk, het is fijn om kritiek te kunnen uiten op een bepaald liedje, maar doe dat niet op openbare websites! Wij snappen dat je het raar vindt, daar moeten wij het mee eens zijn, maar dit gaat echt gewoon te ver. Calvin probeert ook gewoon zijn best te doen om een goede single neer te zetten, net als een Tino Martin, Nick en Simon of een andere willekeurige volksartiest. Jullie hebben last van perfectionisme. Niemand is perfect, en hij dus ook niet. Hij is gewoon zichzelf, en jullie kunnen dat niet hebben! Kap met al die onzin verhalen over Nederlandstalige volksartiesten, en kijk eerst eens naar jezelf, want jullie zijn qua zang echt niet beter dan hem!

  Groet

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN