More

  RECENTE POSTS

  Holland’s Next Big Brother: Nationale Politie genomineerd

  De Big Brother Awards, het jaarlijkse evenement waarbij er prijzen worden uitgereikt voor het meest obsessief stalken van burgers. Eerder hadden we hier al aandacht aan besteed door u erop te wijzen dat u uw kandidaat-nominaties kon insturen. Die deadline is inmiddels een tijdje terug en Bits of Freedom is begonnen met het aankondigen van de nominaties.

  Vandaag werd bekend dat één van die nominaties de korpschef van de Nationale Politie is. Waarom? Omdat de Nationale Politie graag even in wil ztten op het gebruik van bigdata met het oog op het voorkomen van misdaden. Predictive policing noemen ze dat. Klinkt allemaal best handig, maar het komt erop neer dat afwijkend gedrag de norm gaat zijn voor het optreden van de politie, in plaats van strafbaar gedrag. Bovendien, en dat is natuurlijk waar het hier om gaat, is voor predictive policing automatische surveillance nodig en veel ook. Het voorspellen van afwijkend gedrag doe je namelijk door alles wat normaal gedrag is te registreren en daar patronen in te zoeken en registreren – en die patronen zijn aan mensen gekoppeld, want hoe ga je anders weten bij wie je moet ingrijpen bij afwijkend gedrag?

  Eerder werden Achmea, Microsoft en Ronald Plasterk genomineerd voor de Big Brother Awards. De uitreiking is volgende week, en wel op woensdag 28 oktober in de Stadsschouwburg te Amsterdam.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN