More

  RECENTE POSTS

  Hoe krijg je een Nexit? Zo krijg je een Nexit!

  Heb je je ooit afgevraagd hoe Brussel toch aan die negatieve reputatie komt? Aan die ongebreidelde haat die hangt rondom alles waar de EU met z’n tengels aankomt? Nee? Nou, wij wel, en we gaan het je uitleggen ook.

  Want we gaan even naar de pluimveehouderijsector. Jawel. Het is momenteel zo dat we in Nederland last hebben van een risico op vogelgriepbesmetting. Omdat vogelgriep nogal een dodelijk dingetje is, hebben we regels bedacht om de verspreiding ervan zoveel mogelijk tegen te gaan. Logisch: we willen dierenleed tegengaan en er zijn nog een paar andere goede redenen om niet te willen dat er een halve sector zijn voornaamste inkomstenbron moet vernietigen.

  Aan de andere kant willen we graag dat pluimvee een beetje goed behandeld wordt. Dus promoten we vrije bewegingsruimte van kippen. Daarom kun je in de winkel tegen hogere prijzen “vrije uitloopeieren” kopen: daarmee steun je pluimveehouders die investeren in de ruimte voor kippen om gewoon vrij rond te lopen.

  Alleen als er een ophokplicht geldt, kan dat even niet. Dat is vrij logisch, want een vogelzombieoutbreak is een prima reden om het persoonlijk ontwikkelingsplan naar de kippen toe even op een lager pitje te zetten. Anders valt er namelijk weinig meer te ontwikkelen. Maar nu komt het: door EU-regels omtrent vrije uitloopeieren mogen de ondernemers die die produceren, maar waarvan de kippen nu (vanwege die vogelgriep des doods) even niet naar buiten mogen, ze vanaf 1 februari niet meer zo noemen! Niet dat de ondernemers een keuze hebben, maar fuck je goede intenties: je geld of je kippenlevens. En het dan dus gek vinden dat mensen een hekel aan de EU krijgen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  28/01/2017 - 22:46 22:46

  O, er is nog een maar….
  In de familie zitten apothekers, maar ook mensen die werken als farmaceut voor dieren.
  Deze pillendraaiers voor dieren beweren dat ze tweemaal zoveel afzet hebben bij “”vrije uitloop”-kippen, dan bij ‘scharrel’kippen die een stalvloer bevolken. Een kippenboer, die per kooi een kip minder houdt, dan wettelijk toegestaan. Die pluimveehouder heeft momenteel het economische optimum voor eieren en koopt de minste medicijnen.
  Legbatterij-eieren liggen dan wel niet in de winkelschappen, maar zijn ook in NL de meest geproduceerde eieren.

  Dehnus
  Dehnus
  Gast
  28/01/2017 - 23:04 23:04

  Even om advocaat van de duivel te spelen:
  De EU moet ook wel voorzichtig zijn. Nederlandse overheid geeft Brussel dan wel weer makkelijk de schuld, maar elke klapviool weet dat Boeren (zeker de Franse) van elke maas in de wet misbruik maken.

  Dus als ze even snel een extra wetje doorvoeren of addendum toevoegen voor Nederland, kan je per ongeluk ook misschien een maas toevoegen waardoor een klootzaak met 50 plofducks per vierkante millimeter het toch als “uitloop eenden met privé vijfer” mag verkopen. Nu hebben ze lang genoeg de tijd gehad om het te fixxen, dat ben ik met je eens.

  Maar je weet net zo goed als ik als ze gauw een wetje door drukken, dan heb je 10 weken later de VARA op je dak met “oooh wat stout van Europa, moet je kijken wat een dierenleed hier in Frankrijk!”. En daar heeft de VARA ook weer gelijk in. Het liefst gewoon toestaan dat het “Eco kippen” maar dat er door omstandigheden een ophokplicht is. Volgens mij mag dat ook gewoon vermeld worden op de verpakking hoor. Daar gaat geen EU over klagen. Je mag het alleen geen uitloop kippen noemen.

  Dat was het “even advocaat van de duivel spelen” :P.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN