More

  RECENTE POSTS

  Het zal ze een rotZorg wezen

  Hey mensen, even tussen ons hé? Wie van jullie dacht er op een moment echt dat we een kerstcadeau zouden krijgen? Dat dat onzalige monster op zijn eigen spagaat zou uitscheuren? Ik bedoel, wij zijn vrij cynisch en gebruiken ons roemruchte sarcasme om Jan en Alleman te kijk te zetten. U weet dat en daarom komt u hier. Alleen, net als de Speld, worden wij soms ingehaald door de realiteit. Want oh jee, PVVD over de pis omdat er gemakshalve vanuit werd gegaan dat ieder partijlid in de Eerste kamer hapslikweg meeboert met wat de Tweede heeft voorgekauwd. Even vergetende waarvoor die Eerste ook alweer is ingesteld. Dus kreeg Asscher weer de schone taak de dissidenten in het gareel te praten. Dissidenten, we zochten het even op, is met name een term die geassocieerd wordt met het verzet tegen totalitaire regimes. En dat klopt wel want de coalitie gaf al aan dat als ze de wet er niet links- of rechtsom doorheen komt ze het via een Algemene Maatregel van Bestuur alsnog zullen doen. Iedereen in de Tweede kamer plichtmatig over de zeik, ook de gedooglikkertjes die dit monster in het zadel houden, maar het zal ze niets baten. Rutte lacht je weg, interesseert het werkelijk geen hol, Sampon Samson, Samsonite Samsom schuttert nog eventjes door, Greet doet even boos en we gaan weer verder. Niets aan de hand mensen, doorlopen. Pfoeh, gelukkig we zitten er nog met zijn allen. Op het nippertje hoor! Nee, Schippers heeft nooooit gedreigd met aftreden, er zitten geen scheuren in dit verstandshuwelijk, Duivenmans was alleen maar tegen omdat hij zelf ziek is en de PVV stevent niet af op een landverschuiving van een overwinning bij verkiezingen. Echt niet, eerlijk niet! Dames en heren, welkom bij: Dit Was Uw Democratie.
  Update: Lodewijk Asscher probeert de boel recht te lullen en wat we al lang wisten, de manier waarop de wet er doorheen gedrukt is, is ondemocratisch.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  19/12/2014 - 12:30 12:30

  Als er echt ook maar iemand het éne moer had kunnen interesseren had er gisteren op z’n minst een breedgedragen motie van wantrouwen gelegen. Misschien geen meerderheid, maar een Minister die dreigt de kamer desnoods te omzeilen als ze haar zin niet krijgt, dient op te hoepelen. Echter, inderdaad, plichtmatig gepruttel – verder komt het niet.

  Wasmand. Huilen. Nu.

  Reet
  Beheerder
  19/12/2014 - 12:33 12:33

  Zo hard. Ook die Duijvesteijn heeft boter op z’n hoofd. Want als hij niet ernstig ziek was geweest, had hij blijkbaar zonder problemen voor gestemd. Die brandende hooivorken kunnen toch niet meer lang duren?

  Illuminatus Magnus
  19/12/2014 - 12:35 12:35

  Ik neem aan dat zo’n maatregel de val van het kabinet slechts heel beperkt kan uitstellen. Ik neem trouwens ook aan dat die vervolgens bij de rechter wordt aangevochten, met redelijke kans op succes.

  Johanvb
  Johanvb
  19/12/2014 - 12:43 12:43

  Maar als een eerste kamerlid voorstemt nadat er vanuit zijn partij woorden met hem/haar gewisseld zijn dan druist dat in tegen het idee ‘zonder last’. Daarmee kan de persoon/partij/instantie die deze ‘last’ (heeft) veroorzaakt verweten worden dat hij het proces ondermijnd en invloed uit heeft geoefend?
  Dat zou toch een voldoende reden moeten kunnen zijn om een proces op te starten tegen deze elementen? Het zou volgens mij een onderwerp kunnen zijn van een WOB procedure om na te gaan of de senator in kwestie echt zonder last heeft kunnen werken.

  Illuminatus Magnus
  19/12/2014 - 12:52 12:52

  Een senator is geen bestuursorgaan, Johanvb, en is ook niet in dienst van de Nederlandse overheid.

  Ome Mc
  Lid
  19/12/2014 - 13:27 13:27

  Bovendien mag een rechter dat ‘zonder last’ niet toetsen, want het staat slechts in de grondwet…

  Ome Mc
  Lid
  19/12/2014 - 13:38 13:38

  “Een senator is geen bestuursorgaan”

  Ghe. De meeste zijn een ander soort organen. Van de geslachtsvariëteit.

  trackback
  19/12/2014 - 14:42 14:42

  […] PvdA en VVD hebben niet zo veel op met de democratie […]

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  19/12/2014 - 15:13 15:13

  Aan de andere kant: GOED NIEUWS

  Ik heb 10 euro om te verbrassen met m’n vrienden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN