More

  RECENTE POSTS

  Het zal Marsman een rotzorg wezen

  Wel godverdomme. Soms heb je van die vage dagen dat je zin hebt om iemand in stukken te zagen. Soms heb je zin om iemand te vermoorden of doof te maken met krachtakkoorden Maar dus echt. Nee, serieus. Mensen, u weet satire doen we hier graag maar dit gaat alles te boven. Ik kook van woede en ben bijna sprakeloos. Bijna. Vanmorgen werden de grootste graaiers in de zorg bekend gemaakt met aan de top Chris Marsman met dik een HALF MILJOEN EURO! Er moest na zijn faalbeleid zelfs een rechter aan te pas komen om deze hebberd zijn gouden handdruk te ontzeggen. En dan nu lezen we geheel verrassend dat er bij een zorginstelling nu 2500 banen op de tocht staan? Dus eerst doen de bestuurders even de organisaties leegtrekken qua salaris en leuke secundaire arbeidsvoorwaarden, die het vervolgens doodleuk afwentelen op het personeel en de patiënten. Zorg, beste mensen is big business. En maar janken dat de ‘zorg onbetaalbaar’ is. En maar roepen dat we de artsenkeuze niet aan de mensen meer moeten overlaten. Dus straks hebben we de zorgboeren en de zorgverzekeraars die over uw rug handjeklap doen. Niet om de zorg betaalbaar te houden maar vooral om hun tweede villa in Wassenaar betaalbaar te houden. En de politiek laat zich rustig die kant op lobbyen want ook zij willen graag straks een leuk baantje in de Raad van Bestuur bij een zorgboerverzekeraar. Ondertussen mogen uw ouders straks blij zijn als hun volgescheten luier eens in de twee weken verschoond zal worden en mag uw gehandicapte kind door uw buurvrouw geparticipeerd worden. Is dat wat u wil want reken maar dat dit uw voorland is! Wanneer gaan we dit soort zorgbestuurders doodschieten met brandende hooivorken? Of zijn we daar nog steeds te beschaafd voor, godverdomme!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  21 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  21 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Der Webmeister
  Beheerder
  05/06/2014 - 11:18 11:18

  Toppots!

  Ome Mc
  Lid
  05/06/2014 - 11:20 11:20

  Espria. Godverdomme. Daar worden gewoon miljoenen verdiend door die gasten. 2500 man willen ontslaan terwijl je in 2012 winst heb gemaakt. Ga dood.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  05/06/2014 - 11:58 11:58

  Het komt niet vaak voor dat ik iemand een langdurige variant van darmkanker toewens, maar voor die Marsman zou het toch een mooi staaltje ironie zijn om een paar weken in zijn eigen volgebloedde luiers te ligggen.

  Jack Random
  Jack Random
  05/06/2014 - 12:17 12:17

  Ik ga mezelf herhalen, maar dit houdt pas op als wij, burgers, dit soort types aan de hoogste boom opknopen dan wel op de brandstapel flikkeren. Bedoel je dat nou letterlijk, Jack? Ja, dat bedoel ik letterlijk.

  Van de politiek hoef je niets te verwachten, sterker nog, de politiek heeft de structuur en de mogelijkheden geschapen voor dit soort graaiers om te graaien. Een beroep op de moraal hoef je bij deze graaiers ook niet te doen. Hun enige moraal is hun eigenbelang.

  De reactie van de politici kun je ook al uit te tekenen. Ze zullen er schande van spreken, maar kunnen helaas niets doen, want regels en al eerder gemaakte afspraken blablabla. Waren het maar uitkeringstrekkers, moet je eens kijken hoe snel ze daar regels en afspraken kunnen wijzigen, ook met terug werkende kracht.

  Dus, wanneer gaan wij de hooivorken uit het vet trekken?

  Illuminatus Magnus
  05/06/2014 - 12:23 12:23

  Zolang er CDA, VVD en D66 gestemd wordt, zal het niet veranderen.

  Amoron
  05/06/2014 - 12:25 12:25

  Kan er geen landelijk register komen voor deze zorgmanagers (of beter: voor iedere manager in een semi-private instelling)? Dat ze zich verplicht bij iedereen met dezelfde postcodegetalletjes moeten melden als ze ergens naartoe verhuizen, en dat ze met naam en adres op een mooie website komen. Dat de boodschappenbezorger eens fijn kan toelichten hoe de boodschappen die ze deze week hebben besteld betaald worden met het geld dat eigenlijk bedoeld was voor de wekelijkse wasbeurt van zijn oma (die nu dus maar een paar daagjes langer naar urine ruikt). Dat de plaatselijke PVV-er weet bij welke brievenbus zijn dagelijkse ochtendplasje kan worden ingeleverd. Dat de plaatselijke Deense dog op de hoogte is van de voordeur waar hij boeteloos zijn behoefte kan doen en laten liggen.
  Kan er een landelijk onderzoek komen naar de ouders van deze managers? Wat hebben die papa’s en mama’s toch verkeerd gedaan om zulke gewetenloze parasieten op te voeden die zonder gene zichzelf verrijken ten koste van de meest basale rechten die een mens in een fatsoenlijke samenleving zou moeten hebben? Kan het NWO een studie bekostigen die het mogelijk maakt te kijken of er genetisch een steekje los zit bij deze figuren, en of er daarom wellicht een fokverbod moet komen?
  En tot slot, kan de dikke van Dale de definitie van de “Zorgmanager” toevoegen aan het groot woordenboek der Nederlandse taal?

  [u]zorg[/u].ma.na.ger (de; m,v; meervoud: zorgmanagers) 1. “het laagste van het laagste, parasitaire arbeidskracht die zichzelf zonder duidelijk aantoonbare toegevoegde waarde bovenmatig verrijkt, ultiem bewijs van het moreel failliet van de liberalisering van de nationale zorg”)

  /onderbuik

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/06/2014 - 12:25 12:25

  Het was natuurlijk altijd het vorige kabinet dat dit mogelijk maakte en dus doet iedereen een plas, daarna een was en ging weer door zoals het was.

  Wen er maar aan, deze cultuur zul je steeds meer in je dagelijks leven terugvinden.

  Mooi spul he, dat neoliberalisme. En vooral daarop blijven stemmen, mensen!

  Jack Random
  Jack Random
  05/06/2014 - 12:28 12:28

  @IM: En PvdA. En GL. En CU. En PVV. Bijna alle partijen zijn neo-liberale klonen van de VVD geworden. Allemaal willen ze liberaliseren, privatiseren, minder overheid, meer markt. Het is 1 kliek van de bestuurlijke elite.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/06/2014 - 12:32 12:32

  Ja, Jack, gevolg van het populisme waar Henk en Ingrid zo gek op zijn. In de honger naar stemmen (begrijpelijk) meten partijen zich dingen aan waar ze vroeger van kotsten maar omdat het pluche warmer is dan koude principes worden die laatste sneller vernietigd dan het aantal banen in de zorg.

  Illuminatus Magnus
  05/06/2014 - 13:32 13:32

  Henk, Ingrid en Floris-Jan willen niets liever dan lagere belastingen en 130 op de snelweg. De rest is bijzaak.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/06/2014 - 13:53 13:53

  Je vergeet de Roy Donders juigpakken, Magnus.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/06/2014 - 14:15 14:15

  Het enige antwoord dat de politiek op inefficiënt opererende overheidsinstanties heeft is privatiseren.
  De markt zal het wel regelen, zoals slechte dure auto’s ook plaats zullen maken voor betere goedkope merken.

  Dat je dit niet kunt toepassen op bv zorg is niet in de botte koppen te krijgen.
  Iemand koopt in de regel geen auto die hij zich eigenlijk niet kan veroorloven.
  Maar als het je gezondheid betreft neem je desnoods een dubbele hypotheek als het je leven kan redden.
  Ook al zijn de feitelijke kosten een paar euro. Het is pure chantage.
  Sommige medicijnen zijn een simpele versie van een goedkope variant, maar kosten opeens 1000 keer zoveel; puur omdat het kan…. De farmaceutische industrie verdient er bakken met geld mee. Verderop in de zorgketen wordt nog eens kwistig met salarissen, bonussen en dure reclamecampagnes gewerkt en uiteindelijk komt er een hele hoge rekening naar de burger. Vindt die het te duur worden? Dan ontslaan we toch gewoon een paar verpleegsters of thuishulpen. Of schoppen we opoe het verzorgingstehuis uit.

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/06/2014 - 15:08 15:08

  Jake, dat je klaagt over de salarissen in de zorg, dat is terecht.
  Dat je klaagt over ontslagvergoedingen in de zorg, dat is zonder meer terecht.
  Dat je net als AbvaKabo salaris en ontslagvergoeding van de zorgverleners bij elkaar telt, dat is een beetje dom.

  E.R. Deoz
  05/06/2014 - 15:56 15:56

  Espria de ghakste! Welke randdebiel keurt dat soort salarissen goed?

  Mooie tpyo’s trouwens in die grafiek, kwdrantgroep en Esperia zijn geen zorginstellingen.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/06/2014 - 16:10 16:10

  Toch wel opvallend dat niemand over een opzettelijke spelfout valt.

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/06/2014 - 20:20 20:20

  Euhh. @Roel, http://www.espria.nl/onze-merken Daar zit een flinke stoot zorg in. En een typo is soms vervelend, maar http://www.kwadrantgroep.nl/merken.html is een kaartenhuis vol zorg(en)

  MadDieu, drukt zijn snor
  05/06/2014 - 20:44 20:44

  @Jake, je suggereert met het zinnetje “Vanmorgen werden de grootste graaiers in de zorg bekend gemaakt”, dat dit standaard jaarlijkse vergoedingen zijn. Het zou netjes zijn als je de eenmalige en vaste kosten opsplitst.

  @Jake, het is niet moeilijk om aannemelijk te maken dat de hooivorken van de Franse Revolutie uiteindelijk hebben geleid tot de overdreven sociale zorg in heel Europa.
  Gaat ie:
  – de Franse Revolutie leidde tot een ridicule scheuring tussen staat en kerk
  – de Franse Revolutie stelde dat de staat verantwoordelijk was voor het volk
  – Napoleon en zijn troepen exporteerden dit schrikbeeld over alle Europese regenten.
  – Napoleon bracht het Paapse rijk terug tot het huidige Vaticaan. (tot schrik van alle kerkelijke gezindten, die overal missie werk verrichten om hun wereldse macht te vergroten.)

  Na de val van Napoleon is door alle kerkelijke gezagsdragers geprobeerd om de staat ook verantwoordelijk te maken voor hun altruïsme en goede doelen. (dit vergrote hun macht en verzwakte de staat)

  Uiteindelijk gaf de opkomst van het communisme en de angst bij de zittende politiek voor de communistische heilstaat aan de kerken de mogelijkheid om te pleiten voor de sociale staat. Dat zou het communisme stoppen (en de kerken redden van de communistische godsdienstverboden)
  Maar ook het communistische “godsdienst is opium voor het volk” komt voort uit de Franse Revolutie waar gesteld werd dat “de kerk houdt de mensen dom en de staat houdt de mensen arm”.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/06/2014 - 21:28 21:28

  Juigpak, verder zal ik maar niks zeggen.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  05/06/2014 - 22:22 22:22

  Die zijn toch op?
  We moeten het num toch met de [url=http://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/supermarktacties/m816622570-roy-donders-juichpet-3-49-ps.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618]petjes[/url] doen?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN