More

  RECENTE POSTS

  Het Openbaar Ministerie heeft geen flauw idee

  “Goh, waren de open deuren in de aanbieding bij de Hornbach Retecool?” zult u zich wellicht afvragen. Nu bent u, als vaste lezer van het Openbaar Mysterie feuilleton natuurlijk allang op de hoogte dat de geachte Officieren van Justitie (of de administratieve hulpjes die uit hun naam de boel behandelen afwijzen) er nog wel eens naastkleunen, dus verrast bent u natuurlijk niet maar het ligt dit keer niet eens aan henzelf.

  Er kan in iedere organisatie iets fout gaan, maar het OM heeft zich gemiddeld genomen wel een familiepack fuckups aangeschaft. Wat wil nu de situatie, het OM heeft een zaak gewonnen, dus hebben ze nu geen idee. Een burgert was staandegehouden door een agent in Sneek, omdat deze op z’n telefoon keek en deze bediende terwijl de telefoon op het dashboard in een houder zat. Want je mag niet met je telefoon in de hand rijden, dus de verstandige burgert schaft zich een houdertje aan. Of een headsetje, whatever, kijk maar.

  Recent heeft een dronken aardbei een rechter bij de Rechtbank Noord-Nederland geoordeeld dat, ondanks dat de wet stelt dat het “vasthouden” van een telefoon al rijdende verboden is, gezien de mogelijkheid de boel op te rekken (de wet) ook een telefoon in een houder op het dashboard gelijkgesteld moet worden aan het vasthouden van een telefoon. Aangezien alle juristen van Boetecontrole nog steeds aan de zuurstof zitten van zoveel “rechterlijke vrijheid” om een persoonlijke mening in de wet te pogen te verankeren, moeten we het even zonder hun uitgebreide uitleg doen.

  Grootste probleem, en dat is waarom het OM dus ook geen idee meer heeft, is dat nu (zouden ze in voorschriften die rechter volgen) iedere handeling in een rijdende auto waar een telefoon bij betrokken is, verboden zijn. Je carkit gebruiken via je in-car system om een telefoonnummer te bellen? Verboden! Je kijkt naar het scherm van je Tesla waar automatisch smsjes voorgelezen worden? Verboden! Moeten ze wel bewijzen dat je dat deed en niet naar 100% NL switchte of Radio Oranje. Want daar moet je natuurlijk wèl voor bekeurd worden, maar die staat nog niet in het feitenboekje OM helaas.

  Dus het OM doet wat ze standaard doen als ze verliezen, maar nu dus bij winst, ze gaan in hoger beroep.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Kellog\'s Cornflakes Conspiracy
  Kellog\'s Cornflakes Conspiracy
  Gast
  13/08/2017 - 20:43 20:43

  Logisch toch, dat hoger beroep. Ze willen zelf ook duidelijkheid. Dus je moppert hier niet terecht. Maar je hebt wel een fijn stukje kunnen tikken op de zondagmiddag en da’s ook best wat waard.

  Bismarck
  14/08/2017 - 12:14 12:14

  Overigens wel logisch. “Handsfree” bellen blijkt immers net zo afleidend als met de knommel in je handen achter het stuur zitten. Handhaving van deze uitbreiding wordt natuurlijk wel alleen maar moeilijker; probeer als agent maar eens iemand die in een carkit zit te praten te onderscheiden van iemand die op andere weggebruikers is aan het schelden of aan het meezingen met StuBru.

  Maar goed, dit is een tijdelijk probleem, of misschien zelfs een achterhoedegevecht. Binnen een paar decennia zit iedereen (verplicht?) in een zelfsturende auto.

  behanger, Musicaldeskundige
  Beheerder
  14/08/2017 - 21:08 21:08

  Mensen kunnen het niet afleren, dus wat mij betreft gaan mobieltjes vanzelf op slot als ze harder dan 7km/u bewegen. “Ja maar ik ben bijrijder, treinreiziger, zielig kindje achterin!” hoor ik u al nuilen. Ja. Ga maar gewoon weer gezellig doen. Onderweg geen internet. GPS instellen doe je maar op een Parkeerplek. Doei.

  Monade
  Antwoord aan  behanger, Musicaldeskundige
  14/08/2017 - 22:48 22:48

  Kearl oet 1950, je vergeet even dat mobieltjes vaak worden gebruikt als route planner.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  14/08/2017 - 23:16 23:16

  Dat dus ook en waar leg je de grens? Dan ook geen ingebouwd navigatiesysteem bedienen, of een autoradio, of je airconditioning, of een sigaret aansteken (prima overigens)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN