More

  RECENTE POSTS

  Het komt wel goed met de Notre Dame de Paris

  Het kan je niet ontgaan zijn, gisteren is een bbq op de stijgers van de te restaureren Notre Dame de Paris ietsjes uit de hand gelopen.

  Dusdanig zelfs dat het volledige dak en de torenspits in vlammen zijn opgegaan. Wonder boven wonder is de basisconstructie van de ruim 800 jaar oude kerk redelijk ongeschonden uit de brand gekomen waardoor de Notre Dame de Paris niet als verloren beschouwd hoeft te worden en de brandende delen van het dak niet in de kerk zelf zijn gevallen.

  Dat neemt uiteraard niet weg dat de schade aan dit iconische gebouw onvoorstelbaar groot is en een gigantische zak met geld gaat kosten om te herstellen. Laat dat nou helemaal goed komen. Gisteren al zegde de eigenaar van onder andere Gucci en Yves Saint Laurent (en tevens man van Salma Hayek), François-Henri Pinault,  toe om 100 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herstelwerkzaamheden. Vandaag doet de eigenaar van nog veel meer luxe merken, waaronder Louis Vuitton en een aantal Champagnemerken, Bernard Arnault, daar nog een schepje boven op met 200 miljoen euro.

  Nu zal het herstellen van de Notre Dame de Paris waarschijnlijk meer gaan kosten dan de tot nu toe toegezegde 300 miljoen euro, maar ze zijn aardig op weg zo. Als de heren nu ook nog even aankloppen bij de makers van Assassin’s Creed, dan komt het helemaal goed. Deze toko heeft de Notre Dame de Paris namelijk tot in het kleinste detail met lasers laten scannen, om het resultaat hiervan te gebruiken in één van haar games. En dat heerst dus echt gruwelijk hard!

  UPDATE: NU KOMT ALLES GOED!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Apekut
  Apekut
  Gast
  16/04/2019 - 13:55 13:55

  Verder is de piek van het kruisgewelf – jeweetwel, dat ding dat je gister tig keer in slomo zag omvallen – eerder al een keer afgefikt in 1793 (uit ‘m hoofd hoor) omdat de Fransozen in die tijd wel van uit de hand gelopen feestjes hielden. Een groot deel van de verschijningsvorm van gistermiddag was ook vanuit de renovatie door Violet-Le-Duc (geen familie van Christine) en dat is dan weer een van de best gedocumenteerde architecten ooit. Dus, ja, dat komt vast wel weer goed.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/04/2019 - 13:57 13:57

  Gewoon die scan in een oversized 3D printer laden en dat kerkje kan binnen de kortste keren weer bezoekers ontvangen. Jammer dat er nog zoveel overeind staat. Dat maakt het printen alleen maar lastiger.

  Verder schijnt er in Vaticaanstad ook nog iemand op een flinke zak geld te zitten (geschat vermogen 1200 miljard als ik me niet vergis…).

  Maar er zal wel weer een publieksactie komen waarbij arme ouwetjes een paar euro afgetroggeld wordt.

  Als Macron een beetje humor heeft organiseert hij een actie waarbij Fransen voor 14 euro een geel hesje kunnen kopen met het opschrift: “Je suis la Notre Dame de Paris”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Reet
  16/04/2019 - 14:53 14:53

  Het rijmt ook nog, dus dat moet zeker aanslaan.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  16/04/2019 - 14:50 14:50

  Het is allemaal de schuld van de video games!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN