More

  RECENTE POSTS

  Het kan altijd gekker met honden

  Huisdieren kunnen heilig zijn voor sommige mensen. Kom niet aan Luna, Max of Benji! Vooral hondenbezitters dragen hun viervoetertje soms op handen, letterlijk en figuurlijk. Dat ene blonde Hiltongevaarte heb je vast wel eens zien lopen met haar accessoire op pootjes, gehuld in een jasje dat duurder is dan jouw complete kledingkast bij elkaar. Nou, voor die geschifte hondenbezitters is er nu weer wat nieuws onder de zon.

  Of nieuw, nieuw… echt nieuw is het natuurlijk niet meer. Dit nieuwtje kwam afgelopen maandag al naar buiten, dus ‘nieuws’ valt het niet te noemen. Maar opmerkelijk is het ook op woensdag nog wel. Vertel op, Retecool, wat is dat nieuwe voor honden dan? Komt ie: een ijssalon.

  IJs

  Er zijn genoeg hondenbezitters die hun hond andere dingen dan hondenvoer geven. Even voor de duidelijkheid: mensenvoer is over het algemeen niet goed voor je hond. Doe het niet. Hoe erg Bobby, Senna of Diesel ook bedelt en smeekt, als je van je beestje houdt, geef hem dan wat gezond voor hem is. IJs is bijvoorbeeld een slecht plan om te voeren wegens schadelijk voor het dierenlijfje. Je zou denken dat dit een open deur is, maar er zijn best mensen die Bo, Sam of Daisy laten meesnoepen van hun hoorntje ijs. Gadverdamme, en er dan zelf ook nog verder van vreten. Walgelijk. Maar speciaal voor die doorgedraaide hondenlovers is er in Mexico-Stad een ijssalon dat ijs verkoopt dat wèl goed is voor Bailey, Lady of Spike.

  Wat ludiek

  De ijssalon is van Mauricio Montoya, die normaal gesproken gewoon ijs voor mensen verkoopt. Hij heeft het hondenijs ontwikkeld omdat hij dagelijks bezoekers met hun honden in zijn salon had, en het leek hem wel ludiek om de viervoetige gezinsleden ook wat kouds te snoepen te kunnen geven. Dat is gelukt. Mensen kunnen nu dus Balou, Boris of Lola op een ijsje met bijvoorbeeld kip- of pindakaassmaak trakteren. De ijsjes hebben namen als ‘Gentleman’ en ‘Lucky Lucky’.

  IJs met pindakaassmaak… voor honden… Sorry, wij gaan nu even een paar dozen vino verde, die we in de aanbieding hebben aangeschaft, wegtikken. Woef en doei.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  12/04/2017 - 20:41 20:41

  Terra, je accessoire kun je leren “likken als Lassie” met pindakaas.

  Weirdoinventor
  Lid
  12/04/2017 - 21:48 21:48

  Of je honden mensenvoer kan geven is trouwens wel een betwist onderwerp. Er zijn ook onderzoeken waar uit komt dat honden die tafelresten te eten krijgen juist langer leven. Ik vermoed dat het vooral de variatie kan zijn die daarbij helpt, niet elke dag dezelfde droge graanbrokken met een vleessmaakje. Af en toe echt vlees of van dat volgens veel eigenaren ranzige vochtige hondenvoer (echt vlees in een blikje) is sowieso niet slecht.

  Maar om nou een ijssalon voor die beesten op te richten is dan misschien weer wat overdreven.

  Puh!
  Redacteur
  13/04/2017 - 09:40 09:40

  http://i102.photobucket.com/albums/m95/puh_02/Louis%20Vuitton%20elephant%20groot.jpg
  Paris nieuwste accessoire: de Louis Vuitton elephant bag.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/04/2017 - 12:16 12:16

  Mijn kat krijgt altijd een ijsje als we een paar dagen weg zijn en de buren hem geen blik kunnen toewerpen. /seth

  Bak volgeschept voor dag 1
  IJs (diepgevroren inhoud van blikje Kitekat in isolerend bakje) is ontdooid op dag 2
  Dag 3 zijn we ‘s avonds meestal wel weer terug en anders vangt ie maar een muis.
  Bovendien is een dagje vasten niet slecht voor hem.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  13/04/2017 - 18:58 18:58

  Dat is eigenlijk best een grappige oplossing. Ik heb het weleens met een ijsbeer in de dierentuin gezien, voedsel in ijs, maar dat was dus van vakantie vierende katteneigenaren afgekeken.

  AlHarryBar
  13/04/2017 - 13:33 13:33

  Bent ik nu bij de Viva beland?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN