More

  RECENTE POSTS

  Het is klaar met die BBBoeren, er moet gehandhaafd worden [POLL]

  De afgelopen dagen zijn er groepen BBBoeren terroristen bezig in het land met blokkades, (asbest)brandstichtingen, storten van troep met als doel: geen idee. Volgens de StrontFront voorman Mark van den Oever gaan ze achter de minister van landbouw aan, maar wat de eisen zijn is onduidelijk, anders dat ze het land willen ontregelen.

  En in plaats dat Populientje afstand neemt van intimidatie en bedreigingen vindt ze het allemaal wel best en normaal. En dat moet dan regeringsverantwoordelijkheid gaan dragen, kom op zeg. Het is niet “eerst alles naar de tyfus helpen want huuuuu boeren dingen enzo” en dan kunnen verwachten dat er geen reactie komt. Daarom tijd voor actie, van de overheid. Gebruik die Rijkswaterstaatcamera’s eens goed, bekeur iedere mongool die de snelweg op gaat, pak trekkers af zonder verplicht kenteken en als ze zich niet kunnen indentificeren gaan ze een nacht de cel in om dat eens rustig uit te zoeken. Succes met je kutkoeien.

  Wat moet er tegen die boerenterroristen ingezet worden?

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  18 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  18 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Draiz
  Draiz
  Lid
  06/02/2024 - 11:24 11:24

  XR heeft keer op keer precedent gezet dat dit mag. Of maakt het uit wie je aardiger vindt?

  Seb
  Seb
  Gast
  Antwoord aan  Draiz
  06/02/2024 - 13:34 13:34

  XR zet asbest in de fik? Die heb ik even gemist.
  XR probeert (of het helpt…tsja) een ramp te voorkomen, (vee!)boeren zijn onderdeel van de oorzaak die ramp.
  XR protesteert een stuk vreedzamer dan de boeren.

  Dus ik weet wel waar m’n sympathie (meer) ligt.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Seb
  06/02/2024 - 13:43 13:43

  Voila

  Draiz
  Draiz
  Lid
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  06/02/2024 - 15:49 15:49

  Maar het ging me er juist om dat de wet voor iedereen gelijk is. Zeggen dat je de ene crimineel aardiger vind dan de andere en dat die dus minder streng behandeld moet worden is absurd. En XR is meer een doodscultus dan een milieubeweging.

  Seb
  Seb
  Gast
  Antwoord aan  Draiz
  06/02/2024 - 16:37 16:37

  Daar waar rechten botsen (vrijheid om te demonstreren vs openbare orde bijv) maakt een rechter een afweging tussen die rechten. Dan wordt de manier / het karakter van demonstreren en de hoeveelheid overlast ineens ook een afweging.
  Zelfde wet, andere waarden van de variabelen.

  Draiz
  Draiz
  Lid
  Antwoord aan  Seb
  06/02/2024 - 18:55 18:55

  De XR demonstraties waren regelmatig verboden. Én toch werd er niet of slap gehandhaafd. Dan kun je dat nu niet opeens wél gaan handhaven. Dan komt de rechtstaat ernstig in het geding.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Draiz
  08/02/2024 - 07:41 07:41

  Extinction Rebellion werd de meeste dagen met waterkanonnen van de A12 afgespoten toch? Ik heb bij boeren die in Den Haag deuren inramden, die distributuecentra belegerden of die alle snelwegen naar Den Haag bijna blokkeerden nog weinig van die dingen gezien. Er was die ene agent die begon te schieten omdat hij dacht dat er op hem werd ingereden, maar dat bleek een misverstand, het was gewoon een minderjarige die helemaal niet kon rijden, maar tijdens een boeren protest moet je dat een beetje door de vingers zien.

  Ik ben er eerlijk gezegd niet van overtuigd dat XR zachter is aangepakt dan FDF. Eerder het tegenovergestelde. Goh, de demonstraties met meer economische en politieke macht erachter mogen meer met minder consequenties, wie had dat gedacht?

  Maar ook op den rebellion kan je natuurlijk de stelling betrekken. Die zijn iets later begonnen dan de boeren, maar misschien is het daar ondertussen ook wel een beetje klaar mee.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Draiz
  08/02/2024 - 10:15 10:15

  Een burgermeester kan niet zonder meer een protest verbieden, zo werkt het recht op protest niet. Een burgermeester kan een beroep doen op de organisatoren of ze aub op een aangewezen plek willen gaan staan, maar dat is een verzoek, geen gebod.

  Bismarck
  Antwoord aan  Draiz
  06/02/2024 - 17:15 17:15

  Hé Geert, jij ook hier? Zeggen dat brandstichting, illegaal afval (inclusief brandend asbest) dumpen, politici bedreigen en met tractors op de snelweg rijden hetzelfde is als een sit-in is zó TwitterX.

  Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Bismarck
  Draiz
  Draiz
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  06/02/2024 - 18:59 18:59

  De a10 afrit blokkeren die de belangrijkste toegangsader tot een ziekenhuis is, en dat om die reden de demonstratie op die plek ten strengste verboden is en toch gewoon daar gaan demonstreren. Net zo schofterig.

  Bobbie Rotkoop
  Bobbie Rotkoop
  Lid
  Antwoord aan  Draiz
  08/02/2024 - 10:09 10:09

  Laat ik nou toevallig beelden hebben gezien waarin mensen die naar het ziekenhuis moeten gewoon doorgelaten worden………..
  https://www.reddit.com/r/KlimaatActie/comments/16is65h/maar_wat_als_er_iemand_naar_het_ziekenhuis_moet/?utm_source=share&utm_medium=web3x&utm_name=web3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
  Ik heb nog geen beelden gezien van ambulances, of mensen die naar het ziekenhuis moesten die tegengehouden werden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/02/2024 - 15:57 15:57

  Hebben we het over die boeren die in het dichtsbevolkte land ter wereld dieronvriendelijk vlees voor de export (80%) produceren en daarvoor veevoer importeren waar het regenwoud voor gekapt moet worden en als restproducten grote bergen stront en stikstof achter laten waardoor alle meters in het rood springen en de rem op infrastructuur en woningbouw gezet moet worden?
  Die afgelopen weekend mijn trip naar de wintersport met 2 uur wisten te verlengen?
  Die klagen dat ze teveel regeltjes uit Brussel op moeten volgen (die al decennia lang in de pen zaten maar door CDA-politici zolang tegengehouden werden (natuurlijk krijg jij een vergunning voor je megastal)) terwijl ze wel het grootste deel van de EU-subsidies binnenharken?
  Die boeren???
  Goh… wat zal ik daar eens van vinden?

  Bismarck
  06/02/2024 - 17:23 17:23

  In theorie ben ik wel voor de Guardia Civil optie, maar ja, dan moet je die dus eerst gaan optuigen, ben je zo 14 jaar verder en aangezien de boeren tot ze geknuppeld worden elke stikstofwet blijven saboteren, ben je er dan te laat mee.

  Dus ik hou het even bij wat wettelijk voorgeschreven is, ook al lijken die momenteel prioriteit te geven aan het verwijderen van vreedzame demonstranten uit een tunnel ergens in Den Haag.

  Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Bismarck
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  06/02/2024 - 18:28 18:28

  Moeten we die tanks voor Oekraïne niet eerst even goed testen? Hopla!

  Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Toxteth O'Grady
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  06/02/2024 - 18:40 18:40

  Gasten, de boerenterreur is voorbij hoor! De MvJeV gaat OVERLEGGEN met het OM (faalfabriek) en de ‘pliesie (geen tijd, bezetting)

  https://nos.nl/artikel/2507777-yesilgoz-is-helemaal-klaar-met-boerenprotesten-gaat-in-overleg-met-om-en-politie

  Overleggen met de wapenstok!

  Der Webmeister
  Beheerder
  06/02/2024 - 19:10 19:10

  HAAL DE TREKKER OVER!

  /seth

  Roel Zwaar
  Lid
  07/02/2024 - 12:59 12:59

  Stop maar mensen. Brussel is door de knieën. Terrorisme loont. Alle milieumaatregelen zijn van tafel, de boeren mogen hun destructieve leventje weer voortzetten, hun goeddeels riante inkomen weer veiligstellen.
  Iemand nog wat FDF Merchanise? Hoort bij overwinnaars!

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  08/02/2024 - 10:12 10:12

  Het blokkeren van wegen bij wijze van protest is niet per definitie illegaal. Ja, in de verkeerswet staaat dat het niet mag, maar het recht op protest gaat heel ver wat dat betreft. vuil storten op de weg en brand stichten met fucking asbest er in heeft dan weer weinig met protest te maken, dat moeten ze gewoon keihard aanpakken. Er zijn spelregels voor protesteren. Je mag ontzettend veel, maar ook het recht op demonstratie heeft grenzen, die vieze terrorboeren gaan daar consequent overheen.
  En dan wil ik nog best aardig zijn hè, want ik begrijp dat een hoop boeren gefrustreerd zijn, het is voor hen ook gewoon kut, maar gedraag je niet als terrorist.

  Laatst bewerkt op 4 maanden geleden door Bobbie rotkop

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN