More

  RECENTE POSTS

  Het Grote Oxysept Interview – met extragratis brekend literair nieuws!

  Groots nieuws van Retecool’s meest geliefde huisvriend Oxysept van maarwatishet.com, en haast achteloos stond het in de kantlijn van zijn immer zwaar heersende blog: “Vanaf het februarinummer ben ik vaste columnist bij Playboy. Vanzelfsprekend typ ik al mijn columns naakt!” Oxysept? Een Playboy geworden? U begrijpt dat wij hier het fijne van wilden weten en zo zaten wij enige dagen later met deze in onze ogen briljante schrijver, te samen met een aantal zéér charmante Playmates waaronder Patricia Paay, Viola Holt, Jerney Kaagman en Bettine Vriesekoop, in een groot warm schuimbad op het dakterras van de Playboymansion voor een interview.
  RC: “Wat is dat nou toch Oxy? Je gaat voor de Playboy werken?? Ja maar! Vertel alles!!! Vooral de ranzige details!”
  Oxy: “Ah ja ik werk er al voor! als columnist dus… Ben net mijn column voor het aprilnummer aan het typen, want ze houden van vooruit werken bij maandbladen. Mijn vrienden zijn erg trots op mij, tegen het ontroerde aan, dat zult u wel begrijpen…”
  RC: “Dat is wel Frontpage nieuws voor onze lieve Retecoollezertjes!”
  Oxy: “Nou, het is verder allemaal wat minder glamoureus dan u denkt… ”
  RC: “Maar hoe gaat zoiets? heb jij de playboy benaderd of de playboy jou? Hoe kom je in hemelsnaam in contact met zo’n blad?”

  Oxy: “Ik werk al jaren freelance voor het veelgelezen prachtblad Panorama. Mijn chef redactie daar werd een paar maanden geleden ook chef redactie van Playboy. Toen er een nieuwe Playboy-columnist nodig was, vroeg hij mij. Daarop sprak ik de legendarische woorden: ‘Oke, gaan we doen.’
  RC: “Kun je even je knie…? Ja dank je. waarom wilden ze jou als columnist? Ik zie eerlijk gezegd weinig raakvlakken tussen je blog en de playboy. En hoe kijk je er zelf tegenaan om je schrijfsels te midden van al dat beschaafde bloot afgedrukt te zien?”
  Oxy: “Tja, dat zul je aan de dames hier in het bubbelbad moeten vragen, maar het helpt waarschijnlijk mee dat ik vijf zinnen achter elkaar kan typen zonder taalfout. Ha! En die raakvlakken zijn natuurlijk ook maar in the eye of the beholder. Het is zeer aangenaam om tussen al dat beschaafde bloot te staan. Ik ben dol op blote mevrouwen, misschien nog wel meer dan op aangeklede mevrouwen.”
  RC: “Hoeveel inspraak heeft het blad in de onderwerpkeuze van je columns?”
  Oxy: “Nou, niet veel. Mijn enige opdracht is te schrijven over mijn ‘belevenissen als man in een vrouwenmaatschappij’. Dat mag ik zo breed opvatten als ik wil. ”
  RC: “Persoonlijk associeer ik de playboy met..eh.. Playboys! Stoere whiskey-drinkende Marlboro-rokende macho mannen, terwijl de stukjes op maarwatishet.com juist geschreven lijken door een ietwat introverte contemplatieve gevoelsman. Hoe kijk jij hier tegenaan?”
  Oxy: “Ach, dat verschil levert juist een interessant spanningsveld op, denk ik. Overigens drink ik tamelijk veel whiskey en heb ik jarenlang een pakje Marlboro per dag gerookt, maar met dat laatste ben ik gestopt toen ik op internet had gelezen dat roken ongezond is. Paardrijden en lassowerpen ben ik dan weer erg slecht in.”
  RC: “Leuk zo’n column in de Playboy maar heb je wel eens overwogen een stukje van pakweg 250 pagina’s te schrijven? Een boek heet dat…”
  Oxy: “Dan heb ik goed nieuws voor je: Inmiddels wacht u al veertien maanden op een update van maarwatishet.com, een beetje lang, zelfs voor mijn standaarden. Gelukkig komt De Moeder Aller Updates eraan zoals je in mijn eerste Playboy column kon lezen, want op 21 april verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar mijn debuutroman getiteld “Boek (256 blz.)” . Nu al te reserveren bij alle online boekwinkels, waaronder mijn vrienden van Bol.com!”
  RC: “Enorm gefeliciteerd tegen jaloers aan, Oxy! Wij zullen uiteraard al onze lezertjes oproepen om het boek “Boek (256 blz.)” masaal aan te schaffen! Dank voor het interview! Ik ga eruit. Wil je een handdoek?”

  boek

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MENEER DE GREEF
  Redacteur
  06/03/2015 - 14:35 14:35

  Ik ben ineens immens benieuwd of ze toevallig bij de Seventeen nog een collumnist blieven. Elke weg, ik wil dat boek. Nu. Of straks. Maar ik wil het.

  Alpha Kenny Wun
  06/03/2015 - 14:37 14:37

  Webmeister lust graag Bossche Bollen, leest ik net!

  Feli Oxy en moge de verkoop die van Beter wordt het Niet maar vele malen overstijgen!

  Alpha Kenny Wun
  06/03/2015 - 14:41 14:41

  Enneh, de eerste playboy link mist een elletje na ha-thee-em.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/03/2015 - 15:25 15:25

  Tsja, zoveel talent past alleen maar op papier.
  Maar laten we hem niet teveel veren in z’n reet stoppen. Oxy moet immers lijden, zoals alle grote kunstenaars. Die putten daar dan weer inspiratie uit op.
  Of ze hebben een muze, dat kan natuurlijk ook…. en daarvoor zit je in het bubbelbad van de Playboy natuurlijk prima.

  bijzaak is uitgelogd
  bijzaak is uitgelogd
  Gast
  06/03/2015 - 15:35 15:35

  Escha moet echt wat meer peenstamp eten . ingevallen speed-bekkie

  bijzaak is uitgelogd
  bijzaak is uitgelogd
  Gast
  06/03/2015 - 15:38 15:38

  Vroeger, toen de dochers van Gert en Hermien nog in de Playboy stonden als wraak naar pa. Toen hadden ze dus nog haar en vlees

  bijzaak is uitgelogd
  bijzaak is uitgelogd
  Gast
  06/03/2015 - 15:42 15:42

  Geen Oxy destijds natuurlijk.

  Alpha Kenny Wun
  06/03/2015 - 15:46 15:46

  Wie is Escha?

  Bismarck
  06/03/2015 - 16:00 16:00

  @Alpha: Volgens mij is dat de bardame van VI. Je weet wel, die zo sexy uitziet.

  Jokkebrok
  06/03/2015 - 18:00 18:00

  Het doet me deugd om hier weer eens een fatsoenlijk interview tegen te komen (ik lees Retecool alleen voor de interviews), maar wat ben ik jaloers op John en Willeke, die kennelijk al een recensie-exemplaar hebben mogen ontvangen!

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  07/03/2015 - 12:12 12:12

  Ik lees de playboy altijd voor de columns van Oxysept. Staan er trouwens ook blote wijven in dat boek?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN