More

  RECENTE POSTS

  Herken het bonusartikel aan de gele ster

  Nieuw bij de Albert Heijn: Bonusartikelen uit Israël. Speciaal daarom is er een nieuwe bonussticker ontwikkeld die u herkent aan zijn zes punten en helder gele kleur.

  Dus vanaf nu is het lekker zoeken naar geel gekleurde stervormige stickertjes op jodenkoek, matzes en falafel voor een kneiter van een koopje. Dat moet de Joodse medemens toch wel aanspreken, een koopje! En weet je wat het mooiste is? Albert Heijn hoeft er zelf helemaal niets voor te doen. Dat doen de dames en heren van de NSB BDS beweging wel. Die zijn namelijk met inspectieteams aan de slag om te controleren welke producten bij Albert Heijn uit Israël komen. Want Foei! Dat mag niet hoor. Israël is slecht en Palestina is echt supertof! En Israël bezet Palestijns gebied, dus is Israël echt superkut! Heerlijk toch wanneer je wereldbeeld zo simplistisch is dat je in dergelijke oplossingen kan denken.

  Dit clubje wil overigens een importverbod op alle producten uit Israël. Natuurlijk, gewoon doen! Israël is schathemeltje rijk en dat land tref je met zo’n boycot van een relatief kleine afnemer als Nederland absoluut niet. Wie je er wel mee treft zijn de anderhalf miljoen mensen die in de Gazastrook (stukje grond dat twee keer zo groot is als Texel) wonen. Als daar al iemand werk heeft, dan is dat vrijwel zonder uitzondering in Israël en niet in die volledig volgebouwde Gazastrook.

  Heel origineel zijn die inspectieteams van BDS/DocP trouwens niet hoor. Op 1 april 1933 hadden de Duitsers onder leiding van Adolf Hitler ook al zo’n briljante actie bedacht. Winkels van Joden werden gemerkt met leuzen als “Duitsers! Pas op! Koop niet van Joden!” al dan niet voorzien van Davidssterren. Is een tijdje prima gelukt, maar op de lange termijn bleek dat toch geen geweldige oplossing…

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  biermeester
  26/05/2016 - 12:38 12:38

  Is natuurlijk win/win voor die lui.

  Als de boycot werkt, dan tref je niet alleen Israël, maar maak je ook de Palestijnen weer een beetje armer, wat weer leidt tot meer radicalisatie wat weer leidt tot meer Hamas en terroristen!

  sacamano
  sacamano
  26/05/2016 - 12:54 12:54

  Allereerst: een debiele actie. Ik ben vooral genegen om speciaal de producten te kopen waarvan iemand vindt dat hij vanuit zijn eigen morele superioriteit vindt dat NIEMAND ze mag kopen.

  Maar je moet wel even het onderscheid goed maken. Er wordt niet (in de link die je opvoert) gevraagd om een boycot van heel Israël, alleen van producten die afkomstig zijn uit Israëlische nederzettingen in de bezette gebieden. En eerlijk gezegd wil ik die producten wel kunnen onderscheiden van producten die uit Israël komen. Want ik ben voor Israël, maar tegen de bezettings- en nederzettingenpolitiek van Israël.

  (Ik herinner me nog wel dat we op de Ercees te hoop liepen tegen Nederlandse aannemers die wee hielpen bouwen aan de “Muur”, en die dat probeerden te verdoezelen. Zijn we dat vergeten?)

  Bismarck
  26/05/2016 - 15:46 15:46

  “Israël bezet Palestijns gebied, dus is Israël echt superkut!”
  Reet spreekt de waarheid!

  Verder natuurlijk wel een erg Likoedstukje, hoe hier Israël en joosche waar gekoppeld worden (boeheoe antisemitisme!). Ik mis dan ook de tag advertorial onder het stukje.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN