More

  RECENTE POSTS

  “Here a cluster-fuck, there a cluster-fuck, everywhere a cluster-fuck”

  Een paar dagen nadat een meerderheid van de Engelse bevolking voor een #Brexit heeft gestemd, beginnen de gevolgen pas echt zichtbaar te worden.

  Uiteraard waren die gevolgen afgelopen vrijdag ook al behoorlijk zichtbaar met een waardeverlies op de beurs van Londen van 120 miljard pond in twee uur. Maar er werd nog een beetje gedaan alsof dat door de shock van de #Brexit kwam en dat het vast wel zal stabiliseren. Mwoah, voorlopig dus niet, want vandaag staat de beurs weer gigantisch in het rood. Verloor de beurs afgelopen vrijdag 199 punten, vandaag “slechts” de helft met 100 punten. Vooral Easyjet krijgt klappen met 20% waardeverlies in een ochtend, maar ook andere grote toko’s uit Engeland gaan onwaarschijnlijk hard onderuit.

  Net als de pond trouwens, die blijft ook maar kelderen en staat sinds vanmorgen op het laagste punt sinds 1985. Laat dat even bezinken: 1985. Dat was toen Margaret Thatcher nog vol in het pluche zat in het Verenigd Koninkrijk. Wat dat betreft hebben de oudjes die massaal voor een Brexit hebben gestemd hun zin gekregen, want het begint aardig op de situatie te lijken van voor de toetreding tot de Europese Unie. Nu nog de vakbondsrellen, in folders roestende autoindustrie en de Falklandoorlog terug en alles is weer goed in Engeland.

  Maar het gaat verder, want een aantal grote bedrijven die in de city zijn gevestigd (waaronder JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup en Morgan Stanley), zijn al begonnen met voorbereidingen te treffen om naar het Europese continent te vertrekken:

  The big US banks have large operations employing tens of thousands of people in the UK. They are now preparing to shift some of this work to cities such as Dublin, Paris and Frankfurt.

  Er is overigens bij het #Brexit kamp zelf ook sprake van blinde paniek. Zo meldde Nigel Farage, zodra bekend werd dat men voor een Brexit had gestemd, dat zijn claim van 350 miljoen pond per week naar gezondheidszorg in plaats van naar de Europese unie nergens op gebaseerd was en blijkt dat de heren eigenlijk geen flauw idee hebben hoe het nu verder moet, omdat ze er gevoegelijk vanuit waren gegaan dat Cameron dat wel voor ze zou regelen. Maar ja, die is met een opgeheven middelvinger opgestapt:

  However, one senior Conservative MP and Johnson ally reportedly admitted to Sky News that for Vote Leave “there is no plan” for managing the aftermath of Brexit, in the expectation that Downing Street would have made a contingency plan

  En zo lang er geen plan is, is Europa ook niet van plan verder te praten met Engeland over de mogelijke gevolgen van het stemmen voor een #Brexit.

  Maar niet alleen het organiserende deel van het #Brexit-kamp zit met samengeknepen billetjes op de bank naar EastEnders te kijken, ook het stemvee is zich letterlijk de tyfus geschrokken van de uitkomst. Ze hebben dan wel voor een #Brexit gestemd, maar waren er eigenlijk vanuit gegaan dat het nooit zo ver zou komen. STEM DAN NIET VOOR EEN #BREXIT, DOMME KOE!

  https://www.youtube.com/watch?v=GD0ncBLxQKc

  En nu wil Geert Wilders een #Nexit-referendum organiseren, want na Engeland moet Nederland natuurlijk ook uit de Europese Unie. Die #Brexit heeft Engeland tot nu toe namelijk alleen maar voorspoed gebracht! Oh wacht

  Maar goed, we kunnen beter John Oliver aan het woord laten, die kan het een stuk beter verwoorden dan ik. Wat zeg ik, hij kan het zelfs twee keer beter verwoorden dan ik (en ook een stuk beter dan Donald Trump):

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/06/2016 - 18:14 18:14

  Oh, als de UK straks langduring compleet in de shit blijft zitten als gevolg van de Brexit, dan zal Wilders er als de kippen bij zijn om de EU daarvna de schuld te geven. “Dat hebben hullie in Brussel uit wraak gedaan”… en zijn stemvee slikt het als zoete koek.
  Gisteren zal ik nog zo’n domme gans op de TV. “Wilders had helemaal gelijk, zei ze” Wij ook uit de EU en al die vluchtelingen aan de grens tegenhouden en natuurlijk gelijk de gulden terug. Zal ze straks spijt hebben als ze aan de grens met de caravan achter een kilometerslange file met in en uitklarende vrachtauto’s staat terwijl 100m verderop een vluchteling gewoon doorloopt (of moet er een hek met België komen?). Als ze al op vakantie kan met haar opeens naar 9% gestegen hypotheekrente waardoor ze maandelijks 1414 gulden rente extra mag schokken.

  MadDieu, drukt zijn snor
  27/06/2016 - 19:52 19:52

  Voorlopig hebben de EU-landen meer last dan de Britten. Zelfs mama Merkel begint in paniek-modus te geraken.
  http://www.nu.nl/brexit/4284163/eu-niet-in-gesprek-met-verenigd-koninkrijk-voordat-brexit-officieel-is.html

  De beurzen en Britse economie, die krijgen het een paar weken/maanden lastig, maar dan veren ze terug. De EU weigert met een groot aantal commonwealth landen handelsbetrekkingen aan te gaan, maar die vormen wel een kwart van de wereldbevolking.

  De Britten, hun bankwezen en hun handel kunnen zonder de EU, kan de EU zonder Britten?

  riks
  28/06/2016 - 14:07 14:07

  Hopsa de beurzen stijgen alweer. 11 februari stond de beurs nog lager op 382 in die tijd is ie dus helemaal naar 440 punten of zo en nu weer op 418. Tja de verbranden en groeien dus vaker euro’s aan de beurs. Dat de pond is gedaald is volgens mij alleen maar gunstig voor de concurrentie positie, immers het wordt weer goedkoper om in Engeland boodschappen te doen. Het is inderdaad sneu voor mensen met pensioenen en beleggingen, maar die groeien wel weer aan. Het probleem is dat je geen vergelijk hebt, uiteindelijk denk ik dat het wel mee zal vallen of je nu in of buiten de EU zit, zie Noorwegen en Zwitserland. Oke je betaald om mee te mogen doen met EU, maar krijgt daarvoor wel de lusten, maar niet de lasten.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  riks
  29/06/2016 - 12:09 12:09

  Gesproken als een ware populist. Noorwegen krijgt juist de lasten en kan niet eens meebeslissen over die lasten. Wij betalen hier gewoon aan de EU om toegang te krijgen op hun markt en al onze wetten worden getoetst aan die van de EU inclusief open grenzen met de rest van het EU gebied.

  Ook willen wij Noren die Britten er niet bij hebben. 1. 60 miljoen recalcitrante klootzakken in de EEA zorgt ervoor dat we niks meer kunnen beslissen. 2. Ze hebben nu al aangegeven zich niet meer aan de vis quota en vis regels te zullen houden, Wij Noren leven nogal van VIs, je denkt toch niet dat we die zure zulten zo maar eventjes alles laten toe-eigenen en onze eigen vissers in de steek laten zodat zij als beesten alles kunnen leegvissen? Dank je de koekoek!”.

  DUs nee, het is niet “wel de lusten niet de lasten” met de EU in NOorwegen en NEE we willen die Britten ook niet in de EEA… wij Noren zijn wel gek.. maar niet EU GEK!(Dat we zulke pestkoppen met grootheidswaanzin constant dwars laten liggen, en dan ook nog eens op een feestje gaan uitnodigen :D).

  Johanvb
  Johanvb
  28/06/2016 - 17:18 17:18

  Leuk die John Oliver, ik kijk altijd uit naar zijn nieuwe Last Week Tonight maar ik vind zijn voorstelling van zaken inzake de Brexit toch wel erg eenzijdig.
  Natuurlijk wordt het lastig zonder Engeland maar Noorwegen en Ijsland zitten ook niet in de EU maar hebben gewoon een handelsverdrag met Europa en genieten dezelfde voordelen als de EU leden.
  Daarnaast als je als EU opstelt tegen het VK met de stelling dat je het ze zo moeilijk mogelijk gaat maken, wat voor een relatie had je dan om mee te beginnen?
  De manier waarop de EU leiders reageren toont een enorm disrespect jegens de Engelse bevolking en als je in een relatie zit waar de partners geen respect meer voor elkaar opbrengen is het dan niet beter als je ieder je eigen weg gaat?

  Op radio 1 hoorde ik afgelopen zaterdag (rond een uur of 12:30 uur) een discussie met ‘jongeren in Nederland die ook tegen de Brexit waren en vinden dat ze getroffen zijn’.
  Er werden twee meiden geïnterviewd waarvan de een bij FNV jongeren zit en de ander bij EU jong.
  Beide meiden huilden tranen met tuiten omdat het Erasmus fonds nu geen subsidie meer zou verstrekken voor studenten om in Engeland te gaan studeren en dat de Engelse scholen zo ontzettend goed waren omdat leraren vanuit heel Europa daar les konden geven en dat dit in de toekomst niet meer mogelijk zou zijn omdat ‘beperkingen’.
  In het hele verhaal werd duidelijk dat het de dames geen hol interesseerde dat de burger, die niet zo mondain was als zij en die geen EU fondsen kon bepotelen, het gevoel had de grip op zijn of haar situatie kwijt te raken maar dat het ze alleen te doen was om hun eigen belangen. Belangen die, gezien hun achtergrond, gericht waren op de ruif in Brussel waar ze uiteindelijk hoopten te belanden nadat ze met behulp van subsidies en regelingen hun netwerk hadden opgezet.

  De Brexit is gewoon te wijten aan de politieke elite die niet in staat is geweest uit te leggen waarom zij er zijn voor de gewone burger. Iets dat men niet kan uitleggen omdat het zo gecompliceerd is gemaakt dat ze het voor zichzelf ook niet uit kunnen leggen.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  Antwoord aan  Johanvb
  29/06/2016 - 12:12 12:12

  Noorwegen zit defacto gewoon in de EU hoor, we mogen alleen nergens over mee beslissen omdat we er niet in wouden. Maar buiten dat moeten we gewoon alles toetsen aan EU wetten en hebben we open grenzen met EU landen (dus nee die mogen wij ook niet dicht gooien, anders gaat de EU ook hun grenzen dichtgooien naar onze producten).

  Ook willen wij simpelweg de Britten er niet bij in de EEA. Die recalcitrante zakken zoeken het maar uit, denken eventjes dan ons rond te kunnen bazen zeker?

  Bismarck
  Antwoord aan  Johanvb
  29/06/2016 - 12:13 12:13

  “wat voor een relatie had je dan om mee te beginnen?”
  Een best wel kutte, maar dat wisten we voor het refrerendum ook wel. De Britten hebben altijd lopen zeuren om uitzondering op uitzondering en zijn daarin door de EU erg vorstelijk bediend. Ik kan me wel voorstellen dat je enigszins wrevelig reageert als de meest vervelende partij, die alles naar de zin gemaakt wordt, dan alsnog zijn neus optrekt voor alle inspanningen die voor hem gedaan zijn. Dan is je eerste reactie toch, goed met jou wil ik niks meer te maken hebben.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN