More

  RECENTE POSTS

  Henk Nijboer (PvdA) snapt geen hol van economie en (fiscaal) recht

  Ondanks dat het zondag is en lekker weer zodat iedereen <s>buiten</s> binnen zit, heeft Henk Nijboer z’n kans gezien om z’n volstrekte gebrek aan inhoudelijke kennis pijnlijk tentoon te spreiden. U weet, Henk Nijboer is die PvdA’er die geen fuck van economie begrijpt.

  De KLM heeft gemeend de beloningen voor de top van Air Chance en KLM gelijk te trekken wat in het geval van KLM op een verhoging uitkomt. Beetje matige timing, dus na wat gebrul voor de bühne van demense ziet Elbers er voorlopig vanaf. Het eerst de Staat vragen om een lening van 4 miljard en dan je salaris verhogen komt qua marketing niet tof over. Fine.

  Maar het populistische kutvolk zag z’n kans schoon om even te shinen en wat extra dingen over KLM en hun steunverzoek te brullen om wat zieltjes te winnen en “stevig” over te komen. Nu is de stevigheid van Henk Nijboer gelijk aan de fundering van een willekeurig huis in Loppersum, zompig.
  Wat is er gebeurd, 10% van de piloten in die blauwe pretstaven blijkt niet in Nederland te wonen en derhalve in het buitenland IB af te tikken. En dat moest maar eens over zijn volgens Henk Nijboer.

  “Ze wonen met honderden in het buitenland om belasting in Nederland te ontwijken en daar gaan we wat ons betreft als staat niet aan meebetalen”, zei PvdA-Kamerlid Henk Nijboer.

  In het hoofd van Henk komt het niet voor dat mensen wellicht gewoon ergens anders willen wonen. Dat het buiten Nederland in normale tijden gewoon echt leuker is dan in Nederland. En dat die mensen gewoon waarschijnlijk netjes zich aan de regels houden en dus zomaar mogelijk helemaal niet “ontwijken”. (Waarbij ontwijken overigens nog steeds legaal is, maar zelfs van ontwijken hoeft geen sprake te zijn).

  Zo zijn voor “waar iemand IB aftikt” de omstandigheden bepalend om het (fiscale) woonland van een burger te bepalen. Voor de meeste mensen is dat eenvoudig, maar iemand die (met eventueel gezin) naar Spanje verhuisd is en vanuit daar naar Nederland pendelt om vliegtuigen te vliegen die het overgrote gedeelte van de werktijd ook niet in Nederland maar in het buitenland zijn, doet verdomd weinig werk in Nederland. Zo iemand is fysiek woonachtig in een ander land en daarom in beginsel onderhevig aan IB in het nieuwe woonland. Dus tenzij Henk Nijboer het vrije verkeer binnen de EU aan banden wil leggen is het nogal een populistisch kutverhaal. Onze PvdA misthoorn kan dus wel brullen dat 10% van de piloten de boel aan het flessen is maar dat is een partijtje ongefundeerde bullshit waarvan zelfs Thierry Baudet van zou zeggen “Also also also”.

  En dan nog het ergste, KLM betaalt voor deze piloten gewoon de (verzekerings)premies in Nederland. Dus die “staatssteun” in de vorm van deeltijd-WW en dergelijke, is gewoon voor betaald. Echt, Henk, ga iets zinnigs met je tijd doen deze komende weken, ga breien, leer oud-Noors, begin een receptenblog dat niemand leest, maar hou op met hele domme dingen te loeien, daar hebben we Thierry al voor en die kan zichzelf prima alleen belachelijk maken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  20/04/2020 - 11:09 11:09

  Piloten die dingen weten te ontwijken zijn altijd +

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  20/04/2020 - 11:28 11:28

  Sorry, ik zat zo te LOLlen dat ik vergat te plussen.

  Buffelkut
  Buffelkut
  Gast
  Antwoord aan  Buffelkut
  20/04/2020 - 11:28 11:28

  Wat een kuttopic

  Monade
  20/04/2020 - 11:32 11:32

  Dat het buiten Nederland in normale tijden gewoon echt leuker is dan in Nederland.

  En als jij 65 bent kom jij gewoon weer terug naar Nederland om te genieten van je AOW in een zwaar gesubsidieerd verzorgingshuis, of niet Flep? Maar je argumenten zijn correct. Dit is een gevolg van het vrije personenverkeer binnen de EU en precies wat je als eurofiel zou willen.

  Anyways, die kruimels loonbelasting en zelfs die managementbonussen vallen in het niet tegen de miljarden staatssteun die de KLM ongetwijfeld gaat krijgen. Maar zoals ik het zie, loopt het tijdperk van goedkoop & massaal personenvliegvervoer op z’n eind — tot hooguit 2030 denk ik — dus is KLM in zijn huidige vorm overeind houden verspilling van tijd, geld, en moeite.

  hou op met hele domme dingen te loeien, daar hebben we Thierry al voor en die kan zichzelf prima alleen belachelijk maken

  Noem eens een concreet voorbeeld aub. En niet ‘geparafraseerd’ door een hoernalist. Baudet wil vziw de KLM wél behouden vanwege nationale trots, maar daarin is hij net zo dom als de andere politieke partijen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  20/04/2020 - 12:55 12:55

  Breek me de bek niet open…
  Ik heb 10 jaar AOW in NL opgebouwd; 6 jaar pensioen bij Aegon en 25 jaar pensioen in LU.
  Het is haast onmogelijk te becijferend wat ik straks wanneer van wie ga krijgen, maar een collega van mij ging ooit met vergelijkbare verdelingen terug naar NL en hield netto heel veel minder over dan wanneer hij in LU was gebleven.

  Het zou me niks verbazen als die piloten straks gepensioneerd gewoon in Spanje blijven. Voor het geld waar je in NL in een bejaardenhuis zit, kun je in Spanje in een eigen huis blijven wonen met verpleegster/huishoudster.

  Voor de armere bejaarde gaat dit natuurlijk niet op. Die zal in NL beter af zijn dan in ES, maar iets zegt me dat die piloten niet tot die groep behoren.

  Monade
  Antwoord aan  Flepz0r
  20/04/2020 - 16:51 16:51

  Als je buiten Nederland woont (cq belastingplichtig bent) bouw je niet langer AOW op. Het is mogelijk vrijwillig geld te storten

  Ok. Ik kende die regel van vroeger, maar ik wist niet of hij nog steeds gold. Als je vroegah niet fl ~2000 per jaar lapte, kostte je dat 5% AOW per in het buitenland gebleven jaar, oid. Feit blijft dat een die-hard expat als jij die zo afgeeft op Nederland, dan ook de ballen moet hebben om zo’n kromgetrokken tandeloos Cypriotisch mannetje te worden die met een trekzak & een dansaapje zijn kostje bij elkaar bedelt als het belastingontduiken voor jou voorbij is.

  En over Thierry, ik hoef hopelijk toch niet te onderbouwen dat hij “wel eens” een loopje neemt met feiten en dergelijke?

  Graag wel, of zat je te deugpronken? Voor zover ik dat steekproefsgewijs kan beoordelen, is Baudet qua standpunten & uitspraken nauwelijks te onderscheiden van nationalistische Amerikaanse, Franse, of pre-Merkel Duitse politici, of van de gemiddelde 20e-eeuwse politiek geëngageerde schrijvers. Lees bijv. het werk van Thomes Sowell. Tot nu toe hebben we alleen woorden en geen daden gezien van Baudet & zijn clubje, dus ga ik er van uit dat als de FvD ooit regeringsverantwoordelijkheid krijgt, ze nauwelijks te onderscheiden zijn van een nationalitischer VVD.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  22/04/2020 - 10:24 10:24

  Goede quote, ik kan mij bijna niet voorstellen dat er veel mensen zijn die denken “Dat het buiten Nederland in normale tijden gewoon echt leuker is dan in Nederland”
  Die moet Flepz mij ook echt even uitleggen, want ik weet 99% zeker dat voor het merendeel van de Nederlanders hier wonen en leven toch echt een heel stuk leuker is dan elders. Onze levenstandaard is geweldig, we behoren tot de gelukkigste mensen op aarde, maar hij stelt doodleuk het tegenovergestelde, dat valt niet te rijmen met de realiteit.
  Dat het voor hém buiten Nederland in normale tijdens leuker is kan ik mij nog wat bij voorstellen, maar dan behoort hij tot de minderheid.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  22/04/2020 - 12:03 12:03

  Nope… er zijn inderdaad veel mensen erg gehecht aan NL. Sommigen gaan al hyperventileren als ze het kerktorentje van hun eigen dorp niet meer zien.
  Toch vinden de meesten de 3 weken op de camping in Frankrijk of Tossa de Mar het hoogtepunt van het jaar.

  Dat je zo’n hoogtepunt ook langer kan laten duren dan die paar weken is misschien slechts bij een kleinere groep doorgedrongen, maar er zijn toch echt zo’n 150.000 Nederlanders die ieder jaar voor langere tijd naar het buitenland vertrekken.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  22/04/2020 - 15:55 15:55

  Je impliceert dat die 150000 mensen allemaal Nederland verlaten, omdat ze het elders zo veel beter vinden, wat natuurlijk gewoon onzin is. En als die vakantiegangers in Frankrijk hadden gewoond, dan hadden die drie weken op de camping in Heemskerk het hoogtepunt van het jaar geweest, dus die vergelijking snap ik ook niet helemaal.
  De cijfers laten toch echt zien dat mensen niet zo zeer gehecht zijn aan NL, maar hier gewoon graag leven. Dat verzin ik niet zelf, daar zijn gewoon statistieken van op te vragen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/04/2020 - 12:32 12:32

  Dus Henk pleit er dan ook voor dat Polen die in NL werken hun IB voortaan maar aan de Poolse overheid moeten overmaken?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/04/2020 - 13:35 13:35

  En daarom de wetgeving in de EU zoveel mogelijk gelijk trekken, anders blijft het onwerkbaar

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/04/2020 - 22:05 22:05

  Volgens mij precies het omgekeerde. Die Polen werken toch ook in Nederland?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bismarck
  21/04/2020 - 11:34 11:34

  Die Polen werken net zozeer in het buitenland als de piloten.

  Bismarck
  20/04/2020 - 14:25 14:25

  “In het hoofd van Henk komt het niet voor dat mensen wellicht gewoon ergens anders willen wonen. Dat het buiten Nederland in normale tijden gewoon echt leuker is dan in Nederland. “

  Aldus Flepzor, wiens huidige verblijfplaats echt helemaaaal niets te maken heeft met belastingontwijking (en in zijn geval, ook -ontduiking).

  “vliegtuigen te vliegen die het overgrote gedeelte van de werktijd ook niet in Nederland maar in het buitenland zijn”
  De inhoud van de vliegtuigen (hopelijk tijdens de vlucht dus ook de piloten) bevindt zich tijdens de vlucht toch echt in Nederland:

  Alle vliegtuigen staan geregistreerd onder een land. Vliegtuigen van KLM hebben de Nederlandse vlag op de buitenkant. KLM vliegtuigen zijn dus eigenlijk weer Nederlands grondgebied. Voor Nederlands geregistreerde vliegtuigen geldt dus de Nederlandse wet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN