More

  RECENTE POSTS

  Henk Krol: Geen aftrek van mijn HRA-ketel in de WAO!

  H

  enk Krol, pensioensteler en -woordvoerder van de partij voor de mensen die Abraham of Sarah zagen, begint meerdere tekenen van Alzheimer en/of Syfilis te vertonen. Zo weet hij het verschil niet meer tussen de WAO en de AOW, en is hij zoals gezegd pensioenwoordvoerder voor zijn partij, terwijl hij niet al te lang geleden het pensioen van al zijn werknemers door de plee spoelde. Wij interviewden hem in een Haagse koffietent, maar dat is hij alweer vergeten.

  Meneer Krol, hoe gaat het nu met u?

  Helemaal prima mevrouw, maar waarom zit u in mijn slaapkamer?

  ‘En waarom zit er een spook in de spiegel?’

  We zitten in een hippe koffietent meneer Krol. Voor een vraaggesprek.

  Ach, wat koddig. En mag ik daarvoor opblijven vanavond? Na het douchen, in mijn pyamaatje met natte haartjes op de bank?

  Ehr.. Ja, natuurlijk Henk. Mag ik Henk zeggen?

  Tuurlijk papa, dat mag je toch altijd. Wat een rare vraag.

  Mooi. Enfin, Henk, u werd dus lijsttrekker van 50Plus en direct ook pensioenwoordvoerder terwijl u het pensioen van al uw werknemers volledig sloopte. Denkt u dat u dan de beste persoon bent om het over pensioe…

  Mag ik even onderbreken? Wie is Henk?

  ‘Ik ken geen Henk. Wie is Henk? Fuck Henk!’

  Dat bent u.

  Oh ja, ga door. Waarom hebben ze hier geen kleurpotloden? Ik moet plassen.

  Denkt u echt dat u de beste persoon bent om het over pensioenen te gaan hebben?

  Ja, natuurlijk oma reetzekoel. En ook weet ik alles van de WAO-leeftijd. Ik ben tenslotte zelf 50Plus en daarom mag ik al bijna de WAO in. Ik wil alleen eerst een Kamer in, want ik hoorde dat je daarna mag wachten voor geld. Of zo. Waar hadden we het over? Ik heb intussen geplast mevrouw, is dat erg?

  ‘Sorry..’

  Welnee, Henk. Dat ruimt een jong mens wel weer op. We willen echter wel even doorgaan. Wij zijn nog jong hè. Druk druk druk en zo. We hebben meer te doen vandaag. U weet dat de WAO niet de AOW is?

  Ach, het zijn maar letters. Vroeger, bij de Gay Krant zeiden we dat ook: Het zijn maar letters en daarom ben ik zo goed in pensioenen.

  ‘Zelfs in het Engelands is je pensioen gewoon wat letters.’

  Maar die droeg u dus niet af.

  Nee, en wat je niet afdraagt, dat heb je nog. Zo moet u het zien. Als ik u géén knikker geef, heb ik die knikker nog. Ha! Niets tegen in te brengen hè, luie jonge donder!

  Ja, ik bedoel maar! En daarom moet u op die Henk stemmen! Want die HRA-ketel, daar moet ook niet aan geschroefd worden zo lang hij werkt. Sowieso moet je niet aan werkenden sleutelen, want die moeten gaan betalen dat ik na mijn wachtgeld 65 word.

  U begrijpt dat u raaskalt?

  Wel nee. Mijn wetenschappelijk bureau, dat ergens in de hoek staat, naast mijn LEGO-bureau, zegt dat. Ik zeg alleen wat ik vind en waar ik achter sta. Of voor. Ik moet plassen.

  ‘Kijk, buurvrouw.. Dit is het Wetenschappelijk Bureau. Ook van LEGO. Mooi hè?’

  Denkt u dat u nog serieus genomen gaat worden, na die ene op die andere faal, waarbij u bijna die bandenplakker voorbij streeft qua continu de mist in gaan?

  Ik word regelmatig serieus genomen, tante. Aan alle kanten. En dat is te gek. Soms ook in het donker en ik ben tegenwoordig wat bang in het donker. Er liggen soms monsters onder het bed, wist u dat?

  ‘Ziet u wel, tante Racekak!?’

  We proberen hier serieus met u te prate…

  Nee. Ik wil niet meer praten. Blijf van mijn pop af. Ik wil naar huis. En naar mijn Tweede Kamertje. Daar zijn de stoeltjes heel mooi en daar mag ik gewoon zeggen dat ouderen van mijn leeftijd moeten stelen van de jeugd. Jullie zijn lui. En maken de wereld kapot. En ik moet nu poepen dus ik ga.

  Meneer Krol? Henk.. We willen alleen maar prate…

  Pfffffrt.

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  01/03/2017 - 10:04 10:04

  Partijen wordt vaak verweten het contact met de achterban te zijn verloren.
  Nu is er een partij die opkomt voor demente ouderen en die heeft als boegbeeld voor een demente oudere gekozen. Prima toch?….

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN