More

  RECENTE POSTS

  Henk Breukink van de ING heeft schijt aan iedereen

  Zeg, letten we allemaal wel een beetje op de toon wanneer we het in ons botte hoofd durven te halen om een vermoeden van kritiek op de ING te hebben?

  Want hoe durven we om aan de goede bedoelingen van dit bastion van financiële deugdzaamheid te twijfelen? ING, die bank die niet gered hoefde te worden. ING, die bank die niet zomaar loonsverhogingen geeft aan de bestuurders. ING die zich niet inlaat met witwassen. ING die niet de hoogste boete ooit heeft gekregen. En ga zo maar door, die ING! Daar kan je toch geen kritiek op hebben?

  En als je dat wel hebt, dan moet je wel een beetje op de toon letten. Zeker wanneer je in de politiek zit. Een beetje kooltjes op het voor gooien, tssssk! Hoe haal je het in je hoofd. ING commissaris Henk Breukink begrijpt er allemaal niets van. Hij verdenkt politici er van dat ze handelen in eigen belang wanneer ze kritiek op de ING hebben:

  Politici mogen overal iets van vinden. Het gaat me om hun toonhoogte. Ik denk dat ze daarbij anticiperen op de publieke opinie. Ik denk dat er welbegrepen eigenbelang zit achter het feit dat ze zich zo krachtig uitlaten. Natuurlijk

  ING mag fout op fout stapelen en al falend door de financiële wereld heen laveren. MAAR DAAR MAG GEEN KRITIEK OP KOMEN! Want doen we wel een beetje normaal ja? Een beetje verantwoordelijk? Graag! Dank u wel! Dat Breukink, als commissaris van de ING, zelf medeverantwoordelijk is voor het faalbeleid van de bank met de oranje leeuw, geeft hem zelf blijkbaar niet te denken. Althans, hij is er nog niet helemaal uit. Maar kom niet met moeilijke vragen, want die weigert hij te beantwoorden. Ik link niet graag naar de Telegraaf, maar ik doe het vandaag toch en zou willen afsluiten met eigenlijk alles wat er in deze video wordt gezegd.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/10/2018 - 15:57 15:57

  Tsja bankiers….
  Als het een beetje goed gaat krijgen ze gewoon hun salaris
  Als het heel erg goed gaat krijgen ze vet veel meer.
  Als het slecht gaat krijgen ze gewoon hun salaris.

  Kortom, als je heel veel risico’s neemt krijg je ofwel veel meer, ofwel hetzelfde als wanneer je voorzichtig bent. Zoiets heet een perverse prikkel en ze kunnen er maar geen genoeg van krijgen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/10/2018 - 17:40 17:40

  …en wat betreft deze Henk.
  Hij geeft inderdaad een aardig inkijkje in de gedachtegang in het commissarissen-wereldje.
  Men voelt zich daar boven alle kritiek verheven.
  Als hij zich schuldig voelde of ergens kwaad in zag dan had hij z’n mond wel gehouden. Als je geschoren wordt, moet je immers stilzitten.
  Maar hij maakt zich in plaats daarvan druk om politici die volgens hem alleen maar olie op het vuur gooien ipv begrip voor bankiers te tonen.
  Omdat hij zich van geen kwaad bewust is, kun je hem haast niet schuldig verklaren.
  Best wel slim om dat soort nitwits tot commissaris te benoemen. Dan kun je als crimineel vervolgens ongestoord je gang gaan en je bank voor vuile zaakjes gebruiken.
  Breukink is gewoon een heel goed betaalde katvanger.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN