More

  RECENTE POSTS

  Helikopterpiloot zoekt tonijn, redt dobbervissers

  Vandaag leerden zij op de Retencools twee dingen. Ten eerste waren er een stel vissers zoek bij de Marshall-eilanden. En ten tweede begint een beetje tonijnvissen vanuit de helikopter.

  “WTF?”, horen wij u zacht roepen, “De meest omslachtige vismanier ooit?”. Maar het zit zo: tonijnen zijn niet de kleine ronde prutjes in blik die u de kat voor zet, maar nogal forse vissen. Zeg maar: heel fors. Dus die kun je vanuit de helikopter best even opzoeken voor je een hengeltje uitgooit. Op die manier zoekende vond de helikopterpiloot bij voorgenoemde eilanden eerder deze week voor een keer geen vis, maar een stel dobberende gelukszoekers vissers.

  Viszoekende tonijn-copter vindt vissers, belt vissersboot

  Om het allemaal nog ongelofelijker te maken ging het om twee verschillende pieremachocheltjes waarvan de opvarenden gered werden. Als eerste spotte de man drie vissers uit eilandrepubliek Kiribati. Zij waren al 28 dagen op zee. Daarna spotte hij verderop 3en 14-jarige jongen -ook uit Kiribati- die al elf dagen geleden was afgedreven met zijn bootje. De jongen had al die tijd niets gegeten. De vissers hadden zich gedurende een kleine maand te goed gedaan aan vis. (Misschien was er daarom geen tonijn? We zullen het nooit weten.)

  Een groter visserschip heeft de vier inmiddels opgepikt en veiligheid gebracht. De Kiribatinezen, Kiribatiërs of Kiribatezen zullen naar Kiribati worden teruggebracht.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wtrdk
  Lid
  25/02/2017 - 19:10 19:10

  Ik pink een traantje weg. Echt!

  MadDieu, drukt zijn snor
  25/02/2017 - 19:53 19:53

  Een blauwe tonijn brengt op een Japanse veiling wel $ 100.000,- op. Waarschijnlijk hoort de heli bij een schip.

  Dan zoekt de heli naar tonijn en naar bootjes van Greenpeace en zo.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN