More

  RECENTE POSTS

  Heeft Kane Carter Gelijk?

  Gisteren braken er in Baltimore rellen uit na de begrafenis van Freddie Gray. Freddie Gray stierf aan zijn verwondingen die waren ontstaan na excessief politiegeweld tijdens zijn arrestatie. Het zoveelste geval waarbij de politie in opspraak raakt wegens geweld tegen de Afro-amerikaansche medemens. En dus ook weer het zoveelste gewelddadige protest. Kane Carter vraagt zich terecht af, of dit geweld de zwarte gemeenschap in  Amerika helpt het tij te keren. In zijn opinie maakt dit het alleen maar erger aangezien de Media alleen de beelden laat zien van de rellende meute, en niet de mensen aan het woord laat die zich hier juist van distancieren, en hierdoor volgens hem een vertekend beeld schetsen. Niet iedereen is pro geweld. Deze man niet. En deze Moeder al helemaal niet.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Illuminatus Magnus
  28/04/2015 - 12:52 12:52

  Kunnen we niet accepteren dat meer dan één kant gedeeltelijk gelijk kan hebben? De zwarten hebben het moeilijk, er wordt zomaar op hen geschoten én ze maken er een puinzooi van. Het is niet allemaal zwart-wit (ongewenste /seth).

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Illuminatus Magnus
  28/04/2015 - 13:27 13:27

  “…er wordt zomaar op hen geschoten…”

  Weet ik niet. Mij is altijd vertelt dat je als crimineel in Amerika meer kans hebt om geschoten te worden. Nu wil ik niet betwijfelen (want heeft geen zin) dat bij die gevallen rasisme in het spel is, maar in het algemeen weet ik niet hoe gemakkelijk een blanke verdachte wordt geschoten. Mocht een zwarte agent een blanke onwettelijk doodgeschieten, zullen de straten niet vollopen en zal het niet zo snel de internationale pers halen.

  Bert
  Bert
  Lid
  28/04/2015 - 12:54 12:54

  Sowieso vraag ik me af of het hier direct om racisme gaat. Uiteindelijk denk ik wel dat
  het de wortel is. Ik denk dat de amerikaanse zwarte bevolking niet uit de negatieve spiraal is gekomen. (Is ook niet vreemd want het apparheidsdenken is relatief nog heel vers.) Als je in een gheto opgroeid heb je minder kans om eerste zwarte president van Amerika te worden. Ouders die een uitkering krijgen hebben een grote kans dat hun kinderen in de zelfde situaties terecht komen. Ik vrees dat er geen oplossing is. Er is hier geen sprake meer van racisme, maar een blanke kanker is het wel.

  bijbalbij
  Gast
  Antwoord aan  Bert
  28/04/2015 - 13:25 13:25

  Blanke kanker ????…lul niet zo racistich man.

  Racisme is van alle kanten. Duik maar een in de comments van Worldstarhiphop. Oerdomme witmens-haat. Zolang de wordstarhihopcultuur de norm blijft bij afro-amerikaans amerika (als je je als gekleurde mens intellectueel opstelt/afwijkt van de ghetto-norm ben je al snel een vieze cracker) zie ik het somber in voor deze bevolkingsgroep.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  bijbalbij
  28/04/2015 - 14:57 14:57

  “Er is hier geen sprake meer van racisme, maar een blanke kanker is het wel.”

  “Blanke kanker ????…lul niet zo racistich man.”

  Apartheid is toch een blank regime? Nu is apartheid afgeschaft maar de gevolgen zullen nog decenia lang te voelen zijn. Niet dat het iets zegt over blanken . Meer over waar de zwarte gemeenschap last van heeft en dat vind zijn oorsprong toch zwart/wit issues van nog maar een paar decenia terug. En ik denk wel kan stellen dat de zwarte bevolking daar het minst, zij het geen, schuld aan hebben.

  Als je denkt: apartheid is afgeschaft, dan moet je daar na een paar jaar wel klaar mee zijn ben je niet heel realistisch. De tweedewereld oorlog, die in Nederland 5 jaar duurde, doet nog steeds aanvallen op de menselijke integeriteit.

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Frodooh
  28/04/2015 - 14:35 14:35

  Nou, daar valt nog wel iets op af te dingen. Flash bangs in een wiegje, mensen in de rug schieten omdat ze niet gehoorzamen en er dan een taser bij plaatsen, of kapotslaan en dan dood laten bloeden achter in een politiebusje… Dat zijn geen beheerste antwoorden op zeer kleine vergrijpen en dat los je niet op door een partij de neukende wet te gehoorzamen en de andere de hand boven het neukende hoofd te houden.

  Bismarck
  28/04/2015 - 15:30 15:30

  “Kane Carter vraagt zich terecht af, of dit geweld de zwarte gemeenschap in Amerika helpt het tij te keren.”

  Ik ben bang dat met alleen een vreedzame mars weinig bereikt was in Ferguson. Sterker nog, dankzij het gewelddadige karakter zijn de nodige agenten de kast uitgelokt met politieonwaardige uitspraken en gedragingen, die inmiddels daardoor gezuiverd zijn. Zonder gewelddadig protest hadden deze beesten nu nog steeds lopen negerkloppen in achterafsteegjes.

  Weirdoinventor
  Lid
  28/04/2015 - 16:28 16:28

  Die man heeft wel echt het slechtst mogelijke T-shirt uit de kast getrokken. Je zou bijna denken dat het hipster-ironisch bedoeld is.

  RoHS
  RoHS
  28/04/2015 - 19:07 19:07

  Ik denk dat Bismark wel ergens een punt heeft. Aangezien dit soort misstanden steeds vaker tot protesten leiden, en daarna tot geweld en rottigheid, wordt dit in de media meer opgepikt en zullen acties waarbij de politie duidenlijk onnodig zwaar geweld gebruiken voor meer media aandacht en geweld zorgen.
  Lijkt me een goede motivatie voor overheden om eens wat kritischer naar het gedrag van de politie te kijken en niet standaard agenten de hand boven het hoofd te houden als die overduidelijk onnodig zwaar geweld hebben gebruikt. Want anders raakt de poep de ventilator grote tijd.
  Mischien niet bepaald een elegante of goede manier, maar het zal meereffect hebben dan bosjes bloemen en wat stil protest.

  Betsy
  Betsy
  11/05/2015 - 14:48 14:48

  Aan de overkant van de rivier white river waar ik nu zit kijk ik uit over het pine ridge indianen reservaat, een van de armste counties in de states. De situatie is er zo uitzichtloos dat men het er op een drinken heeft gezet of zelfmoord pleegt.

  Adri Amerikanen moeten niet zo janken, vergeleken bij de dakotas e lakotas leven zij op een gespreidt bed.

  En inderdaad, als je niet wilt dat de politie op je schiet, obey the fucking law.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN