More

  RECENTE POSTS

  Hans de Boer heeft gelijk! Bijstandsgenieters zijn labbekakken! ALLEMAAL!

  In tegenstelling tot wat die linkse hobbit troll zei eerder vandaag, vindt een deel van uw redactie dat Hans de Boer gewoon gelijk heeft. Het leven is geen toto (u weet wel, van die kutband) waarin je wegkomt met ondermaats werk leveren en je hand op houden. De bijstand is oorspronkelijk bedoeld geweest om mensen die anders “van de wagen” zouden vallen op te vangen. Een taak die de overheid overnam van de kerken en particuliere instellingen in de jaren zestig. Tegenwoordig is het gewoon een vangnet voor wie even wat anders wil, wie even een sabbatical wil maar dat niet zelf wil betalen of die “even niet meer weet wat hij/zij wil” na een studie communicatiewetenschappen.

  We kunnen het redelijk eenvoudig met elkaar eens zijn dat de kosten van de sociale zekerheid in brede zin de pan uitrijzen. Dan kun je twee dingen doen, werk en bedrijvigheid meer gaan belasten, waar je dan die zekerheid uit betaalt, of je gaat doen wat men in het bedrijfsleven gewend is te doen, in de kosten snijden. En zolang er nog steeds banen beschikbaar zijn, al is het dan bollen pellen, asperges steken of schoonmaken, het gaat aan het doel van de bijstand voorbij. Die is namelijk bedoeld om degenen die niet zelfvoorzienend KUNNEN zijn op te vangen. Wanneer je dan alsnog maar geld met sneeuwscheppen naar buiten blijft smijten in de richting van de labbekakken die lekker in de onesie op de bank blijven zitten, kijkend naar 24Kitchen, zichzelf volduwend met vette zut van JOUW BELASTINGCENTEN.

  Nu kun je ervoor kiezen om die lamme zakken hooi gewoon weg te pesten, maar dat is natuurlijk niet humaan. Dus de oplossing is simpel en Hans de Boer is een van de weinigen die dat lijkt te zien: HOU EEN SOP MET DE ARBEIDSMARKT KAPOT MAKEN!!1!!! Zo moet ongeacht je leeftijd je salaris hetzelfde zijn, dus gewoon vanaf 18 jaar minimumloon, moet de bijstand omlaag, want werken moet ook echt voordeel bieden en die besparing op de bijstand moet linea recta naar de verlaging van de kosten van salarissen. Bijvoorbeeld de helft naar verlaging van de eerste schijf en de andere helft naar de werkgeverslasten anders dan loonheffingen. Dan is de prikkel daar om het comfortabele warme bad van de bijstand te verlaten en gewoon GODVERREDOMME EENS WAT TE DOEN MET JE LUIE KADAVER terwijl het voor de werkgevers ook gewoon weer betaalbaar wordt om die extra handjes aan te nemen. Is Hans de Boer nou zo slim? Of de rest van Nederland nou zo dom?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  30 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  30 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bijbalbij
  Gast
  24/06/2015 - 13:23 13:23

  Ik zou ‘m verkopen aan Geenstijl, je stukkie. Niets meer aan doen. Johnny Quid eronder of de naam van zo’n ander licht; Pritt en klaar.

  Maar inderdaad Als ik nou in Roemenië aan een zandpaadje ga wonen kunnen mijn loonkosten best omlaag. Doen ze aan de top immers ook…genoegen nemen met minder.

  horrorneefje
  Antwoord aan  bijbalbij
  24/06/2015 - 15:41 15:41

  Nee, Geenstijl (‘De Roze Buren’ – ‘EDET’ – De Roze Khmer’ – weet u nog?) schrijft in deze precies waar het op staat:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/06/hans_de_boerenlul_vnoncw_heeft.html

  Waarom? Waardoor? Omdat men daar intussen wél doorheeft dat er de laatste jaren véél meer mensen werkloos zijn geworden, dan slechts een aantal notoire nietswillers en uitvreters.

  Vrijwel iedereen is tegenwoordig bang buiten de arbeidsmarktboot te vallen. Maar Flapdrol niet. Die is al binnen, vermoed ik dan.

  bijbalbij
  Gast
  24/06/2015 - 13:26 13:26

  OT]
  zo bracht de telegraaf het nieuw dat The Lau was heengegaan:
  [img]http://i.imgur.com/Zh6SphH.jpg[/img]

  Frodooh
  Lid
  Antwoord aan  bijbalbij
  24/06/2015 - 13:29 13:29

  Dat is alvast 1 bijstandstrekker minder!!!!

  Ome Mc
  Lid
  24/06/2015 - 13:35 13:35

  ” En zolang er nog steeds banen beschikbaar zijn, al is het dan bollen pellen, asperges steken of schoonmaken, het gaat aan het doel van de bijstand voorbij.”

  Ja, daarvoor was de WW bedoeld, dat klopt. Maar neoliberal inc. heeft die helemaal kapotgesloopt, dus komt iedereen die eigenlijk het gebrek aan banen in de WW had moeten uitzitten nu in de bijstand terecht als ze na een jaar geen baan hebben kunnen vinden. Tja, als je de voorzieningen die er wel voor bedoeld zijn sloopt moet je niet gek staan kijken als dat alleen maar een verschuiving oplevert. Want je kan wel leuk gaan brallen dat bijstandstrekkers maar asperges moeten gaan steken, maar de werkelijkheid is dat je rustig ‘asperge’ kan zoeken op nationale vacaturebank en dan krijg je 1 baan in limburg. SITA heeft nog wel een paar leuke vacatures, maar daar moet je max 27 voor zijn.

  Mocht je in Amsterdam wonen, jezelf haten en verder totaal geen baanzekerheid willen hebben, kan je wellicht als uitzendkracht bij het GVB aan de gang.
  http://www.nationalevacaturebank.nl/vacature/6623863/Gastheer+%2F+gastvrouw+van+GVB+in+het+openbaar+vervoer+van+Amsterdam/23

  Møhammed Said al Sahaf
  24/06/2015 - 13:52 13:52

  Wat ik in dat andere topic al zei, zolang de neoliberale sprinkhanen niet ophouden met bedrijven uitzuigen omdat er perse nog een vijfde Ferrari bij moet hebben lamlullen als de schrijver van bovenstaande drek een prima tijd met trappelen op mensen die het (tot nu toe) minder troffen. Want met dit streven naar winstmaximalisatie ten koste van alles gaan er alleen maar meer werklozen komen. Vermaak jezelf er maar mee.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  24/06/2015 - 14:08 14:08

  Nou, ook dat. Neem nou die eindeloze trend van fuseren en overnemen. Ziggo/UPC. Beide winstgevende bedrijven. Nu gefuseerd, het is een tyfuszooi, er moeten honderden werknemers uit. Alleen maar omdat er dan nog een paar extra centen uitgeknepen kunnen worden. En de samenleving is weer de dupe, want wij mogen er voor opdraaien. En dan zijn er nog gasten die helemaal meer vergaderfuncties tegelijkertijd hebben (waar niet voor gesolliciteerd kan worden) dan ik functies op m’n CV (en die is niet kort) heb die durven om te zeggen dat het allemaal de schuld is van luie uitkeringstrekkers. raaaaa!

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Ome Mc
  24/06/2015 - 14:19 14:19

  Ik wordt niet zo heel snel echt kwaad maar om dit soort cynische horken wel, hij zal het zelf misschien als plaagstoot zien maar je zal er ergens na 40 jaar uitgegooid worden, wat hele volksstammen overkomt, om door een jongere vervangen te worden. Je komt nergens meer aan de bak maar die vijf jaar tot aan je door dezelfde horken verlate pensioen moet je wel vreten..
  En dan geeft zo’n intense smeerpijp je ook nog eens deze trap na mee.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  24/06/2015 - 15:24 15:24

  Dacht je nou echt dat hem al die reacties iets kunnen schelen? Hij hoeft het al lang niet meer voor de centen te doen, spuugt iedereen keihard in de bek. Heeft zijn bedrijf aan KPMG verkocht en had kunnen rentenieren. In plaats daarvan gaat hij los in politieke zin, zodat hij zich niet hoeft te vervelen. Dat soort mensen wordt in bepaalde lagen gezien als geslaagd en daar dwepen veel werkgevers mee, dat willen zij ook.
  Neoliberaal pur sang, genietend van de stank van het wegrottende volk waar hij meent geen deel meer van uit te hoeven maken.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  24/06/2015 - 14:08 14:08

  Hans de Boer heeft iedereen waar hij ze hebben wil. En passant een tik aan Wilders uitdelen (geef me gvd je 06-nummer!!) en Nederland een enorme schop in de kont geven.
  Dit gaat helemaal niet over de bijstand maar jezelf neerzetten in de markt. Verrekte goed gedaan.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  24/06/2015 - 14:33 14:33

  Vast geen toeval. Het woord ‘labbekakken’ was ook populair onder NSB’ers. @DeOchtend #historischrevisionisme

  — WaltervanderCruijsen (@wltrrr) 24 juni 2015

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  24/06/2015 - 14:54 14:54
  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  24/06/2015 - 15:18 15:18

  Show voor de Bühne. Ik geloof er pas wat van als hij z’n beleidstechnische middelvinger uit de reet van het sociale systeem haalt.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Ome Mc
  24/06/2015 - 15:26 15:26

  Ik schrijf ook niet voor niets Vermaledijde erbij, Mc.

  Bismarck
  24/06/2015 - 14:58 14:58

  Wat ik wel frappant vind is dat zowel dit stuk, als dat van Frodooh, die beiden toch redelijk van tegengestelde strekking zijn, alleen van plusjes voorzien zijn. Of zit de redactie soms ook daar aan de knoppen?

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  24/06/2015 - 15:00 15:00

  Je weet toch dat Hans de Boer in de redactie zit, Bismarck.

  horrorneefje
  Antwoord aan  Bismarck
  24/06/2015 - 15:05 15:05

  FTFY

  Jake
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  24/06/2015 - 15:12 15:12

  Wij laten de postbeoordeling aan de markt over

  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Bismarck
  24/06/2015 - 20:44 20:44

  Dat is volstrekt demokratisch, Bis. Je weet toch dat de redactie meer dan de helft van de lezers plus één is, dus hebben ze het volste recht om de waardering aan passen naar eigen inzicht.

  E.R. Deoz
  24/06/2015 - 16:04 16:04

  Prachtig, die fantasiewereld waarin die VVD’ers leven. Heus, er is werk voor iedereen. En ook iedereen is in staat om te werken. Een samenleving zonder werkloosheid zou ook echt kunnen en zou ook niet het gevolg hebben dat de prikkel verdwijnt om productief te zijn.

  De economie zou instorten zonder werkloosheid. Een land met alleen maar winnaars kan niet bestaan. Rijke stinkers zouden zonder arme sloebers ook arme sloebers zijn.

  Echt, krijg toch de Hollandse Hits Zangerparticipatie en stik in je hypotheekrenteaftrek.

  teringbibber
  Lid
  24/06/2015 - 16:16 16:16

  Oeh, al 20 reacties! Vandaar dat de server even onderuit ging zeker?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  24/06/2015 - 16:29 16:29

  Je zou toch denken dan een voorzitter van VNO-NCW in staat was om een boodschap genuanceerd over te brengen. Zoiets als: “Ik maak me ernstig zorgen over hoger opgeleiden die weigeren een baan beneden hun niveau te accepteren en daardoor te lang onterecht in ons sociale vangnet blijven hangen”
  Maar nee, meneer spreekt meteen met de onderbuik.
  OK, het trekt wel aandacht (bovenstaande quote had het nieuws niet eens gehaald) en het maakt niet uit hoe ze over je lullen, als ze maar over je lullen.
  Maar wat je er als VNO-NCW mee opschiet is me werkelijk een raadsel. Onderhandelingen met je sociale partners worden er zo echt niet makkelijker op.
  Kortom, de Boer is incompetent voor z’n functie. Krijgt hij bij ontslag ook zo’n fijne handdruk mee?

  Incator
  Incator
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  24/06/2015 - 17:21 17:21

  Meer haat en angst, en ik denk dat er enerzijds een breekpunt bereikt is waarop men aan de top echt niet meer kan bedenken dat je nog de schijn op zou moeten houden, omdat ze zich echt onkwetsbaar wanen (zoals men bij die banksalarissen ook echt verbaasd was dat er een rel van kwam en er mensen moesten aftreden… de dreuzels slikken toch altijd alles?) en anderzijds omdat de onderliggende ideologie er een is van heel veel haat en rancune en deze eigenlijk net als de andere uitwas (de buitenlanderhaat) gewoon door het vernisje heenbarst. Je kunt niet oneindig echt geloven in de minderwaardigheid van anderen, daar met je vriendjes zo over praten, je zo onkwetsbaar voelen… dat gaat een keer uitkomen.

  Maar inmiddels is de kloof zo groot dat het wellicht ook weer niet veel uitmaakt. Tenslotte is stiekem manipulatief alleen maar nodig tijdens overgangssituaties. Zodra een bepaalde ideologie aan de macht is, is terughoudendheid niet meer nodig.

  E.R. Deoz
  24/06/2015 - 18:54 18:54

  Maar laat Al Bundy toch met rust, dat was nog eens een [s]eerlijke[/s] [s]hard[/s]werkende Murican! Peggy was de luie uitvreter!

  Ome Mc
  Lid
  24/06/2015 - 23:37 23:37

  En dan nog eens een paar dingen:

  “Het leven is geen toto”. Wel. Of wou je mij vertellen dat Hans de Boer op z’n 27e adviseur voor de regering werd omdat hij er zo hard voor gewerkt had met z’n 4 jaar werkervaring? Welnee, dat komt omdat hij in 1955 geboren is – om het lichtelijk uit te drukken, en dan zeg ik nog niets over kruiwagentjes. Als je in 1995 geboren bent, heb je een ander nummertje (hint: niet het winnende) en mag je in je handjes knijpen als er meerdere bijbaantjes naast je koffizetstages in kantoorsituaties op je CV staan tegen de tijd dat je iets mag gaan presteren in het echte leven, wil je niet terecht komen op een onbetaalde werkervaringsplek.

  “Tegenwoordig is het gewoon een vangnet voor wie even wat anders wil, wie even een sabbatical wil maar dat niet zelf wil betalen of die “even niet meer weet wat hij/zij wil” na een studie communicatiewetenschappen.”

  Ten eerste: waar haal je dat in godsnaam vandaan? Ik heb nog NOOIT iemand in de bijstand ontmoet die daarin zat omdat-ie even wat anders wilde of een sabbatical wilde. Echt, gewoon, niet. De WW voor de sabbatical, ja, ok die komt voor. Maar laat ik in Nance’s naam eens drie gevallen beschrijven van de vele bijstandsgevallen die ik ken. Spoiler alert: de eerste past helemaal in je straatje.

  Ik woonde ooit in een huis wat een appartementencomplex moest voorstellen, maar het waren gewoon omgebouwde kamertjes. Klassiek gevalletje huisjesmelker, en als er op mij na 2 van de 9 mensen geen strafblad hadden vond ik het veel. De meeste hadden echter wel iets dat leek op werk.

  Ik had echter twee onderburen die daar niet onder vielen. De eerste was een buurvrouw. Een tokkie. Uit elkaar met de vader van haar kind, wat ze dus in een één-kamer-appartement aan het “opvoeden” was. In de bijstand uiteraard, en ondertussen redelijk zeker iets met illegale zaken te maken (de coke-dealers kwamen niet voor niets over de vloer bij haar en de 2 aangrenzende appartementen, en zij kon het zich zeker niet van alleen haar bijstand veroorloven). Toen ze voor de tweede keer zwanger werd, kreeg ze ook nog urgentie – een constructie die ervoor zorgt dat verreweg de meeste sociale huurwoningen in die regio niet beschikbaar komen voor mensen die op de wachtlijst staan – en kon dus vanuit een vrije sector appartement zo overstappen naar een huis met tuin. Dat was iemand die het systeem misbruikte, want het was gewoon haar inzet dat dat voor haar geregeld werd. En als dat niet met één kind lukte, nouja… gordijntje voor het kinderbed en hoe laat begint het… Is het een tragisch geval? Welnee, het was gewoon één of andere snol die te beroerd was om te werken of gewoon legaal prostituee te worden en dus de belastingbetaler maar voor haar kletterende eierstokken liet opdraaien. En dat wat eruit kwam.

  Naast haar woonde een man die dingen niet goed had gedaan in z’n leven. Hij was, net als alle anderen, onschuldig, maar hij had wegens drugsgerelateerde zaken in de nor gezeten. Kwam uit de wereld van het vastgoed, maar was in die tijd alles kwijtgeraakt en in een jaar of anderhalf jaar cel had hij schulden opgebouwd: zijn eigendommen waren verkocht, hij had geen geld om te investeren en duizenden euro’s schuld aan abonnementen die gewoon door waren gelopen terwijl hij vast zat. Dan kom je dus in de schuldsanering terecht. Die man was waarschijnlijk veel dingen, maar absoluut niet lui. Echter, binnen het systeem van de bijstand was het voor hem totaal niet te doen om met 50 plus een baan te vinden waardoor z’n inkomen beter zou worden dan van de bijstand, afgezien van de schuldsanering daar bovenop – waar hij 50 euro per maand aan overhield om van te leven. Is het zijn eigen schuld? Waarschijnlijk. Is het een tragisch geval: Best wel, gezien de omstandigheden. Het was geen luie man, en hij wilde graag iets, maar de situatie was uitzichtloos als hij zich verder aan de regels zou houden. Dus werkte hij zwart bij zodat-ie nog dingen kon betalen buiten een paar crackers per maand om. Ik kon er als mens nooit echt van maken of het nou goed of fout was wat-ie deed. Maar de man was mens, en hij moest ook leven, en ondanks al z’n sores gaf hij het niet op en wilde hij best werken. En dat deed hij ook, maar legaal kon dat met zijn perspectieven en vaardigheden niet.

  Een aantal jaar terug kwam ook een vriend van me in de bijstand terecht. Hij is een aantal jaar ouder dan ik ben en had 8 jaar bij een supermarkt gewerkt om een studie te kunnen betalen. En die studie deed hij. Master gehaald, en nog gepromoveerd ook ondanks dat hij tijdens die promotie een burn-out kreeg en het geheel wat uitgesteld werd. Toen hij uiteindelijk klaar daarmee was kon hij zichzelf met zijn titel met trots aanmelden bij de reïntegratiedienst en mocht hij als gepromoveerd bèta-wetenschapper papiertjes prikken (voor z’n bijstandsuitkering, niet voor een fatsoenlijk salaris, dus die baan werd ingevuld ten koste van de werkgelegenheid), want er was geen baan te vinden. Inmiddels is hij gelukkig goed terecht gekomen, maar dat was geen sabbatical. Dat was pure vernedering.

  Het punt van die drie voorbeelden? Dat je niet zomaar los kan gaan op mensen in een bepaalde situatie zoals De Boer dat vandaag deed, want die hebben stuk voor stuk mens en allemaal hebben ze een andere reden om in de bijstand te zitten.

  “We kunnen het redelijk eenvoudig met elkaar eens zijn dat de kosten van de sociale zekerheid in brede zin de pan uitrijzen.”
  Daar wil ik nog wel eens een kritische noot aan toevoegen, maar dat doe ik alleen met onderbouwing, dus even niet vandaag.

  “zolang er nog steeds banen beschikbaar zijn”
  Die kan ik redelijk makkelijk onderbouwen: Er zijn nu 1,1 miljoen mensen werkeloos. Er waren in mei 125 duizend vacatures open. Er zitten 443 duizend man in de bijstand. Beste flep, waar heb je het over? De bijstand verlagen levert dus ook niets op want er is nauwelijks kans op werk. Het enige wat je doet is mensen verder aan de bedelstaf helpen waardoor uiteindelijk mensen wel gewoon zwart gaan werken – ongeacht het risico: je moet toch eten, niet waar?

  Zo, en daar wou ik het even bij laten.

  bwientjes
  bwientjes
  Antwoord aan  Ome Mc
  25/06/2015 - 00:23 00:23

  Hulde!

  Ook ik ken de nodige mensen in vergelijkbare situaties (momenteel als wegbezuinigde werkloze ten faveure van alles in “de cloud” gooien waardoor je kennelijk geen interne kennis meer nodig hebt. Hopelijk niet lang meer, liever gisteren dan vandaag), bij gesprekken met “lotgenoten” hoor je de meest uiteenlopende verhalen. Of die rationeel ook altijd op de volledige waarheid berust zijn kun je je natuurlijk afvragen, maar voor een groot deel geloof ik wel dat de personen in kwestie niets of weinig te verwijten valt.

  Natuurlijk zijn er best een hoop gevallen waarbij mensen willens en wetens misbruik maken van “het systeem” en daar spuug ik ook op, maar wat De Boer flikt is niet bepaald kies. De bijstandswet (of in mijn geval de WW) is een sociaal vangnet voor mensen die tijdelijk of voor langere tijd niet kunnen en daar heb ik (terecht) jarenlang premies voor afgedragen. Ik ben wel zo links dat ik graag een deel van mijn inkomen afsta voor dergelijke constructies en dat komt me nu eerlijk gezegd goed van pas (nogmaals – hoe korter hoe beter).

  Voor mensen die niet WILLEN (maar wel kunnen) daarentegen, heb ik wat meer moeite met het gebruik van mijn/onze belastingcenten. Dat geeft mij echter nog steeds niet het recht om mij op een dergelijke manier uit te laten over IEDEREEN die (onterecht of niet) gebruik maakt of moet maken van dergelijke regelingen, zeker niet in een fortuinlijke en comfortabele positie waarin De Boer zich bevindt.

  Het is altijd gemakkelijk naar beneden spugen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Ome Mc
  25/06/2015 - 10:32 10:32

  “Dat was pure vernedering.”
  Vind je?
  OK, je hebt gestudeerd en even geen werk. Dan vraagt de overheid je in ruil voor bijstand beschikbaar te zijn voor hand en spandiensten. In dit geval kennelijk bij de plantsoenendienst. Wat is daar zo vernederend aan? Dat je met je IQ van 120 tussen collega’s loopt die net tot de helft komen? Of dat je vies werk moet doen, dat gedaan moet worden, maar dan liever door iemand anders?

  Incator
  Incator
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/06/2015 - 15:34 15:34

  Actually, de gemeente vraagt je niet om iets te doen in ruil voor je bijstand maar al in ruil voor het uberhaupt aan mogen vragen van die uitkering. Wordt die later alsnog afgewezen heb je gewerkt in ruil voor helemaal niets.

  Tweede punt is natuurlijk dat als het respectabel en zinvol werk is, we die mensen ook gewoon een baan zouden kunnen aanbieden. Moet je eens zien wat dat met de werkloosheidspercentages doet! Een baan voor werkzoekenden, en dat ze dan gewoon zinnig werk gaan doen voor een normaal salaris. (Echt, dat niemand daar nog op is gekomen!)
  Maar nee, zo werkt dat niet. Het is dan ook juist de maatschappij / overheid / DWI/UWV of hoe het vandaad de dag weer mag heten die tekort schieten in hun tegenprestatie: het bieden van normaal salaris en normale voorwaarden voor mensen die werken.

  Daarnaast is het voor een deel overbodig: je moet papiertjes prikken in Rotterdam, ook als er toevallig geen papiertjes zijn. Of planten water geven die al verdonken zijn, kantoren schoonmaken die daarna nog een keer worden schoongemaakt, of rondhannessen in het Amsterdamse Bos zonder dat er uberhaupt iets gedaan wordt. En dus niet om het werk te doen dat zinnig is (en prima respectabel) maar omdat je moet bewijzen dat je de juiste ‘werknemersvaardigheden’ bezit en de juiste ‘inzet en motivatie’ – oftewel kritiekloos aanvaardt dat je zinloos werk doet. En dat is wel behoorlijk vernederend en aanmatigend.

  De invulling zelf is ook vernederend, want er wordt voortdurend gehamerd op je afhankelijkheid en het risico’s op ‘maatregelen’ (=geen geld of in elk geval fors minder) voor de miniemste misstap (zoals alleen lunchen, of je ongenoegen uitspreken), je hebt weinig bescherming tegen allerlei vormen van willekeur, en je krijgt niet altijd ‘vrij’ voor sollicitatiegesprekken.

  Op dat moment wordt de grens van respectabel werk ruimschoots overschreden. Impliceren dat het dan gaat om mensen die zich ‘te goed’ voelen is nauwelijks op zijn plek. Ik mag hopen dat elk mens in Nederland zich daar te goed voor voelt. Als we dat normaal gaan vinden, dan hebben we een behoorlijk deel van ons menselijke zelfrespect opgegeven.

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/06/2015 - 15:54 15:54

  Het papier prikken zelf niet en dat zal hij denk ik ook niet gevonden hebben: tenslotte had hij z’n studie bij een supermarkt bij elkaar gespaard.

  Maar de totale onzinnigheid van het iemand laten “herintegreren” die net gepromoveerd is. Dat sloeg echt als een kut op een drumstel, want daar zijn herintegratietrajecten totaal niet op ingericht. Hij moest dus ook aan allerlei lessen/cursussen/etc meewerken die je met een beetje gezond verstand niet gaat toepassen op iemand in zo’n situatie.

  Maarja, dat waren de regels, en befehl ist befehl natuurlijk, he? Overigens ook wat Incator zegt: als het werk moet gebeuren, dan betaal je iemand minimaal minimumloon, punt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN