More

  RECENTE POSTS

  Hanina heeft gelijk

  In de redactiebunker kijken we elke week uit naar de column van Hanina. Dat doen we niet omdat we nou zo’n fan zijn van het incoherente gebrabbel wat ze doorgaans in een landelijk dagblad mag publiceren maar omdat ons zelfvertrouwen standaard helemaal opgeladen is nadat we hem gelezen hebben.

  Hanina lezen we om dezelfde reden dat we hier wekelijks ontelbaar veel Hollandse Hits luisteren om daar vervolgens een selectie van te maken voor de HHM rubriek. Wat die reden is? We weten het niet helemaal zeker, maar een flinke dosis masochisme moet hierbij een rol spelen.

  Echter wat schetst vandaag de verbazing? Hanina heeft een punt. Zowaar. Een heel goed punt zelfs: ze stelt dat de vertrekpremie voor Marokkanen ons, de belastingbetaler, geld kost en alleen maar gelukszoekers aantrekt. Dat is dus absoluut terechte kritiek, want als je verder toch niets te doen hebt is het best de moeite waard om de kans te wagen naar Nederland te gaan als je zeker weet op z’n minst een zak geld mee te krijgen als ze je er weer uit schoppen.

  Uiteraard gaat het niet helemaal goed en dus trapt Hanina zelf in de spin die we wel vaker in het immigratiedebat tegenkomen: we zouden van haar niet zo’n “rechtse toon” gewend zijn. Alsof logisch nadenken over asielbeleid enkel voorbehouden is aan “rechts”. Desalniettemin heeft ze gewoon een punt en zou het heel gek zijn als die vertrekpremie niet gewoon afgeschaft werd.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  25/10/2016 - 11:53 11:53

  Ik ben wel een beetje benieuwd wat je in Marokko met €2000 – de kosten die je hebt gemaakt om van daar naar Nederland te komen allemaal voor elkaar kunt krijgen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN