More

  RECENTE POSTS

  Ha, daar heb de sociale dienstplichtreutel weer

  De leider van het CDA, ene Van Haersma-Buma (wiki) heeft de christelijke plannen voor de sociale dienstplicht weer eens afgestoft. Een klassiekertje, mogen we wel zeggen. Hij vindt dat jongeren na hun opleiding of sgool een maatschappelijke dienstplicht van een half jaar moeten vervullen in de zorg, bij vrijwilligersorganisaties of als dappere militair. Hiermee hoopt hij te voorkomen dat jongeren zich aangetrokken voelen tot de jihad. Nee echt. “Het gekke is dat het onveiligheidsgevoel door IS eigenlijk het gevolg is van de ultieme vrijheid die wij kennen”, oreert de man. Dat u niet denkt dat dat komt door allerlei naargeestige video’s van mensen die hun hoofd wordt afgesneden, plus het idee dat er hier ook nog wel een stel van die verknipte haatjurken rondlopen.

  De CDA-leider vindt dat iedereen, ook Nederlandse jongeren, zich moeten realiseren dat er ook plichten zijn. En hoe anders kun je dat leren door het verrichten van een stukje gratis arbeid? Zelf zat hij nooit in dienst maar “jongeren moeten beseffen dat het niet alleen gaat om what’s in it for me, maar ook wat zij voor de samenleving kunnen doen”. Het fossiel benadrukt dat de sociale dienstplicht iets heel anders is dan de net afgschafte, verplichte maatschappelijke stage van drie maanden. “Bij die stage gaat het om scholieren tussen de 14 en 16 jaar, de maatschappelijke dienstplicht is voor jongeren.”

  Mocht je overigens tijdens je dienstplicht geld nodig hebben – bijna niet voor te stellen voor een politicus maar de verplichte ziektenkostenverzekering moet natuurlijk gewoon betaald worden terwijl je verplicht bejaarden door het park de sloot in duwt – dan kun je dat straks gewoon lenen bij de overheid en dat hoef je pas terug te betalen als je werk hebt. Mooi toch! Iemand nog interesse in de jihad?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Charlietoffert
  11/10/2014 - 17:25 17:25

  Dit jaar is de verplichte maatschappelijke stage van drie maanden voor scholieren afgeschaft – euh.. waarom?

  Je zou voor die ziekenkostenverzekering toch een overheidsregeling kunnen treffen zodat het probleem weggenomen wordt. Daarnaast als je bij het leger of zorgcentrum zit, val je dan niet gewoon onder arbeidstijd onder de collectieve regeling? Zou geen probleem moeten zijn. Bij het leger hebben ze trouwens een prima Hospik, dus de zorg is al betaald.

  Het is natuurlijk 0 oplossing voor het Jihad probleem, maar doet denk ik wel een hoop aan die hippie hoofden die denken dat de wereld een grote jurische overlegtafel is waar sociale zorg en veiligheid komen aanwaaien. Ja een van de weinige punten waar ik het wel helemaal eens ben met het CDA. Jongeren lullen altijd over een fijne reis over de wereld, lekker backpacken, maar beginnen meteen over hun carriere te lullen op het moment dat je ze vraagt 4 maanden in de modder te moeten lopen voor hun maatschappelijk besef… tja dan heb je het niet begrepen.

  behanger
  Beheerder
  11/10/2014 - 17:26 17:26

  Dat is wel helder. Het CDA is dus openlijk voor minder vrijheid. Dat noteer ik eventjes.

  Charlietoffert
  11/10/2014 - 17:29 17:29

  @Behanger, in navolgen op de partij van de zeemeeuwen, de verboten-VVD-partij en 66 deals for your freedom D66… waren ze maar helder in hun hoofd.

  Illuminatus Magnus
  11/10/2014 - 17:33 17:33
  E.R. Deoz
  11/10/2014 - 18:46 18:46

  OK, jongeren hebben later geen pensioen, worden opgezadeld met schulden van babyboomers en mogen ook nog extragratis gaan werken. Ik moet zeggen: die VOC-mentaliteit hebben ze wel bij het CDA, ze kunnen uitbuiten als de besten.

  Rennab
  Rennab
  11/10/2014 - 18:49 18:49

  Lijsttrekker bij het CDA, je moet het maar kunnen.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  11/10/2014 - 21:10 21:10

  dus

  G. de Vader
  Gast
  12/10/2014 - 10:37 10:37

  @Chocotalitis
  Je hoeft niet te wachten tot het verplicht is hoor. Ga gewoon 6 maanden van de wind leven (of spreek je spaargeld aan) en je kunt morgen beginnen als full-time vrijwilliger in een verzorgingstehuis naar keuze om stoma’s te verwisselen. Wordt je onwijs een brave burger van, man. Mocht het CDA in een volgend kabinet weer toetreden dan komen er ongetwijfeld meer (onbezoldigde) job-opportunities voor je bij, die uit de begroting zijn gevallen zodat we nog een extra JSF van Jack de Vries kunnen kopen. Dan mag je misschien er ook voor kiezen om de arme boeren de winter door te helpen nu ze geen aardbeien in Rusland kunnen verkopen. Kom je gewoon 6 maanden gratis plukken. Jij wel.

  Jongeren lullen altijd over een fijne reis over de wereld, lekker backpacken, maar beginnen meteen over hun carriere te lullen op het moment dat je ze vraagt 4 maanden in de modder te moeten lopen voor hun maatschappelijk besef… tja dan heb je het niet begrepen.
  Ja, hoe halen ze het in hun hoofd hè, lullen over een fijne reis over de wereld? Het idee! Ze horen natuurlijk door de modder te kruipen voor een lesje maatschappelijk besef. En nederigheid, zoals een horige onderdaan betaamt. Belasting betalen alleen is niet genoeg. Nee, ga ook maar een tijdje als slaaf aan de slag. Iedere avond het Wilhelmus zingen; op Prinsjesdag komen juichen voor koning Oliebol in Den Haag èn Oranje Bóven zingen; voortaan ben je verplicht bloeddonor en na je overlijden komen je organen uiteraard toe aan de Staat, omdat ze dat eigenlijk altijd al zijn geweest. Niet de rest van het lichaam natuurlijk: daar valt niks aan te verdienen dus dat mag je van de calculerende overheid lekker zelf begraven. Kijk ons eens modelburgers creëren.

  Weirdoinventor
  Lid
  12/10/2014 - 10:47 10:47

  Krijg je wel vrijstelling van je sociale dienstplicht als je ook al aan die maatschappelijke stage mee hebt moeten doen?

  zymu
  zymu
  12/10/2014 - 12:03 12:03

  Ja, laten we die potentiele jihadgangers een extragratis cursus oorlogsvoering en hoe leer ik omgaan met mijn wapen geven. What could possibly go wrong?

  Incator
  Incator
  12/10/2014 - 14:26 14:26

  Zou je als psychopaat eigenlijk S5 kunnen claimen?

  Møhammed Said al Sahaf
  12/10/2014 - 18:55 18:55

  En als je na die dienstplicht toch nog op jihad wil heb je in ieder geval al leren schieten, hoeven ze je dat daar niet meer te leren.
  Prima plan.

  Møhammed Said al Sahaf
  12/10/2014 - 18:56 18:56

  Euhm.. Wat zymu al zei dus.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/10/2014 - 10:33 10:33

  De gasten die zich tot de jihad a la ISIS aangetrokken voelen (laten we dat verschil wel duidelijk houden; er zijn vele soorten jihad) zijn absoluut niet degenen die ik de zorg voor mijn demente oma zou toevertrouwen.
  Een militaire dienstplicht is al helemaal geen goed plan.

  In het zeer onwaarschijnlijke geval dat Buma dit plan verwezenlijkt zou krijgen, zullen de uitvoerders ervan dit ook wel in de gaten hebben. Jihad-wannebe’s zullen dus voor beiden niet opgeroepen worden. Alleen de jongeren die het niet nodig hebben komen in aanmerking.

  De militaire dienstplicht bestond vroeger uit 14 maanden verveling zonder enig praktisch nut. Een jaartje Backpackend de wereld over lijkt me dan eigenlijk nog een betere vorming
  Niet dat ik daar echt voorstander van ben, overigens. Als je in studeermode zit, kun je die beter niet onderbreken. Gewoon, in een ruk doorgaan tot je je bachelor hebt. Tenzij je geen idee hebt wat je moet doen, ongemotiveerd bent of simpelweg te lui. Dan kan een half jaartje luiers verschonen wonderen verrichten om je studeermotivatie op te poetsen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN