More

  RECENTE POSTS

  Guilty pleasures (deel 2)

  Vrijdag hadden we het over guilty pleasures; de dingen waar je je eigenlijk een beetje voor zou moeten schamen, maar waarvan je tóch geniet. Vandaag is het tijd voor deel twee van deze lijst. De theorie is dat iedereen wel één of meerdere guilty pleasures heeft, omdat het ook wel iets heel Nederlands is. Wij kaaskoppen vinden dingen al gauw ‘fout’ (behalve als het onze eigen dingen zijn). Bij guilty pleasures wéét je echter dat het fout is, maar dat mag! Heerlijk, toch? Deel twee, komt ie:

  1 TOP 2000

  Rond kerst vindt al sinds jaar en dag de totaal doorgestoken kaartbende die de TOP 2000 heet plaats op de Nederlandse radio. De top 10 is in het afgelopen decennium nauwelijks gewijzigd, en iedereen kan intussen online aan elk liedje denkbaar komen, maar het is op de een of andere manier tóch leuk om de TOP 2000 te luisteren. Er zijn mensen die er echt voor gaan zitten en deze guilty pleasure judgen wij vandaag niet. Dat zou zuur zijn. Geniet van alle heerlijke classics in deze lijst der lijsten!

  guilty pleasures

  2 Oreos met witte chocolade

  Je kent ze vast wel: Oreos. Niet? Het zijn chocoladekoekjes met witte meuk er tussen en ze zijn fokking lekker, dus sowieso al een guilty pleasure. Daarnaast zijn ze verslavend, want als je er eentje hebt opgevreten, móet je er gewoon nóg eentje. Stel je die koekjes voor, maar dan nog eens overgoten met witte chocolade… En dan niet een lullig laagje, maar gewoon een dikke, vette laag. Je kunt die koukies net zo goed smelten en meteen op je pens smeren, maar lékker! Ehrmagehrd.

  guilty pleasure

  3 Rechts inhalen

  Op de snelweg kom je wel eens proleten tegen die niet weten wat normaal autorijden is. (Sowieso zijn Nederlanders waanzinnige chauvinisten op de weg die mekaar het licht in de ogen niet gunnen, ontdekte ik toen ik in kalm en relaxed Californië reed.) Iedereen kent het type linkshanger wel. Dat zijn vaak stationwagons met mannen erin die inmiddels al een paar jaar papa hebben, terwijl ze vroeger wèl wisten dat inhalen betekent dat je sneller rijdt dan de auto op de baan rechts van je. Hoe bevredigend kan het zijn om die oetlullen dan snoeihard rechts in te halen! Rhaaaah!

  guilty pleasures

  4 Bubbeltjesplastic poppen

  Volgens mij is deze guilty pleasure universeel en valt hij ook in de categorie brainporn. Bubbeltjesplastic in je handen en dan die bubbeltjes kapot poppen. Waarom dit zo bevredigend is, kunnen we niet helemaal uitleggen, maar we doen het allemaal. Valt je tijd niet nuttiger te besteden? Natuurlijk wel, maar fuck dat, want bubbeltjesplastic! Meestal ontstaat er dan een soort trance die kinderen die duimzuigen ook wel eens hebben. Pop, pop, pop, pop.

  5 Disneyliedjes (mee)zingen

  Een poosje terug werden we doodgegooid met alles Frozen. De meeste weldenkende mensen kunnen inmiddels Let it go niet meer horen. Toch kan het (mee)zingen van Disneyliedjes echt heel erg lekker zijn. Het hangt er met Disney vaak van af of je als eerste de Nederlandse of de Engelse versie hebt gezien. Mijn persoonlijke favorieten zijn Al die kommer en kwel (de Kleine Zeemeermin) en Hakuna Matata (the Lion King). “Hakuna matata, what a wonderful phrase.” Wat is de jouwe? Post het in de comments!

  guilty pleasures

  6 Zwarte Golfjes zich zien vastrijden

  Dat er voornamelijk ontzettende eikels in zwarte Golfjes rijden is algemeen bekend. Denk jonge knaap met een petje, oorbel en/of ketting die zich als een pure hufter gedraagt op de weg. Ze gaan wel eens op je bumper hangen en dan kan het prrrettig zijn om eventjes opzij te gaan en te zien hoe dat kutGolfje zich op de volgende auto vastrijdt. Het Golfhuftertje gaat dan hysterisch slingerend op de nieuwe bumper plakken. Pech, jongetje. Hehehe.

  guilty pleasures7 Sex and the City

  Deze zal je verrassen, maar voor verbazend veel mannen is Sex and the City een guilty pleasure. Dit kan nog wel eens het best bewaarde geheim van de milleniumwisseling zijn! Deze comedyserie airde tussen 1998 en 2004 en gaat over een viertal 35plus-vrouwen dat zich een slag in de rondte neukt in New York. Geen onderwerp bleef geschuwd, van waterpret tot trio’s, alles werd uitgeprobeerd en besproken. Sex and the City laat zich ook anno 2017 nog redelijk bingen trouwens.

  guilty pleasures

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Avad Acadabra
  Avad Acadabra
  Gast
  29/01/2017 - 16:43 16:43

  Hakuna matata staat ook bij mij zeer hoog. Wat ook een vrolijk nummer is is Als je van beren leren kan (Jungle Book).

  cspr
  Lid
  29/01/2017 - 16:44 16:44

  Echt… toen ik bij “Sex and the City laat zich ook anno 2017 nog redelijk bingen trouwens.” was, stopte ik met lezen. Niet te doen.

  Bert Braadharing
  Bert Braadharing
  Gast
  29/01/2017 - 19:27 19:27

  Andere Guilty Pleasure van een vrouwenserie die mannen ook wel kunnen waarderen is Gilmore Girls.

  Der Webmeister
  Beheerder
  29/01/2017 - 20:02 20:02

  Ik zapte bij “TOP 2000” al huilend weg

  Monade
  30/01/2017 - 18:34 18:34

  [voor de lichte toon]

  * Reuze-mergpijpen/Battenbergers. Ik weet zeker dat ik meer van die dingen heb opgegeten dan jullie allemaal bij elkaar. Vooral die van 89 cent per zes.

  * Gevulde speculaas met echte peulvruchten van bijvoorbeeld ‘Aviator’. Tegenwoordig van 1,000000 september tot 6,000001 december in de supermarkten verkrijgbaar met houdbaarheidsdata reikend tot in het volgende millennium, maar tóch moet ik elk jaar een pak halen en achter elkaar opeten. Ja, ik weet dat echte gevulde speculaas, met echte tarwebloem, echte speculaaskruiden, en echte marsepein gemaakt van echt rozewater en echte amandelen, zoals door goddelijke interventie getransubstantieerd wordt op de sinterklaasaltaren in Bakkerij Jagers van 1.000000 tot 4,999999 december niet op hetzelfde internet mogen worden genoemd als gevulde speculaas met echte peulvruchten. Pech. It’s a Harderwijk thing. You wouldn’t understand.

  * Pink Floyd luisteren na 1990. Nuff said.

  * In echte, zelfgestreken zakdoeken snuiten in plaats van papieren tissues.

  * Fotograferen met analoge camera’s met manuele prime-lenzen. Nikon forever. Canon forever. Leica forever. Olympus forever. Exakta forever. Etc.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN