More

  RECENTE POSTS

  Griekse orthodoxe kerk: denkbeeldige ruimtepapa is belangrijker dan de volksgezondheid

  Morgen is het Epiphany, de dag dat jezus in bad mocht. En omdat jesus klaarblijkelijk een enorme smeerbeer was, is dat een belangrijke dag voor de Griekse Orthodoxe kerk, zo belangrijk dat de volksgezondheid er voor aan de kant moet.

  Gisteren hebben de oppermijters een zoommeeting vergadering gehad en besloten dat de overheid de touwtyfus kan krijgen met z’n lockdown. Want, de Griekse overheid heeft een zwaardere lockdown afgekondigd, ook vanwege het veranderende virus, en de kerk houdt graag vast aan door de moderne tijd achterhaalde afspraken. De organisatie is nooit helemaal goed geweest met veranderende omstandigheden, dus moet nu Tassos z’n oma dood.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  05/01/2021 - 09:01 09:01

  Gaan in Griekenland ook alleen nog bejaarden naar de kerk? Anders zijn er vast wat Darwin awards te winnen daar.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  05/01/2021 - 09:37 09:37

  Kunnen we die orthodoxen niet gezellig allemaal samen laten gaan, lekker met zijn allen vlak bij elkaar in de kerk en dan verplicht 14 dagen in quarantaine. Dan kunnen ze alleen zichzelf massaal infecteren en is het een probleem wat zichzelf oplost.

  Terrebel
  Terrebel
  Gast
  05/01/2021 - 10:42 10:42

  Geweldig plan! Alle wappies samen op een Grieks eiland! Dat wordt dan zó zwaar dat mensen over een paar duizend jaar op zoek gaan naar het legendarische Wappielandia.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/01/2021 - 11:50 11:50

  Net als in Staphorst (waar de fatalistische gemeenschap ook meer geloof in God’s hogere plan heeft dan in mondkapjes) zal ook hier een flinke stijging van het aantal corona-infecties het gevolg zijn.

  Eigenlijk is het best grappig om te zien dat er uiteindelijk een soort balans optreedt tussen de goedgelovigheid van de kudde en de schadelijkheid van de dogma’s van de ‘herders’.

  Verder heeft de herder die z’n kudde over de kling jaagt heeft geen kudde en dus geen inkomsten en machtsbasis meer. Maar teveel vrijlaten kan ook niet, want dan gaat de kudde zelf nadenken en is de herder niet meer nodig (zie probleem RK-kerk).
  Dus de gesel moet er wel over; offers moeten gebracht worden en aanwezigheid bij dagelijkse/wekelijkse hersenspoelsessies is echt nodig.
  Die kerkdiensten gaan dus gewoon door, zolang de voorraad wappies strekt.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  05/01/2021 - 17:32 17:32

  Het is die fatalistische gemeenschap dat je daarna moeite krijgt met zeiken. Weleens de buurt doodgevloekt en dat het dan ook echt uitkwam? Over naar onze correspondent voor ‘Corona Live’ in Staphorst

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN