More

  RECENTE POSTS

  Griekenland: verdrinkende baby redden is mensensmokkel

  In Griekenland hebben reddingwerkers machteloos toegekeken hoe een baby en zeker 30 andere vluchtelingen verdronken. De reden? Ze waren nog niet in Griekse wateren, en dan mogen ze dus geen verdrinkende mensen redden.

  Een wanhopige moeder probeerde haar baby nog over de watergrens te gooien, maar dat mocht helaas niet baten. De angst van reddingswerkers om beschuldigd te worden van mensensmokkel komt niet uit de lucht vallen: eerder deze maand zijn al 5 vrijwilligers gearresteerd op verdenking van mensensmokkel nadat ze een boot met vluchtelingen naar de Griekse kust hadden gesleept.

  Meer vluchtelingen op Retecool? Dat kan. Zo is een zelfmoord reden voor feest bij de reaguurders van TPO, lost Oud Zijkweif gewoon even het hele probleem op, en mogen vluchtelingen hier juist niet dobberen.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  27/01/2016 - 12:21 12:21

  “Ja, je moet nou eenmaal ergens de grens trekken.”

  * onverschillige klotekop afwendt *

  Hangmat
  Lid
  27/01/2016 - 13:36 13:36

  Schande! * kucht *

  Bismarck
  27/01/2016 - 14:26 14:26

  Klinkt ongeveer als net zo’n goede reden om iemand te laten verdrinken als dat verhaal van die Emirati’s die een meisje niet redden want (Koran)regels zijn regels. En dat vonden we met zijn allen toch ook helemaal toppie en terecht?

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  27/01/2016 - 15:01 15:01

  Wie heeft moreel de langste? altijd een interessante discussie! Ik kan er geen genoeg van krijgen!! *off*

  Bismarck
  Antwoord aan  Hangmat
  27/01/2016 - 17:33 17:33

  Huh? Hoezo discussie? Is toch duidelijk, wij zijn beter, want hun zijn barbaren. Komt geen discussie bij kijken.

  wout
  wout
  Antwoord aan  Bismarck
  27/01/2016 - 21:49 21:49

  Laten we hopen dat na dit geval de Griekse regels worden herzien. Misschien dat ze dan in de Emiraten ook de Koran zullen herzien.

  wout
  wout
  27/01/2016 - 21:54 21:54
  Bismarck
  Antwoord aan  wout
  28/01/2016 - 14:36 14:36

  Ik weet niet wat jij het dramatische deel vindt, maar mij lijkt het verdrinken omdat reddingswerkers ze niet mochten helpen het dramatische en dat is wel gebeurd, volgens je link.

  wout
  wout
  Antwoord aan  Bismarck
  28/01/2016 - 20:45 20:45

  Het melodramatische deel dan, babies gooien, toekijken hoe ze verdrinken, dat waar mannelijk Retecool toch een traantje van moet wegpinken.

  Maar eigenlijk verdronken ze natuurlijk omdat ze als lemmingen in zo’n kutbootje proberen over te steken, niet omdat reddingswerkers zich aan denkbeeldige lijntjes moeten houden. Ze hebben internet, ze hebben nieuws, ze kennen het risico. In dit geval konden ze niet helpen omdat de boot te ver weg was toen het misging, niet per se omdat de wet in de weg zat.

  Als je de boel organiseert moet je sowieso schepen toewijzen aan bepaalde zones en dan zul je altijd dit soort problemen kunnen krijgen. Nu lopen de zones via het zeerecht, maar dat is misschien helemaal niet zo relevant. Zoals de reddingswerker al zei, het hele mensensmokkelgedoe is geen reden om mensen niet te redden. Ze waren nu te laat, omdat de vluchtelingen nog aan de kant van de Turken zaten, waar deze reddingswerker zelf niet vaart, maar de Turken hebben bij mijn weten ook reddingsboten rondvaren.

  Liever zouden ze de mensen mensen al verdelen over landen en dan ophalen uit de vluchtelingenkampen, maar ik ben bang dat ook dan iedereen die niet aan West-Europa wordt toegewezen in een bootje stapt, met kinderen.

  De enige manier om dit te stoppen is om alle boten terug te sturen/slepen en dat met een zeer hoge ‘pakkans’. Hiermee bedoel ik dus niet dat alle vluchtelingen weg moeten, maar die boottochten moet je ontmoedigen tot op een niveau dat ze het niet meer proberen.

  Hangmat
  Lid
  Antwoord aan  wout
  28/01/2016 - 20:55 20:55

  @ Wout: inderdaad. vies stukje van ome mac.. “wij” zijn schuldig! dat we dat maar even ingewreven krijgen

  maar goed, dat ze geen 2,50 voor een zwemvest willen uitgeven voordat ze aan boord klimmen (“Allah/ God is ons reddingsvest”) doet er niet toe en/of is natuurlijk ook “onze” schuld..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN