More

  RECENTE POSTS

  Greet, hier heen!

  De ramadan doet het kortetermijngeheugen goed

  Deelnemers aan de ramadan voelen zich vaak moe. Toch heeft de vastentijd geen negatieve invloed op hun gezondheid, zo blijkt uit onderzoek. Sterker nog: de Ramadan heeft zelfs een positief effect op onder meer het kortetermijngeheugen.

  Die conclusie trekken onderzoekers van de Katholieke Universiteit Leuven nadat ze twintig gezonde deelnemers aan de Ramadan bestudeerden. Alle proefpersonen woonden in Belgie. In tegenstelling tot moslims in islamitische landen zijn de Belgische moslims vaak niet in staat om tijdens de ramadan de activiteiten overdag af te bouwen of hun werk- en schooluren aan te passen

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  26/07/2014 - 13:51 13:51

  Ik heb jaren geleden een collega tijdens de ramadan gierend overspannen zien worden omdat stressvol werk gecombineerd met niet eten een mens geen goed doet. Bij mijn vorige baan inderdaad overloos geklaag over moe van moslim collega en vaak ziek zijn. Wat mij betreft is het een groot nadeel van moslims in dienst hebben, een maand per jaar deze onproductieve onzin.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  26/07/2014 - 23:32 23:32

  Tsja, een maand lang overdag hongeren, je ‘s avonds volvreten met vet en zoetigheid, gecombineerd met weinig slaap lijkt mij niet gezond. .

  Ze hebben in dit onderzoek alleen gezonde proefpersonen genomen, maar het effect op de gehele populatie lijkt mij toch ook wel relevant. Denk bijvoorbeeld aan kinderen of diabetici. .

  Weirdoinventor
  Lid
  27/07/2014 - 13:35 13:35

  Mwah, deelnemers aan de 4-12 jaar lange studentadan lijken ook af en toe nog best te presteren, ondanks ongezonde eetgewoontes en te weinig slaap…

  VLMs
  28/07/2014 - 23:00 23:00

  @Hangmat, kinderen, diabetici, zwangere vrouwen, mensen met fysiek zwaar werk etc. etc. doen volgens mij niet aan ramadan. Ze zullen het daarom hebben onderzocht bij gezonde proefpersonen denk ik.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN