More

  RECENTE POSTS

  Google stopt met e-mail lezen, maar het is niet vanwege jouw privacy

  Je weet het op het moment dat je een mailaccount bij Google opent, en toch is het al jaren een doorn in het oog van privacy-voorvechters: Google scant je e-mail. Tuurlijk, dat is relatief onschuldig omdat ze er naar eigen zeggen alleen data mee verzamelen om effectief advertenties te vertonen.

  Maar controleren kan je dat nooit, en dus is Google de postbode die je brieven opent en leest. Tot noch toe dan. Want Google stopt ermee. Ja, je leest het goed: Google gaat stoppen met het scannen van je e-mail. Niet omdat ze ineens jouw privacy zo belangrijk vinden, hoor.

  Maar wel de privacy van bedrijven. De cloudafdeling van Google wil namelijk meer zakelijke accounts gaan verkopen en het blijkt dat bedrijven er niet zo op zitten te wachten dat de postbode meeleest. Nou werden zakelijke accounts toch al niet gescand, maar blijkbaar begrepen de zakelijke klanten niet helemaal wat het verschil was. Om de verwarring op te heffen krijgen nu dus alle gebruikers een stukje privacy terug. Dus, nou ja, hoera dan maar!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  26/06/2017 - 11:13 11:13

  Nee zeg, als het omwille van bedrijven is, wil ik mijn privacy niet terug hoor!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN