More

  RECENTE POSTS

  Goedkopere postzegels, W00t (Niet van PostNL natuurlijk)

  Voor het eerst in mensenheugenis worden postzegels niet louter door onze vrienden van PostNL verkocht. W00t. Sandd komt met een goedkoper alternatief. Het prijsverschil zal 23 cent zijn: 60 cent voor een Sandd-zegel, versus 83 (per 1 januari) voor een PostNL-plakkertje. Je kunt post met Sanddjes niet in de bekende oranje brievenbussen gooien. Die zijn namelijk eigendom van PostNL en die gaan jouw Sandd-postje vanzelfsprekend niet voor je bezorgen.

  Tegenwoordig weet je verre van zeker of je genderneutrale Gefeliciteerd-met-je-minimensje-kaart überhaupt aankomt. Ook kan het zomaar zijn dat je post in een kliko, achter een hondenhok of gewoon in de gang (als er een touwtje uit je brievenbus hangt) wordt gedropt. Ook door de enorme aanwezigheid, toegankelijkheid en gratisheid van internet, schuine streep, social media versturen steeds minder mensen papieren post. Hoeveel kerstkaarten heb jij bijvoorbeeld in 2016 ontvangen? En hoeveel waren dat er in 2001? Precies.

  Sandd

  Sandd-zegels kun je intussen op plusminus 150 punten in der Nederlanden kopen, waar je ook je post met die zegels erop weer kunt droppen. De bedoeling is dat het 2000 locaties gaan worden. Het grote verschil is dat Sandd twee keer per week bezorgt, tegenover vijf dagen per week. Wauw. Sinds 1997 mochten andere bedrijven overigens al post vanaf 350 gram bezorgen en in 2009 werd de postmarkt helemaal geliberaliseerd. Okay. Goedkopere postzegels. Doorlopen, mensen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  17/10/2017 - 09:13 09:13

  Losse post kan bij Sandd alleen maar duurder zijn.

  PostNL is gespecialiseerd in losse poststukken (gooi het op een grote hoop, in een brievenbus of in een zak). Dat uitsplitsen is duur en het bijmengen van voorgesorteerde post is niet simpel. Daarnaast heb je een heel groot aantal inzamel- en uitsorteerpunten. Op ieder punt kun je wel post bewaren, maar niet veel. Daags bezorgen verminderd de behoefte tot bufferen.

  Sandd bezorgt voorgesorteerde partijen post. Die wordt aangeleverd en bezorgd op vooraf afgesproken tijden. Als een bedrijf post heeft voor een deel van Nederland waar op de bezorgdag al twee of drie andere grote partijen bezorgingen hebben, dan kan het zijn dat de post geweigerd wordt naar een andere bezorgdag moet. Omdat de partijen die Sandd bezorgt vooraangekondigd en just-in-time klaar gemaakt worden, kan Sandd het distributieschema per bezorgdag berekenen en de maximale belasting van zijn bezorgers bewaken. De bezorgers moeten de individuele stukjes bezorgroute nog samenvoegen. Wijken de bezorgers af van de afgesproken route, dan wordt het mergen voor hun arbeidsintensief. (Ze klagen allemaal, omdat ze de sorteertijd niet ingecalculeerd hebben bij hun werkzaamheden.)
  Losse post bij Sandd vereist handelingen bij het inzamelpunt en bij de bezorger. Beide zijn niet-geautomatiseerd en tijdrovend.
  Grote partijenpost, zoals bankafschriften bijna huis-aan-huis in heel Nederland kost bij Sandd hooguit 14 cent per adres. Voor de manuele afhandeling van losse post blijft minder dan 50 cent per poststuk over. Geen idee waar ze 2000 inzamelpunten mee willen betalen. (want daar ligt de arbeid van aannemen, Sand-codering plakken en voorsorteren. Plus een permanent ruimte beslag.)

  /PS bij de Australische post is de prijs van een briefbezorging in 5 jaar tijd schrikbarend veel duurder geworden.

  Jan de belastingman
  Jan de belastingman
  Gast
  17/10/2017 - 09:28 09:28

  Die 60 cent is inclusief btw, in tegenstelling tot bij PostNL
  https://www.postnl.nl/klantenservice/vragen/tarieven/zijn-postzegels-belast-met-btw.html
  Dus als zelfstandige kan je de BTW aftrekken en betaal je ~50cent.

  Wtrdk
  Lid
  17/10/2017 - 09:29 09:29

  PostNL fucks things up grote tijd.
  Gisteren heeft die enorme prutser een pakketje van Bol.com bij ons over de schutting geflikkerd wegens niet thuis. Mijn vrouw trof een beschadigde doos aan. gelukkig was de inhoud niet breekbaar, maar toch…
  Mailtjes of belletjes aan dat soort chronisch gepruts wagen heeft geen enkele nut.

  De bezorger van de DHL heeft het voor elkaar gekregen om bij ons, in de zomer toen de deur openstond, naar binnen te lopen en het pakketje op de eettafel te zetten. Ik zwierf ergens op de eerste verdieping, en mijn dochter zat aan diezelfde tafel huiswerk te maken.
  “Hier, voor je ouders!”, en weg was ‘ie…

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Wtrdk
  17/10/2017 - 14:45 14:45

  “Mijn vrouw trof een beschadigde doos aan”
  Lag ze net achter de schutting te zonnen dan?

  Wtrdk
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  17/10/2017 - 16:18 16:18

  Olo… nee, die doos was al kapodtgebaard.

  N=1
  N=1
  Lid
  17/10/2017 - 12:12 12:12

  De werknemer is hier de spreekwoordelijke bok. Postbezorger: vroeger een beroep met aanzien (uniform met zilveren knoopen, PPT-pet) wat je voor het leeven wascomment image

  Tegenwoordig uitgewoonde ZZP’ers die alleen per succesvolle bezorging worden betaald. Ik begrijp het wel dat bezorgers niet die ‘extra (last) mile’ willen gaan.comment image

  Weirdoinventor
  Lid
  17/10/2017 - 20:14 20:14

  Vet, goedkopere postzegels, maar ik heb laatst dus gehoord van een nieuw opzetje genaamd “hotmail”, en daar is een brief versturen zelfs helemaal gratis! Bezorging op twee dagen per, u raad het, twee dagen!

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  17/10/2017 - 23:43 23:43

  Maar houden die ook de zondagsrust in acht? Want ik wil niet dat mijn brieven besteld worden op de dag des Heeren!

  http://f.jwwb.nl/public/8/2/0/filavaria/zondagstrookje.large.jpg

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN